Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Még csak hazudni sem kell. Kapitalizmus van. A munkaadó, munkaerőt vásárol tőled. Az ár pedig közös megállapodással van meghatározva, ne kötelező eladni.
amúgy a munkanélküli 30 napra 92 ezer forint, 6 éve még csak 80 volt. az árakat nem követi, de még nem kell éhen halni belőle
Mi egy enkóder fogaskereket 80ezerért gyártattunk egy kis műhelyben egyedileg, minta alapján.
A szaki 1 nap alatt megcsinálta, de azért mondott ilyen magas árat, hogy ne kelljen megcsinálnia. Viszont azt nem tudta, hogy a berendezés gyártótól rendelve ugyan ez 10* ennyi lett volna. Irdatlan árak vannak a termelő gépekben és még csak nem is mindig jobb minőségű, csak annyi hogy sok pénzt hoznak, ezért sokat lehet kérni értük.
Ezt kell észrevenni, hogy nem a forgácsolásért fizetnek, hanem ha olyat csinálsz amit nem sokan tudnak/vállalnak.
együtt érzek veled már 2 perce zokogok folyamatosan, ha ez így megy tovább hívom a 104-et hogy jöjjenek gyorsan mert ki fogok száradni
Na hogy én is sírjak. Nekem az a bajom hogy túl sokat fizetnek, ezért nem tudom otthagyni a melómat
amúgy az 1600 bruttó órabér az kb lehet havi 170ezer felé
ha van mellé egy kis maszek, ami azért mindig akad, akkor már nem olyan rossz az
Mondjuk az igaz, hogy akit ismerek ügyes forgácsolót, mindegyikük saját vállalkozásban dolgozik, nem alkalmazottként.
Alkalmazottak soha nem keresnek valami fényesen, bár olyat is ismerek, aki fusizik a cég gépén és egész jól megél belőle.
Ja, én etzöl többet adok a beugrosaimnak. És nap végén azt is felfelé kerekitem.
Ez részben igaz.
Pl én megszívtam mert "röghöz vagyok kötve"
Persze csak képletesen, de a házam sajnos eladhatatlan lett az utóbbi 10 évben, vagyis ha elkelne akkor is olyan áron alul hogy abból semmit se lehetne kezdeni
Szóval bárhová nem tudnék költözni
Így a lehetőségeink eléggé korlátozottak
Hogy mennyi areális, nehéz kérdés. Hosszu levezetni, de két mondatban próbálom. Ha csak mondjuk lakosságnak dolgozol és olyan szakmában ahol nem kiugroan magasak a dijazások akkor lehet, hogy az 1200 is épp kijön minden költség és adó meg miegymás után. Ellenben ha egy ipari területen müködö vagy oda jó árszabással bedolgozó cégnélövagy, akár a duplája se lenne sok, mert böven kitermeli. És mondjuk ugyanarrol a kvalitásu emberröl beszélünk. Én ténykedem mindkét területen, látom a különbségeket. Elég összetett egy munkabér reális meghatározása. A megélhetési mitatokat nézve lehet egy sarokszámot megállapitani, de az is más minden család esetében.
Jól látod
Nem sajnálom amid van ha jól iranyitod a vállalkozást és találsz normális szakembert szerinted 1600 bruttó reális !?
A vállalkozó hazudik, mind, de ad munkát és (kiegyezett bért) mindezekkel együtt a felelősség is csak őt terheli
Ha maszek lenmél, lehet, te is lehuznád.
Nem törvényszerü, csak gondolj bele.
Nem mimdegy hogy milyen szférában akarsz keresni sokat. Ez vállalkozásban is igaz.
Figyelj, én tudom mennyit kell és kellett azért dolgozni amim van. Látom, hogy az emberek egy része képtelen is lenne rá, mert hiányzik belöle a szakértelem, a kitartás, a hozzàllás.
Nem kell sajnálni, lehet jobban csinálni, de ettöl kivanafaszom, hogy mert mennyi marad a vállakozónak. Nem kell sajnálni, de pl. egy alkalmazott a büdös életbe nem fog lefekvés után azzal foglalakozni hogy mi lesz a melóval, honnan lesz a jövö héten is pénz, és még egy se ajánlotta fel, ha eluszott a meló az ö trehány munkja miatt hogy beszáll a veszteségbe.
Mindegy,van aki csak alklamazottnak megfelelö, van aki mlg annak se de sirni tud. A mai világban bármit csinálhatsz, ha jol csinálod kereshetsz vele mlg alkalmazottként is elég jól.
Én pl nem lennék jó alkalamazottnak, be tudom határolni a képességeimet is, tehát még olcsó se lennék .
Azt kell itt látni hogy nincs szükség munkasra ha lenne megfizetnék ! A kis szarhazi maszek meg az utolsó bőrt is lehuzná rólad ! Aki gondolkodik esztergalni 160 ért v legyek kutas ugyanennyi pénzért melyiket is válasszuk :)
ebben is van vmi
nnna akkor neked meg nagyon jó....
Voltam maszek saját uzletem is volt tudom mivel jár ! Megvan mindenem élem világom ahogy nekem tetszik !
Mindenki annyiért dolgozik amennyire tartja magát.
sajnálhatod is... vagy csináld jobban
aki meg úgy érzi kizsákmányolják, nyugodtan mondjon fel.... lehet csinálni vállalkozást, éjjel-nappal taposni, vállalni minden kockázatot és megmutatni, hogy lehet ezt jobban csinálni. valahogy nálunk nagy divatja van az elégedetlenkedésnek
Zolival, Kawa70-el értek egyet... ahova nem feltétlenül szükséges az ember, ki kell rúgni mindenkit, kevesebb probléma marad és több pénz
Valami hiba van a rendszerben
2000 felé a fizetésem 70 körül volt, most 140 felé
Aztán az árak azóta nem 2x annyira nőttek hanem sokkal többet
Most az LCD tv lehet nem emelkedett hanem még olcsóbb is lett, de pl a kaja nagyon drága lett
A szakembet se veszik semmibe 1600ft bruttó amiben alkamaztak esztergályos munkakörben egyedi gyártásban ! Namost egy benzinkútnál pont ennyit keres egy fő mindenféle tudás tapasztalat nélkül . Elgondolkodtat !
Majd sajnálak is érte:)