Csak amíg a digitális géppel csinálsz 1000 expo aztán lesz benne 15 jó kép és a többi ingyen megy a kukába
A filmmel azért más a helyzet, ott azért ami nem lett tökéletes az is pénzbe kerül
Régi zenittel fotóztam párszor még amikor suliba jártam azóta se láttam olyan őskövületet
Ogre Geri is szervezni akart innen egy "akció csoportot" a tesójához Győr mellé, rendezni az udvart, cserébe kaja, pia, jóság, vidámság. Lófasz lenne abból, nem munka, megérkezünk, dumálunk, aztán húzunk motorozni.
Bogyó bá, a rehab tornán tényleg gondolkozz el, faterom "sjörgren"-szindrómás, ergo minden ízülete állandó gyulladásban van, de gyógyszerrel és tornával úgy motorozik és szaladgál az öreg, mint a szélvész.
SLR-ben az volt a jó régen is hogy azt fotóztad amit láttál. Volt rajta távmérő és fénymérő, így ezeket azért be lehetett jól állítani. Még a Zenith-en is.
Plusz a film durván nagyobb dinamika átfogással rendelkezett. Digitálisnál erre jobban oda kell figyelni a mai napig.
A kép kompozíció amit jobban át kellett gondolni. Manapság már lehet úgy lőni, hogy tetszik valami körbefotózod, azt majd kiválogatod a jókat.
Viszont és és föld volt a különbség a Fortecolor és -chrom között. A színes film már akkor volt jó, mikor bejött az Agfa / Kodak és társai.
Arról nem beszélve, hogy azok a diák, még mindig tökéletes állapotban vannak, a színesek már kevésbe, nekem a fekete-fehér volt a legsérülékenyebb - igaz az akkor filléres alapanyag is lehetett rossz.
Egy jó filmnek - színes negatív vagy fekete-fehér - nagyon nagy a "tűrőképessége", sokkal nagyobb mint a digitális cuccoknak. Viszont a színes diafilm az nagyon érzékeny volt, ott halál pontosan kellett exponálni, különben selejt lett a felvétel.
Még napfényben vagy csillagos eget fényképezve hagyján, de ma már belegondolni is furcsa, hogy akkoriban táblázatból állítottuk a vakuhoz az expót. Nem is értem hogyan, de nagyrészt valahogy mégis jók lettek.
Tájképet nem olyan nehéz, mert elég kiszámítható.
Viszont az vitathatatlan előnye a digitális technikának, hogy azonnal látod az eredményt és tudsz javítani ha nem olyan mint szeretnéd.
Ki lehet próbálni sok beállítást, ötletet, bele lehet javítani utólag, lehet finomítani.
Profi fotósok meg régen is úgy csinálták a jó képeket, hogy ellőttek vagy 100 képet és abból kiválasztottak néhány jót.
Csak mi csóró amatőrök spóroltunk a filmmel és gondoltunk meg minden expozíciót háromszor is, hogy a hetes nyaralásra elég legyen a 36-os tekercs.
Amikor 5 és fél éve vén fejjel elkezdtem motorozni (és mentem orvosi vizsgálatra a jogosítványhoz), akkor a doki megjegyezte, hogy célszerűbb volna inkább bélyeget gyűjteném - az is szép hobby, és jobban passzolna a fizikumomhoz!
A filmmel azért más a helyzet, ott azért ami nem lett tökéletes az is pénzbe kerül
Régi zenittel fotóztam párszor még amikor suliba jártam azóta se láttam olyan őskövületet
Ájfonal.... Na jó, itt kiégtem.
Plusz a film durván nagyobb dinamika átfogással rendelkezett. Digitálisnál erre jobban oda kell figyelni a mai napig.
A kép kompozíció amit jobban át kellett gondolni. Manapság már lehet úgy lőni, hogy tetszik valami körbefotózod, azt majd kiválogatod a jókat.
Arról nem beszélve, hogy azok a diák, még mindig tökéletes állapotban vannak, a színesek már kevésbe, nekem a fekete-fehér volt a legsérülékenyebb - igaz az akkor filléres alapanyag is lehetett rossz.
3 hónapja használom (függő lettem) tényleg remek,ajánlom.
(persze mindenkinek a maga szintjén)
Viszont az vitathatatlan előnye a digitális technikának, hogy azonnal látod az eredményt és tudsz javítani ha nem olyan mint szeretnéd.
Ki lehet próbálni sok beállítást, ötletet, bele lehet javítani utólag, lehet finomítani.
Profi fotósok meg régen is úgy csinálták a jó képeket, hogy ellőttek vagy 100 képet és abból kiválasztottak néhány jót.
Csak mi csóró amatőrök spóroltunk a filmmel és gondoltunk meg minden expozíciót háromszor is, hogy a hetes nyaralásra elég legyen a 36-os tekercs.
320kg terhelhető, ATV is elfér, néven, papírok rendben műszaki lejárt. 100FT.
Amúgy meg hülye kifogás mert gs el sem tudsz mit kezdeni bizonyítottan,szóval tökmindegy.