Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A gazdaságot fenn kell tartani, amennyire lehet... én is járok dolgozni, de csak autóval be és haza... ennyi... nem keresek kifogást, nem mutogatók ellenpéldát. Szeretnék menni motorozni, de nem teszem, mert ezt kértek tőlem és felfogom miért... ennyi a titok
Pont a németek nem tartották be az elején, azért kellett szigorítani. De ott sem a motorozással volt a gond, hanem azzal hogy házibulikat tartottak az iskolai szünetben.
A motorozást azért tiltották le mert nincs már kórházi ágy.
Nálunk van.
Fogd fel végre!

Majd ha nálunk is telítődött akkor itt is betiltják a bringázást, meg a kutyasétáltatást is. Akkor majd betartom ha lesz ilyen szabály. Addig pedig nem befolyásol semmit.
Szerintem igen.
Ember, guglit használd már. Vannak a turistáktól teljesen elzárt területes és vannak amik nincsenek elzárva. Nincs lezárva az egész ország, akkor lenne csak, ha karantén lenne.
Szerintem Putyin is hasonló
Mondom hogy egy par neutronbomba megoldana,minimalis infrastruktura kar maximalis ostoba kerődző veszteseg,utana lehet telepiteni okosabbakat.
Az sok?
Most emelkedik az exponenciális görbe, ha figyeled...
Majd lesz...
Bár én reménykedem, hogy a nyári meleg a vírus terjedését is akadályozni fogja...
És a Svédek ?! Velük mi van ?! Osztrákok, Németek, Dél-Olaszok!!! velük mi van ? Indítják a gazdaságot. Akkor ők mind felelőtlen hülyék ?
Járvány szempontjából gyakorlatilag minden balesetveszélyes tevékenység problémás mint a motor, bringa, futás vagy bármi és jelenleg ahogy olvasni lehet úgy is járnak el.......összerakják valahogy az embert oszt jónapot, majd pár év múlva lesz rehab ha addig kibírja. Tehát lehet mindent csinálni tiltás alig van csak bele kell venni azt ha történik valami akkor a járvány veszély miatt az ellátás felületes lesz.
Minden lezárt terület te fasz! Az egész országot lezárták megyénként! Had ne soroljam már fel az összes nagyvárost és kirándulóhelyet
És akkor felteszem a kérdést. Itt miért nincs még apokalipszis a felelőtlen kirándulók miatt ?
Lehet, hogy kettős mérce, de attól még így van.... én a kirándulást meg a piknikezést is betiltanám

Mondjuk Jordániában komolyan veszik.... ne gyere ki... a katonák hordják mindenkinek az élelmiszert, gyógyszert stb. Aki kimegy 5 év börtön ott tudják, hogy az emberek hülyék és úgyis csak a kiskaput keresnék... be is csukták az összeset egy huszárvágással
Nincs is motorja
Persze,ezert is adtak el egy ev alatt 10 sportmotort.
Szerintem ez a fasz kiharcolnia egy 200 ezres büntit a vergődéssel
Nem nagyon lehet igen-nem, fekete-fehér módon eldönteni ezt.
A közös halmaz elemeire lehet mondani, hogy egyéni felelősség, egyéni elbírálás kérdése.
Munkába járáshoz mehetek tankolni a motort, kikapcsolódáshoz nem. De mi van, ha munkába járáshoz tankolom, de hazafelé kerülővel megyek? Innentől kezdve ez NEM közérdek (esetleges nagyon közvetett módon), hanem önérdek. Igaz, az önérdek részben közérdek is járvány esetén.
A motorozás nem problémásabb járvány szempontjából mint a futás vagy a biciklizés. A kormány nem tud, nem akar az emberi tevékenység tízmillió formájára kihozni egy brosúrát, ezt lehet, ezt nem lehet, ezt lehet meg ezt is, de ezt már nem.
Egyszerűen és kénytelenségből a saját, jól felfogott érdekünkre alapozva mondta azt, amit olvasni lehet.
Amúgy tegnap délután beszéltem a Németországban levő kamionos haverral, és megkérdeztem, hogy ott mi a helyzet, mit csinálnak. Nekem pont azt mondta, hogy ajánlásokat fogalmaztak meg, de nem kötelező jelleggel. Igaz, a németek, és most nem a német állampolgársággal rendelkező emberszabásúakról beszélünk, azok be is tartják. Ha azt mondták, hogy a bolt előtt 126 centire álljanak, akkor 126 centire állnak egymástól.
Neked mert azért,mert nem tudsz olvasni és értelmezni? Nem egyéni motorozásról volt szó okoskám
Lillafüred pont egy lezárt terület.
Ezért nem megyünk a Hortobágyra, ahogy a Normaféhoz, vagy Siófokra sem, de még a mátrai hambishoz sem
Simán hazamegyek otthonról, közúton.
Ismerős hívott hogy Bükkszentkeresztre akart menni a családdal. Lillafüreden visszafordították egy kis büntivel
1 hónapja mondják hogy maradj otthon...de neeeeem.....
Abban az esetben büntethetne meg ha bemész egy elzárt területre, mondjuk Visegrád. De egy egyszerű igazoltatás miatt nem, hiszen van indokom hogy miért motorozom. Megyek kirándulni, ez nem tiltott. Aki motorral megy az terrorista aki meg autóval az tök szabályos.
Kettősmérce?
Na mondom én hogy képtelen vagy felfogni mit jelent az "egyéni szabadidő sport", neked ezért tiltják hogy kijárj
Az ilyen kérdésekért...