én másképp kalkulálok Virus ide vagy oda a válság már kb. egy éve elkezdődött ami még nem vagy alig érződött. Kb. akkor a bankosommal beszéltem úgy lehetett kalkulálni, hogy lassú de folyamatos de lesz. Én a munkaerő kicsi növekedésében láttam legjobban ezt az elmozdulást, már tavaly év közepén lényegesebben hamarébb taltam munkaerőt minbt az azt megelőző években. De jelei voltak a lakáspiac töretlen felfutási idejének a tetőzésével a bérleti díjak csökkenésével és az 5-6-8 száz embert foglalkoztató üzemek kivonulásának elkezdődésével. A vásárló erőn ez még jelentősen nem mutatkozott.
Most kaptunk egy pofást így ez az elkerülhetetlen lassú folyamat gyakorlatilag néhány hónap alatt végbe megy. Ezért gondolok arra, ha majd újból beindul a gazdaság ugyan már a régebben leírt okok miatt lassú felfutású lesz, de valószinú 1,2 max 3 évnél nem lesz tartósabb. Persze a felfutási időt jelentősen befolyásolja milyen állapotban jutunk el oda. Ha tényleg az utcán gyújtogató fosztogatói szintet lépjük akkor sem a válság a hosszú hanem a felfuási idő
Na jo, de meddig és miből? Az államkassza se végtelen. Bár a járulékot beszedik tőlem, nekem nincs csökkentés de az nem lenne elég mindannyiótoknak. Nem akarok vernyogni, de én pont abba a körbe tartozok akire semmilyen kedvezmény nem vonatkozik. Most sem.
Ha kijárási tilalom lenne, akkor lehetne.... de addig nem lesz kötelezően bezárt cég, max állami, akiket meg amúgy is fizetnek... a cégeknek meg most kellene segíteni, vagy utcára kerülnek az emberek, nekik meg mar nem kell fizetest adni... 80%-t sem
A turizmus és vendéglátás az sok ezer apró kicsi vállalkozás összege, nem pár nagyhalé. Visszaállni nem hiszem hogy fog, vagy csak nagyon lassan. A legtöbben egyszerűen csődbe mennek majd. És újra kezdeni sem lesz olyan könnyű, mert kevesebb lesz a jelentősége az ágazatnak még évekig. Ezrek lesznek munkanélküliek, nem hiszem hogy az első dolguk lesz a járvány után utazni és éttermekbe járni.
Beszelek Imi haverommal, hogy csináljunk egy ilyet, csak Honda garázs sorozatot... csak ő nem beszél ilyen választékosan ellenben az egész videó tele lenne sípolással, a qrva anyját, megint egy ilyen szar, na ezt beszopta a tulaj stb. kijelentésekkel hónapokra lehet időpontot kapni hozza előre.... lenne anyag dögivel
Most kaptunk egy pofást így ez az elkerülhetetlen lassú folyamat gyakorlatilag néhány hónap alatt végbe megy. Ezért gondolok arra, ha majd újból beindul a gazdaság ugyan már a régebben leírt okok miatt lassú felfutású lesz, de valószinú 1,2 max 3 évnél nem lesz tartósabb. Persze a felfutási időt jelentősen befolyásolja milyen állapotban jutunk el oda. Ha tényleg az utcán gyújtogató fosztogatói szintet lépjük akkor sem a válság a hosszú hanem a felfuási idő