Ahhoz képest, hogy ez egy "G"-s objektív (olyan mint Canonnál az L), szóval ahhoz képest egy műanyag vacak. (De gondolom, hogy főleg csak a kisebb súly miatt...)
Viszont brutálisan éles nyitott blendével is, qrva gyors az AF és eszméletlenül jó a képstabija. Könnyebben kitartom bemozdulás nélkül mint a szintén stabis 18-105-ot a hosszabbik végén.
Tegnap este(hétfő) szakadt az eső Tapolcán villámlott dörgött, majd csend lett.Most felhő alig látszik, egyelőre süt, de azt mondják estére, és a hét többi részén pocsék lesz az idő!
A lényeg inkább az, hogy ne legyen technikai malőr miatt elszalasztott pillanat. A képkivágás, komponálás, blende megválasztása a fotós dolga marad, de egyébként ne kelljen "ezer képet" lőnie sorozatban, mert 2-3 expozícióból is meg lesz a várt, hibátlan mű.
Mondtam az előbb: ez a gyorsan mozgó, pillanatról-pillanatra változó dolgok fotózásához kell: pl. egy profinak sportfotóra, esküvői fotózáshoz, stb. Ahol nem megengedett hogy a "pillanatról" lemaradj vagy technikai malőr miatt ne legyen jó a kép, mert nincs ismétlési lehetőséged. Tájfotózáshoz tényleg felesleges.
Szóval a gép egyre jobb a fotós meg egyre kevésbé képzett
Amúgy a régi tükrös- filmes korszak volt az igazi. Ott ja hiba volt pénzes hiba volt, az önjelölt hobbi fotós gyors elvérzett ha nagyon béna volt
Mivel 9-15.-ig bent vagyok melóban és nem mozdulhatok el mert egyedül vagyok csak netes rendelés,egy cégnél volt úgy hogy rákattintok és kiadta postával az ugyanennyi volt vagy drágább.
A többi nem rakja fel ezeket a francokat tételesen,vagy nagyker 100 db.
Egy hete keresgélem.
Már pár éve is volt ilyesmi....
Akkor is csodálkoztam, hogy milyen fasza lehet megmozdítani (kuplung a motoron) és lefékezni (fék a motoron) egy 1.5 tonnás kocsit!
A motor hajtáslánca, fékei nem ilyen súlyra lettek tervezve.
Biztos elhúzza egyenesen, deeee...... az nem minden.
A Sony zoomobjektívekből már meg van a hiánytalan, tökéletes sor (10-től 350 mm-ig), mindegyik optikai képstabival, most - a fotóson kívül persze - a váz a messze leggyengébb láncszem nálam.
Viszont brutálisan éles nyitott blendével is, qrva gyors az AF és eszméletlenül jó a képstabija. Könnyebben kitartom bemozdulás nélkül mint a szintén stabis 18-105-ot a hosszabbik végén.