Munkavédelmi előírás! A munkáltatónak kötelessége a munkavállalónak a szükséges védőfelszereléseket biztosítani!
Jelen esetben a rendkívüli helyzethez igazodva...
Másik szimpatikus sztori.
A párom bement egy üzletbe, ahol igaz, hogy ki volt írva, hogy négyen tartózkodhatnak az üzletben egyszerre.
Viszont az utcáról nehéz megsaccolni, hogy hányan vannak bent.
Paraszti módon kizavarták, hogy nem tud olvasni????
Na oda én mentem vissza, engem is ki akartak küldeni.
Paraszti módon eljátszottam a süket némát.
Néztek egymásra az eladok bambán, én meg mutogattam nekik
A gond a szabadon engedéssel az amit már itt is többen leírtak, nem elegendő a hely (bár ezt folyamatosan bővítik), személyzet, felszerelés (főleg a lélegeztetőgép ami nélkül halnak a tüdősök) és ha tömegek szabadulnak rá erre mint az olaszoknál akkor az eredmény is az lesz.
ez azért vicc, már a csapból is ez folyik így nyilván mindenki tud mindent csak leszarja nehogy má' gyengének tűnjön (ezt egy aldis pénztáros meg is mondta mikor kérdeztem miért nincs semmi védőcucc rajta) és pont élelmiszer boltokban kötelezővé tenném....igaz még mindig nem kapni egyiket sem csak néhány boltban így lehet, hogy ez az ok amiért nem kötelező.
Trump egy cikkében azt írta, mostmár elég a hülyeségből. Nem lehet így megakasztani a gazdaságot. Az emberek menjenek dolgozni." Nem lehet egy problémát úgy orvosolni, hogy mégnagyobb problémát okozunk"
Szerintem be fog rágni azt szabadjáraengedi
Legalább lesz előttünk egy ellenkező minta,hiogy ez jó e
Mertn az sem állapot, hohy azt pofázzák, hogy maradjunk ott, de jár az összes tömegközlekedés, minden üzlet korlátozott ideig nyitva lehet, és mindenki arra séra-morál amerre csaqk akar, meg a határon ki be mászkál aki csak akar. Ez az egész így egy baromság. vagy csinálják ahogy kell. full karantén 2 hétre + határok lezárása azt mondjuk kihirdetni egy időpontot mkortól azt mindenki ott marad ahol van, vagy ne csináljának, mert ezek a félmegoldások pont arra jók, hogy a vírus szabadon terjed de a gazdaság meghal. Minden nap egyre több üzlet bezár, mert rájönnek, hogy feleslewgesen vannak nyitva. Én hétfőn mind az 5 üzletemet bezártam én voltam at utolsó aki lekapcsolja a villanyt. Csak szar azért feladni az egzisztenciámat, hogy közben akormány igazából nem csinál semmit. Legalább is a vírus terjedésének amegakadályozásával kapcsolatba. A trmelő, kereskedő és a szolgáltató szektort már profimód a padlóraküldte a semmiért
Igaz.
Ma voltam pékségben.
A csajon volt egy akkora maszk, hogy kétszer körbeérte a fejét.
Kesztyű sehol.
Kiszolgálta az előttem állót, az fizetett, az eladó meg gyönyörűen visszaadott.
Én következtem volna , de megfordultam és átmentem egy másik pékségbe, ahol adnak a higiéniára.
Sajnos ilyen felelőtlenek az emberek.
Épp ezért lenne hatásos módszer a vírus terjedésének a megakadályozásra, a kijárási tilalom.
Más országokban is ez volt hatásos módszer.
És müködött, működik,
Mondjuk ez Magyarország
Buszsofőr, jelenleg szabin van 2 hétig mint a kollégái fele utána a másik fele megy el szabira amíg tart mert ugye a járatokat csökkentették, de a fizetés biztosnak tűnik. Persze a biztos csak az ami már megtörtént. ....viszont nagy fegyelemről beszélt, hogy mindenki betartja a kijárási tilalmat és a boltokban meg mindenhol a távolságot és a maszk stb. viselését. most vásároltam az osonyban és a pénztáros panaszkodott, hogy az előző vevő az arcába hajolva dumált neki (nem volt maszkja még nem kaptak) mire én hangosan felhívtam a figyelmet a távolságtartásra és, hogy mekkora barom aki legalább ezt nem tartja be ha már nem visel semmi védőeszközt (rajtam mindig van maszk és kesztyű másfél hete ha közösségben vagyok) erre gyorsan a hallótávolságon belüli pénztáraknál is hátrálni kezdtek az emberek.
Maszk is van az ő állítása alapján pocsékolásig.