Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Vasút oldalban felénk egy csomó szeder van, legalabbis volt régebben
Az se ok nélkül volt olyan szép. A kedves utasok amit kiszartak abból élt a növény
Sose gondoltuk végig a folyamatot gyerekként csak ettük
A sok hülye KTM-es meg kikapartatja
Gombáról nem is beszélve. 2napja szedtem 5-6 nagy erdei csiperkét, meg kucsmagomba is már volt.
Hát nem nagyon...sőtt...ha pióca tapadt ránk,csak lepisáltuk
Szilvásváradon sétáltam a gyerekkel és baromira tetszett neki a lapulevél..hogy olyan hatalmas. Na mondom tépek neki egyet.
Szerencsémre rámszólt egy mama aki hallotta mit akarok ,hogy nem kellene...mert védett!
Több százezer a büntetés! Nah mondom védett védett...kölyökkoromban meg ezzel töröltük a seggünket a folyóparton. Akkorát nevetett a mama mint állat
Ezért jó ilyen lecsúszott igénytelen vidékinek lenni. Szeder, szamóca, kökény, csipkebogyó... minden van az erdőben. Málna, ribizli, eper, alma, körte, barack meg a kertben. Zöldségből meg amit ültetünk
Mégse volt semmi komoly bajunk.
Most meg megfújja a szél a gyerekeket és.......
Tisztelet a kivételnek!
Aszkorbinsav borász boltból kb3500 egy kiló
Mindenhol drágább
Patikában meg arany árban van
Én mindig a vízbe testem és egész nap megy a c vitamin a szervezetbe
Ezért áll a cerka meg mindig
Ahogy az ember idősebb lesz ,anyagilag egyre stabilabb lábakon áll. Most meg hogy mindenhol keresik a jó szakembert ,elhelyezkedni sem nehéz.
A korod, a szakmai tapasztalatod,az anyagi biztonságod felbátorít arra ,hogy kimond a véleményed és kiállj magadért. Ha kell konfliktusok árán is!
Én már ezt nagyon régen csinálom a melóhelyemen ,nem is mernek baszogatni. Na meg a jogi hátterem miatt se
Ja és gondolom ti se szaladtatok megmosni, pedig biztos lehugyozta azt is a kutya, vagy valami más állat
Papsajt......hmmm nem is láttam az utóbbi időben. Rengeteg dolgot ettünk a kertekben. Ami nekünk nem volt az volt a másik gyereknél
Nekem meg ezek említésétől összeszorult az ánuszom.....
Az öregedés morózussá teszi az embert......aztán meg elviselhetetlenné.........
Összeszaladt a számban a nyál
Papsajt,sóska,csipkebogyó...ezeket csak úgy ettük kölyök koromban ....vadon termett mindenhol.
Ribizli meg köszméte a szomszéd néninek volt,abból is ehettünk amennyi jólesik.
Az szerintem sosem, valahogy kötekedő lettem vagy inkább nem vagyok konfliktus kerülő míg pár éve még az voltam, egyszerűen egyre kevésbé bírom ha szopatni akarnak vagy legalábbis azt hiszem és akkor jön a vita kiabálással tarkítva a melóhelyen, sunyi kollégámnak nem tetszett, hogy ma hamarabb végeztem és eljöttem és az egyik raktárvezetővel vissza akart hívatni, de hát már nem mentem vissza (mondtam, hogy amikor 14-15 órát dolgozok ugyanennyiért akkor mi van? egyszer jobb máskor rosszabb), holnap ezért nagy eséllyel összeveszek vele.
Sejtem...
Sajnos már ez sem.teljesen igy van. A mostani termésekben jóval kevesebb vitamin, nyomelem ásványi anyag van mint mondjuk 20 éve. Azért, mert a föld nem tartalmaz annyit, más módszerekkel művelik trágyázzák a földet, vetésforgó nincs, pihentetés szintén nincs. De persze még mindig a legjobb megoldás, csak többet kéne bevinni. A fóliást meg hagyjuk, földet se nagyon lát, ellenben mindenféle cseles megoldásokkal szinre kinézetre kivánatos terméseket alkotnak. Az utóbbi tiz évben se sikerült olyan zamatú paradicsomot vagy paprikát ennem mint gyerekként a kertbe kiszaladva és leszakitva sokszor magában ettünk.
De ez a fokozott fizikai megterheléshez ajánlott.
Nem kötelező, ajánlott.
És a súlyzós edzéshez, a regenerálódáshoz is fontos.
Fontosabb mint a fehérje.
Ugyan ez!
Igen, ezt írtam én is.
Csak nem biztos, hogy be is tudunk, amennyi kellene.
Na én azt pótolom pirulákkal.
Pl halolaj, lenmag olaj, télen D vitamin.......
Én is...fasz kivan vele.
Tudom..ásványi anyagok és nyomelemek hiányoznak . Egyértelmű hogy jobb,de ez csak kiegészítő ,nem fő forrás. Ezek a mostani zöldségek és gyümölcsök “hamisak”. Majd nyáron ami saját...na akkor én sem eszek mellé semmit
Nyilván, de amit lehet inkább természetesben szükséges bevinni
Norbi te vagy az?

Ha rendesen szottyiznátok nem lenne nyelvetek! Én ha az elsőt a pofámba teszem aztán már akkor állok meg ha már fáj a nyelvem!
Legjobb a természetes úton bevitt vitamin.
Viszont nagyon nehéz bevinni a szervezet számára szükséges mennyiséget.
Erre szolgál, hogy pótoljuk a hiányzó mennyiséget a külömböző pirulákban bevitt vitaminokkal.