ezt mondom én is......
pl mi sokat nyaraltunk a nagyszülőkkel
amíg a gyerek a balatonban fürdött a nagyszülőkkel én a sátorba nyomtam ezerrel a seggből szájba akciót
amúgy a gyerekem most is az öreganyjáéknál kujtorog, én is sokat voltam ott, nyáron nem egyszer hetekig
az ideáltól messze van...... de nekik 15 év múlva se lenne a helyzetük jobb
aki 30 évesen 0 megtakarítással albérletben él 100 nettóval az 50 évesen se lesz jobb anyagi helyzetben
tehát célszerű volt most csinálni a gyereket amíg a szülők segíteni tudnak
így nézve okosabbak mint te mert csak agyalsz......
Kettő törpe figyel otthon, egyik sincs még óvódás sem. Okosan csinálva kb ugyanott vagyunk anyagilag, mint gyerekek nélkül.
Időgazdálkodásban, persze át kell gondolni a napot(ebéd utáni alvás, stb), de a fiam jobban tudja, hogy hol vannak a városban a fatelepek, mint a játszóterek:D
Haveromék is a könnyebb utat választották, havi 100 nettóra meg GYED-re megvan már a 2 gyerek, nagyszülőkkel meg megy a cirkusz, hogy nekik kell fizetni az albérletet, kocsit kellett nekik venni, stb-stb-stb.
Nincs gyerekem, nem tudok még hogyan hozzá állni, csak leírtam, hogy ha lesz, nem a nagyszüleivel akarom felneveltetni sem pénzeltetni, egyedül én vagyok a felelős érte, idő, energia és költségek terén is.
Azért egy gyerek igen erősen bekorlátozza az embert az első években, nem? Asztali PC-re meg ilyen pénznyelőkre nem költök, mondom, asszony már kiszámolta, hogy a jelenlegi "kreditem" plusz a fusizásaim messze menően bőven elbírnák a gyerekvállalást GYED nélkül is, de én ennél óvatosabb vagyok.
Hasonló "akciókat" kell keresni
https://www.jofogas.hu/budapest/Tobb_mint_240db_foleg_gyerek_markas_ruha_egyben_79145795.htm
Ezt egy húszasért tuti el lehet hozni aztán amit kinőt árulod 10esével ezerért
Kb nulla forintból megvan a ruha iskolás korig
Sógornőm örökké csereberél kurvára ráér mindig megy az üzlet, hegyek vannak kisgyerek ruhából mindenhol
Pl nálunk szinte az összes játékot a nagyszülők vették, de annyit hogy 2x kellett akkora tábortüzet rakni belőlük hogy a holdról is látszott
Rongyokból is hegyek vannak-voltak olyan csereberék mentek hogy a ruhák többségét 2x nem adtad rá mert kinőte
Ha nincs rokon gyerek nézz rá a jófogásra 5 ezerért szákszám adják a ruhát
Stbstb
Jó ez tény, ez az én felfogásom, vagy megy saját erőből, vagy megette a fene. Nem tartom a markom. De természetesen úgyis akarnak majd segíteni, de ezt le kell szorítani az illendőség határáig.
Van annak a,gyereknek nagyszülei is.... simán le lehet pattintani őket
Attól nem basszol el semmit hogy van pár gyereked
A kurvázáson kívül kb mindenhová el tudod vinni ha már nem pelenkás....
Miért baj ha a szülők segítenek?
Később úgy is neked kell eltartani őket.
Nekem is segítettek, nekik is segítettek. Ez az élet rendje. Ha van rendes családod örülj neki, mert pont ezek a dolgok az előnyei.
Gombokba baszki
Számolgass
Egy,jobb pc árából kijön a pelenka ára amíg kell
Egy fősulis félév alsó hangon 500 pénz
Ehhez hasonlítod egy 15 ezres járókát amit a,jófogáson veszel új állapotban?
A kisgyerek csak azért van sokba mert az idióta szülőkre rásóznak minden szart, ott nagyobb vakítások mennek mint a motorozás terén
pl mi sokat nyaraltunk a nagyszülőkkel
amíg a gyerek a balatonban fürdött a nagyszülőkkel én a sátorba nyomtam ezerrel a seggből szájba akciót
amúgy a gyerekem most is az öreganyjáéknál kujtorog, én is sokat voltam ott, nyáron nem egyszer hetekig