Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ja mondjuk te csak klímáról beszélsz, nem hőszivattyúról
300? írjál hozzá még 4 nullát
-15fokig működik...nem azt írják hogy hatékony :D
Bár a sima fűtőszálnál hatékonyabb, de a gázhoz viszonyítva már nem.
Viszont -15fok sem gyakori, így azt a pár napot-hetet ha rossz hatékonysággal mész, még mindig előnyben vagy.
Kollégának valami Panasonic levegő-víz hőszivattyúja van. Az is ilyen. A gagyibb rendszereknél van kiegészítő fűtő patron, de neki nem kellet.
Másik hogy a hőszivattyú drága, ezért érdemes erősen hőszigetelni, hogy elég legyen a kisebb rendszer. Ennek meg az a mellékhatása, hogy 2 napig akkor sem hűl ki a ház, ha nincs semmilyen fűtés.
Amíg több a fogyasztó, mint a termelő addig nincs gond. Ettől még elég távol vagyunk.
Németeknél már vannak olyan napok amikor azért fizetnek, hogy használd a felesleges villanyt
De azért valahogy ők is megoldották valahogy, nem omlott össze a rendszer mint amitől félnek a magyar fórumozók
Régi lakásomban az olcsó Midea klíma esetén így is volt, de a mostaniban egy elég jó Sanyo van, ennek még nem volt olyan hideg hogy gondja lett volna.
Melegíts fel egy nagy tartály vizet nappal és éjjel csendben lesz
típusa válogatja, de 0fok felett már megéri avval fűteni.
Sőt nekem olyan -5 fokig jó, csak azért nem használom mert nem tudok mellette aludni.
A -15 többnyire már semmire se jó, amit kifuj az már inkább csak langyos tetemes energia felhasználáls mellett. De vannak komondottan téli üzemmódra kihegyezett klimák, azok tudják ott is amit kell, de 300 felett kezdődnek az árak.
Na meg persze jo hőszigetelés az elengedhetetlen.
Én inkább ültettem fát aztán nyáron nem kell energia sok
Télen is elvagyunk a 20 fokban
A maszek meló sem pörgeti meg a villanyórát
Stbstb
Itt-ott lehet olvasni -15 fokig is, mondjuk én ebben már nem hiszek, igaz nem is értek hozzá
Nekem kicsit több mint a dupája
4-5 fok teljesen jo, att a harmatpont szokott gondot okozni. Minusz 5 alatt romlik rohamosabban a COP.
Előbbutóbb meg lesznek a korlátai. Egy szénbányát nem lehet eltolni az utcai hálózaton. Meg aztán ott lesznek a villamos energia paramétereinek zavartatása is ha jó sok lesz egy szakaszra akasztva.
Nekem olyan évi 300 ezer felé van most az összes energia igény
Lehet de a hatásfok sokkal jobb a,10 fok vagy a,feletti külső hőmérsékletnél
4-5 fokban már nem sok energia gyűjthető össze
Attól függ mennyit fogyasztassz. Minél többet, annál hamarabb megtérül. Nekem 8-9 év. Most tervezem a beruházást.
Tudok én a pénzzel bánni, és a ha van akkor lehet okosan is cselekedni
Kisember úgysem fog sose jó befektetést találni....Szóval akkor jár a,legjobban ha,a jövőbeni fogyasztásét tudja mérsékelni így felkészül a szarabb helyzetre
Mivel kaját nem lehet eltenni 20 évre előre marad a fűtés, és akinek nincs sok helye fát ültetni kiagyal mást
Alatta is lehet. Csak nem a praktikeres gépékkel.
Jövő héttől már én is a klímával szeretnék fűteni - bár akkor nem lesz az egész lakásban meleg.
Konvektor van ami örök élet mint a,nyomorúság
Légkondit érné meg feltenni azán avval fűteni 8-10 fok felett
Vettem én is fejlámpát csájnából bányászathoz! Nekem is DHL hozta, Maximálisan megvagyok vele elégedve.
Asszem veled dumáltunk régen, hogy kisebb fogyasztóknál mint te, hosszabb a megtérülés, szóval mindenképpen érdemes átszámolni saját körülményeidre.
Akit ismerek napelemest azoknak 6-8év között van a megtérülés a beruházásra.

Viszont ha előlépnél nagyfogyasztóvá, akkor már neked is hamarabb megtérülne.
Pl. ha átállítasz mindent villanyra.
Fűtésnél pl. úgy éri meg, ha amúgy is lenne beruházás, mert egy kondenzációs kazán, meg a hozzá tartozó kémény, esetleg a gáz bevezetés ugyan annyiba van mint egy hőszivattyú. Nekem ezért megérné mert egy öreg szar kazánom van amit rövidesen cserélni kell, de ha neked egy jobb kazánod van gázra, akkor inkább azt kell használni amíg lehet.
Na jó de te tuti nem teszed bele azt a csilliárd pénzt.
én olyan 15 éveket számoltam a megtérülésre a jelenlegi árakhoz-fogyasztáshoz képest
a napelem gyártók azt ígérik hogy 20 év múlva is tudni fogja a névleges teljesítménye 80%-át
szóval lenne minimum 10 év haszon belőle
szóval ha leesne 2-3 milla megérné megcsinálni mert úgy is csak eltapsolja az ember faszságokra
Nekem meg ez, csak harmad áron vettem.
http://www.mediamarkt.hu/hu/pr...