Napenergia már a jelenlegi technológia mellet is bőven fedezni tudna az energia igényünket. A gond a tárolással van. Az a drága.
Viszont így hogy a hálózatba visszatermeled, megéri.
Jó pár kolléga csinálja azt hogy felrakott 6-10kW napelemet a háztetőre, és azzal az energiával télen fűti a házat.
Van aki sima villanykazánnal, van aki infra fűtéssel, van aki hőszivattyúval. Hőszivattyús kolléga fával tüzelt előtte. Évente 300ezer forint körüli fát égetett el egy szezonben. Most 12ezer forint a fűtésből eredő villanyszámla havonta, szóval hiába volt drága a hőszivattyú, kevesebb mint 4 év alatt visszahozza az árát, és még kényelmesebb is mint a fát hasogatni.
nekem ilyesmi van: https://www.aliexpress.com/ite...
3 állásban világít a legkisebb is elég, a 3. fokozat a buzi kamionosoknak van hogy ugyan vegyék már le a reflektort
annyi kiegészítéssel hogy ragasztottam rá egy meghajlított lapot ami a felső 1/4 részt eltakarja így a fénynem nem kör a metszete hanem felül egyenes és be tudom állítani hogy tőlem kb 50 méterre világítson, így senkit sem zavarok vele de ugyanúgy látok mintha kör lenne a a vetített fény
Én ilyet vettem, 3 darabot: egy hónapja 3.490-ért akciózták. Két év papíros garanciával! Tudja ami rá van írva: tabletet kétszer feltölti. https://edigital.hu/vesztolto-...
Ahogy nézem a méreteit 8darab cella van benne. A kínai cellák kb. 1000mAh-t tudnak függetlenül mit írnak rá, mert azt a kedves megrendelő igényei szerint bármire átírják. szóval kb. a 10-edét tudja.
Én itt a helyi piacon egy orosz csávótól szoktam ilyeneket venni, mert nagy tételben hozzák be, ugyan annyiért veszem mint az átlag kínai az ebayre rakja fel, csak az oroszok nem árulnak szart, csak bevált cuccokat. És ha mégis rossz, szó nélkül visszaveszi. Na tőle vettem egy powerbankot, erre csak 8000mAh-t írtak és ezt kb tudja is.
Egyik fele napelem, másik fele tiszta LED, szóval steklámpának is nagyon jó.
semmi sem olcsó, és mivel energiát tárolni házilag nem könnyű az "ingyenest" kell megfogni
amúgy a megnövekedett energiaigényt is simán fedezné a napból érkező energia, csak még nem vagyunk képesek átalakítani gazdaságosan
egyes becslések szerint 20 éven belül olcsóbb lesz a napból kinyert energia mint az atom, bár a széntől mindig nem lesz olcsóbb
Én a csájnába vettem fejlámpát biciklizéshez árulták de tökéletes mikor mókolok valamit a motorokon a garázsban. Volt vagy 590- plusz a három cerkaelem.
Én ellemlámpát akartam venni, a most elromlott helyett. Csak az a baj, hogy mindenhol túl erőset árulnak. Ilyen 50ezer lumenest. Azzal nem mehetek a bringával a forgalomba mert megvakulnak a szembejövők persze mindezt 1-2W-os LED-el egy 18650-es celláról. Hihetetlen hogy mire képesek a kínai mérnökök...tényleg hihetetlen Pedig gondoltam veszek hozzá 10ezer mAh-s cellát is, a gagyi 3000-es Panasonic helyett.
ha tizedét tudja már megéri
amúgy a kínai gagyik néha egész jók
pl az akkus bicikli lámpámat nemrég találtam meg kb 2 éve nem volt bekapcsolva és simán ment egy órát maxigázon.ez kb annyi amennyit új korában tudott
most ingyenes...... addig kellene kihasználni amíg ez van......
ha leesne valami nagyobb pénz akkor én valószínűleg a napos cuccokba tenném, amint elterjed ez az elektromos mizéria sokkal drágább lesz a villany
főleg hogy már kb minden "nemzeti" és úgy szopatnak majd ahogy csak lehet
Ha attól lennék beteg meg se szólalnék. De nem. Kolléga hozta be múlt hét közepén és szerintem onnan kaptam el. 3 napja egyhuzamban fáj a fejem. Plusz az extrák.
Viszont így hogy a hálózatba visszatermeled, megéri.
Jó pár kolléga csinálja azt hogy felrakott 6-10kW napelemet a háztetőre, és azzal az energiával télen fűti a házat.
Van aki sima villanykazánnal, van aki infra fűtéssel, van aki hőszivattyúval. Hőszivattyús kolléga fával tüzelt előtte. Évente 300ezer forint körüli fát égetett el egy szezonben. Most 12ezer forint a fűtésből eredő villanyszámla havonta, szóval hiába volt drága a hőszivattyú, kevesebb mint 4 év alatt visszahozza az árát, és még kényelmesebb is mint a fát hasogatni.