Ne szedd szét s láncot hanem egyben áztasd be mert akkor kiderül ha csak kicsit is megdagad a gyűrű, hogy megszorul-e a csap? Szerintem a brigi nem bántja hanem az másképp károsíthatja a szemet, pár éve a bandit topicban egy vegyész sráccal polemizáltunk erről és a lényeg a brigi erős zsíroldó hatása lehet, a többség úgy gondolja, hogy a gyűrűk örökéletűek és így állandóan kint tartják a vozet és bent a csapra gyárilag elhelyezett kenőanyagot, de én úgy vettem észre, hogy a gyűrűk használattól függően elég hamar megadják magukat és a bejitó víz megteszi a hatását és ehhez a brigi nagyban hozzájárul, hogy a csapoknál feloldja a kenőanyagot. Úgy gondolom, hogy a láncolajzó is ez miatt hosszabbítja meg jelemtősen a lánc élettartamát mert az is bejut a csapokhoz és nem engedi korrodálni és kopni úgy mint ha csak a víz lenne ott, a nagynyomásúval mosással is ez a gond, bepréseli a csapokhoz a vizet.
A lényeg az anyagban van , a láncok O és X tömítései olaj és benzinálló anyagból / kellene / legyen , a gumiszőnyeged meg nagy valószínűséggel mindent tartalmaz csak gumit nem , kátrányt annál többet ! Lehet egy jól erjesztett kovi ubi üveg defektje esetén is károsodna a levétől !
Én folyadékot sok éve már csak vödörbe viszek a kocsiba
Egyszer pecázni mentünk és vittem a tárcsa+egyéb kacatot, és az étolajat kiszúrta a vágó horog
Beszívta az ülés az összes olajat
Aztán ülés ki kárpit le azt a mosógépbe, de a szivacsot a fürdő kádba mosogattam fél napig...
Azóta nincs folyadék szabadon
did, rk, regina gyűrűs lánc o-gyűrűit áztattam benzinbe hónapokig
picit megdagadtak de olyan picit hogy tolómérővel nem lehetett értékelhetően mérni
fúrószárra ráhúzva lehetett csak érezni hogy egy hangyafasznyival szűkebb
ennyit dagadt hónapok alatt......
szóval 2 perc brigéciol nem hinném hogy bedagassza, de 2 perc gázolaj sem
Így nagyon szar a fagyizó/kanyar arany.
Lehet ki is próbálom. Valahol tuti van még maradék láncom.
Egyszer pecázni mentünk és vittem a tárcsa+egyéb kacatot, és az étolajat kiszúrta a vágó horog
Beszívta az ülés az összes olajat
Aztán ülés ki kárpit le azt a mosógépbe, de a szivacsot a fürdő kádba mosogattam fél napig...
Azóta nincs folyadék szabadon
Én csak a kurva gumiszőnyegemet sajnálom.
gumiból van ám többféle fajta plusz a kínai szar
A láncban az o gyűrűk nem olyan anyagbol vannak mint egy autoszonyeg :)
picit megdagadtak de olyan picit hogy tolómérővel nem lehetett értékelhetően mérni
fúrószárra ráhúzva lehetett csak érezni hogy egy hangyafasznyival szűkebb
ennyit dagadt hónapok alatt......
szóval 2 perc brigéciol nem hinném hogy bedagassza, de 2 perc gázolaj sem