Mondjuk vicces hogy horvatbol atugorva dubrovnik fele az emelkedon levo kuton mar boszniaban ettem a legjobb pastamis szendvicset,visszafele mar nem volt belole.
Jó a szalonna de ha már ott vagyok akkor helyi kaját fogok enni. Ha Thaiföldre megyek akkor bizony végigzabálok mindent, ha megfosat ha nem.
Miccs, csevap, bárány, burek... na jó, a kefírjüket nem eszem meg mert az instant 2nap fosás nekem.
ezért jó ez a szalonna+kolbász kombó
ha reggel bezabál az ember simán bírja estig, max 1-2 jégkrém napközben
pedig én elég sokat és sűrűn eszek, de a szalonna tartja a tüzet az emberben elég sokáig, én a pékárutól kb negyed óra múlva éhes vagyok, esetleg a túrós táska ami tovább tart, de abból is meg kell zabálni vagy 8-10 darabot egy délelőtt
az majdnem 5 rugó, a patak meg ingyenes
én amióta járni tudok én mindig kint voltam a szabadban, egész nyári szünet kb avval telt hogy a szőlőbe kellett menni
ott aludtam a fa alatt egy pokrócon meg mindig tekeregtem ide-oda volt ott egy kisebb erdő a közelben
vagy épp fetrengtünk a friss talajmarózásban a szomszéd gyerekkel
szóval nekem nem szokatlan ez a nomád életmód
én még asuztriában nem találkoztam szembe tehénnel az úton, de romániában többször megállt bennem az ütő... mikor aa kétszámjegyű fostalicska úton araszoltunk, egyszercsak szembeállt a bika, a kamion meg jött a bika mögött és rányomta a paraszt román geci a kürtöt... lepergett az életem hirtelen...
Én meg olyan útmenti kajáldákat igyekeztem keresni mindig, ami előtt kamionok állnak: a helyi sofőrök tudják legjobban, hogy hol lehet olcsón normálisát kajálni.
egyedül a fogaras egy foshalom
és nem +20 hanem 30 vs 50 ezer
amúgy ha szállóban laksz majdnem mindegy, akkor nincs sok árkülönbség a felkapottabb helyeken, de nekem a sátras táborozás az esti sütögetéssel többet ér mint egy wellnes hotel pezsgőfürdővel
Ebben a tehén dologban nem vagyok biztos,olaszban és a kaunertalon is kibaszott sok kérődző akadt az utamba,szardinian picit bef....tam ahogy nézett rám egy vöröses bika amíg elpofogtem mellette gyokkettovel.
De tény hogy valahogy megtaláljuk a forgalom mentes bivalybaszta isten háta mögötti utakat.
mi volt hogy vettünk boltban és úgy sütöttük meg valmi fém teddy henger lehúzón
csak újra kellett gyúrni mert kiolvadt a táborhelyig
egész éjjel ittam annyit zabáltam belőle
Namost komolyan,plusz 20 ezren soherkodtok.
jó ha valaki kimegy vizet inni attól elvárom a petpalackot fürdést.
A sok motoros latvanyutak említése is vicces a fogaras és az Alpina zsúfoltságat látva.
A másik hogy random lefordulva a főúton találtunk szállást,mutogatva tudtunk árát,lecuccoltunk,majd ismét random étterembe akadva magyar pincerrel ledumaltuk hogy zárás után csak adtak hideg sonkát,sajtot stb nem drágán,majd levitt a pincébe a halom bérelhető bmwt megnézni.
De mallnitzban is az első randon étteremben is magyarul tudunk rendelni,grobming előtt a szálló is full magyar,horvatban meg simán csokolomot is értik,vagy nem de tökmindegy.
Amúgy minek segítséget kérni ha csak az a baj hogy raddol a motor,azt tadzsikul is értik hogy jajajajajjjjj.
meg kevesebb a zindokolatlan tehén a főúton a panelek között, a szerpentinen a kanyarban stb... meg kifogástalanok az utak bármerre mész, nem tudsz rossz irányba menni stb...
erdélyben is kellemes volt a szállás, nekem ízlett a kaja is, olcsó volt, de nem az én motoromnak való utak vannak (azóta lehet változott, mióta utoljára voltam, de nem hiszem hogy a két számjegyű utakat nagyon felújították volna, egy számú főúton meg nem megyek a sok köcsög életveszélyes román cigány között)
Miccs, csevap, bárány, burek... na jó, a kefírjüket nem eszem meg mert az instant 2nap fosás nekem.
Kell ilyen is meg olyan is. Balkán a kedvencem de máshova is kell menni.
ha reggel bezabál az ember simán bírja estig, max 1-2 jégkrém napközben
pedig én elég sokat és sűrűn eszek, de a szalonna tartja a tüzet az emberben elég sokáig, én a pékárutól kb negyed óra múlva éhes vagyok, esetleg a túrós táska ami tovább tart, de abból is meg kell zabálni vagy 8-10 darabot egy délelőtt
én amióta járni tudok én mindig kint voltam a szabadban, egész nyári szünet kb avval telt hogy a szőlőbe kellett menni
ott aludtam a fa alatt egy pokrócon meg mindig tekeregtem ide-oda volt ott egy kisebb erdő a közelben
vagy épp fetrengtünk a friss talajmarózásban a szomszéd gyerekkel
szóval nekem nem szokatlan ez a nomád életmód
Most komolyan? Normálisak ezek? A völgyben nem ugyan olyan a fű?
és nem +20 hanem 30 vs 50 ezer
amúgy ha szállóban laksz majdnem mindegy, akkor nincs sok árkülönbség a felkapottabb helyeken, de nekem a sátras táborozás az esti sütögetéssel többet ér mint egy wellnes hotel pezsgőfürdővel
De tény hogy valahogy megtaláljuk a forgalom mentes bivalybaszta isten háta mögötti utakat.
csak újra kellett gyúrni mert kiolvadt a táborhelyig
egész éjjel ittam annyit zabáltam belőle
jó ha valaki kimegy vizet inni attól elvárom a petpalackot fürdést.
A sok motoros latvanyutak említése is vicces a fogaras és az Alpina zsúfoltságat látva.
A másik hogy random lefordulva a főúton találtunk szállást,mutogatva tudtunk árát,lecuccoltunk,majd ismét random étterembe akadva magyar pincerrel ledumaltuk hogy zárás után csak adtak hideg sonkát,sajtot stb nem drágán,majd levitt a pincébe a halom bérelhető bmwt megnézni.
De mallnitzban is az első randon étteremben is magyarul tudunk rendelni,grobming előtt a szálló is full magyar,horvatban meg simán csokolomot is értik,vagy nem de tökmindegy.
Amúgy minek segítséget kérni ha csak az a baj hogy raddol a motor,azt tadzsikul is értik hogy jajajajajjjjj.
Mi a a Transfogaras tetején kajáltunk be belőle.
erdélyben is kellemes volt a szállás, nekem ízlett a kaja is, olcsó volt, de nem az én motoromnak való utak vannak (azóta lehet változott, mióta utoljára voltam, de nem hiszem hogy a két számjegyű utakat nagyon felújították volna, egy számú főúton meg nem megyek a sok köcsög életveszélyes román cigány között)