Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

én egy ideje gyűjtöm az alu dobozokat
elég sokat sétálok az asszonnyal meg a pitbullal és ha látok az út mellett dobozt mintódig felveszek néhányat
már van olyan kb 1,5km útszakasz ahol (most éppen, mert a parasztok mindig dobálóznak) egy doboz sincs
szóval elkezdtem megmenteni a földet..... persze jó pénzért mert egy 0,5literes sörös doboz kb 3 ft
A dízelesek mind fillérbaszók, az elektromosok többségét sem a környezett érdekli, szóval mind egy ratyi. Plusz az elektromos is szennyezzi a környezetett, csak ezt az isszonyat nagy suckértők nem látják.
a hidrogén esetleg erőműben lehetne jó, sok-sok nap-szél víz stb energia amivel az áram felesleget hidrogén előállítására használna fel aztán amikor kell elégeti(kibaszott nagy veszteségek árán de mégsem menne a fölös energia a levesbe) aztán ismét lesz villany vagy hőenergia
de
a hidrogén kikerülhető lenne a sok-sok akkus kocsival mert ha ezek mindig a hálózaton lennének akkor ide-oda cikázhatna az áram
csak ehhez egy teljesen más szemlélet kellene amire még nem vagyunk felkészülve
pl a "kocsi" (rendszer) tudja hogy te 14:00 végzel a gyárban és ekkor fogsz autózni 25 km távot akkor annnyi benne van a kocsiban minmum aztán ha épp úgy adódik van benne 50 vagy épp 150km hatótáv
persze ez ezer dolgozónál még szart sem ér de egy globális rendszernél már igen
de ez már egy kicsit túlhalad az eddigi "amit megeszek az az enyém" felfogáson
Na látod, éppen erre céloztam (mert Te egy környezettudatos valakinek tűntél régebben): addig az égvilágon SEMMIT nem tudsz tenni a bolygónkért, amíg a pillanatnyi fillérb@szás felülír minden egyéb szempontot.
Thanos a megoldás.
Nem az éhes száj itt a probléma... sokkal inkább a " m" értéktelen kapzsiság, szembefordítás... mély téma ez is
Ha 2 személyt szállíthat, akkor igen - 1 főre vizsgáztatva smkp.
Ez tényleg motorkerékpárnak minősül ezekkel a paraméterekkel?
https://m.emag.hu/super-soco-e...
Zetor turbó igen fasza volt
I30&Ceed 1.6crdi (nincs kettös tömegű...)
Szerinted mi lehetne megoldás a túlnépesedő planétára?

Gondolj bele Ramm, ha a Földön élő emberek mind vállalnák, hogy csak 1 gyereket nemzenek és nevelnek fel, akkor azonnal elkezdődne a népesség csökkenés, megmentve ezzel a bolygót.
Nyilván ez a végletesen elöregedő társadalmat hozná magával, de a nyugdíj egy megoldható dolog, míg a felélt és tönkre szart bolygó már nem lesz megoldható.

De mivel ilyen nem lesz, így fejjel rohanunk a katasztrófába.

Vajon mikor törnek ki a világméretű éhezések és szomjazások? Mikor indulnak milliárdnyiak, hogy kontinenst váltsanak és erőszakkal vegyék el, amit akarnak?
Én úgy érzem, még a mi életünkben ez be fog következni, addig akarom élvezni az életet, amíg össze nem omlik minden. Vagy az afrikai éhező hordák zabálnak fel minket, vagy belefulladunk a saját mocskunkba, vagy a bolygó perzsel fel, de valami lesz, sajnos.
Ezt már megtettem a 20 éves dízelen ami sem lefalazás előtt sem után nem okádta, okádja a füstöt, de köszönöm az önzetlen tanácsot
gondoltam
Értem, köszönöm a válaszod.
A legfontosabb, hogy a bolygó nem bír el ennyi zabálógép mutáns majmot, vagyis embert. Sok-sok tudós sok-sok számítása arra vezetett, hogy 3 milliárd a maximális felső limit, amit a bolygó elbírhat, de az emberi javak egy jó részét már ekkor is a környezet kármentesítésére, megóvására kellene fordítani.

Egyszerűen nem kell zabálni, baszni, tenyészni, mint a patkányok, kifosni 6-9 gyereket.
Mondj egy diesel személyautót ami jó, és én mondok egy jobbat ami benzines
nem volt még neked rendes autód
Ha egyszer megoldják a problémáit, akkor vélhetően jobb lesz mint a lítium, de jelenleg nincs annyi realitása mint a lítiumos autóknak, és ez a technológia akkor sem vész kárba, inkább jó alapja lesz a hidrogénesnek.
Szerintem a napelemek már bőven jók. Persze nincs ingyen. Szóval megint a pénzesek járnak jobban.
Gondold el, a hőszivattyús fűtés energia igényét, és a kocsi töltését is fedezi.
Sőt ismerek olyat aki felrakott a ház falára egy ingyenesen használható 22kW-os töltőt, mert nem akarta az ELMŰnek ajándékozni a többlet energiát amit megtermelt a napeleme.
Lehet akármilyen jó a diesel, de repcét nem tudsz termelni a kertben annyit amivel eljársz
HSD hajtás.
Bármikor nyomaték maximum
Amúgy vegyél egy Priust. Az 2000-es fordulaton megy 130-at. Annál nyugodtabb autót nem fogsz találni és még ronda traktor hangja sincs.
Dieselt jó vezetni?
Szar az összes. Még a TSI motoros Oktávia is jobban bejött.
A besz*rt EGR-szelepet lefalazni a 15 éves, kormot okádó dízelen....
Szerintem valahol a hidrogén segíthetne, ha nem csak laboratóriumi és kísérleti körülmények között lehetne megoldani a tárolását.
Vannak rá próbálkozások, de az még messze van a kiforrott technológiától sajnos.