Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

na látod........ ezért válogattam át a rakást..... és még így is egy csomó csomót ki tudtam toni kézzel....
Még az építő minőségű fűrészáru esetében sem megengedett a kieső csomó (kivéve a zsaluanyagot)
nem a csomó a baj hanem az ha nincs benne a csomó és lyukas
nekem nincs olyan eszközöm amivel ki tudom vágni a csomó helyét és belevágni a rendes fából ami betömi
mert ha kivágom és ugyanavval vágom a lyukba való fát akkor kiesik mert kb 1mm a lyukfűrész és ennyivel kisebb a belső mint a külső
barkács boltban kérdeztem pár éve amikor először csináltam a futót de csak néztek rám bambán hogy ilyet eddig még senki sem kért...
Mert válogatni kell,sok a hulladék.Csomó nélküli fenyőt még nem láttam.De azért mindenki nézi a kész komódban.
Ismerős cég keressen normálisabb/megbízhatóbb beszállítókat :-) Külön fotóarchívumom van az ilyen reklamációs esetekből - hála az égnek ez már a múlté :-) Ha ebből még manapság is rendszert csinálnának az ukrán beszállítók, már beleőszültem volna...
Egyébként pl. a románok, de a szlovákok is fasza csávók, gödöllői fakereskedő barátom mesélte, hogy szerintük rendben volt az, hogy a 6 m-es szarufát 3 db 2 m-es darab adta ki :-)
Elég régi,de látom aktuális!
http://youtu.be/iSnGtzYAQ2w
csak a bútorfa inkább 200 feltti köbméter mit alatti
már ami normális, pl az ágykeretemben egy csomó sincs ami kijárós lenne pedig nem az ipari csomókifúrós kivitel
Mindig van egy-két hobbiasztalos aki úgy kezdi egy ágynál álva hogy hát a fenyő köbmétere 33e,hogy lesz ez az ágy 65e?
Nincs ilyen gond.
egy polcnak nem tehetek olyan fát amin van méterenként 4-5 lyuk
igy is vagy 10 helyen úgy kellett a csomót beragasztani+ megtűzni hogy ne essen ki, persze nem várom el azt amit a 300 ezeres bútorfától de ne legyen már benne milliónyi lyuk, mert ha benne van a csomó akkor meg tudom csinálni hogy ne legyen lyuk
a futó bonyolultabb ode még az se nagyon jó ami nagy csomós és kijár 1-2 kapocs nem fogja meg túl jól
Ja, zölden világít vagy300 évig.
Ismerős cég ruszkiból,ukránoktól veszi a fát nagy tételben.Szokták nem jó meglepetések érni amikor kicsomagolják a kamiont.
A fakereskedések amúgy imádják a hozzád hasonló, nagyon válogatós ácsokat :-) Az asztalosok általában szélezetlen szárított borovit vásárolnak, aztán abból szabják a dolgokat.
Fontos hogy szétválaszd a vevői és eladói énedet.
Ennek örülök.
Nem,nem sértődtem be,félre érted.
a tüzépes fenyő elég fos, nyáron csináltam polcot és kb 3-4 köbmétert átválogattam mire lett 8 szál 4 méteres 20 centis colos deszka ami nem volt teli lyukkal
futóra is kellene deszka de már előre félek hogy megint ugatnak a tüzépen amiért válogatok 2 órát 6-8 ezernyi fáért
Nem arról volt szó, hogy én mit tudok vagy mit nem ....
Úgyhogy megint kaptál egy "regional champion" díjat csúsztatásból
Azt se felejtsük ki hogy a KRAZ is vörösfenyőből készült , elpusztíthatatlan orosz csoda !
"Velence a létét részben a vörösfenyő egyedülálló tulajdonságának köszönheti, ugyanis ha ezt a fát elzárjuk az oxigéntől, megkövül, betonnal vetekedő erős oszloppá válik. A mai Horvátországhoz tartozó szigetekről (Krkről, Pagról, Rabról) származó vörösfenyőket először aszfalttal vonták be, majd a szigetek közötti részeket szilárd anyaggal töltötték fel. Más technikai különlegességet is alkalmaztak, olyan kővel alapozták le, illetve vonták be a házak alsó részeit, amely tökéletesen vízzáró, ezzel biztosítottak védelmet a házaknak a felvizesedés ellen. Mára a fokozatos süllyedés miatt e vízzáró réteg is víz alá került, ami tovább gerjeszti a folyamatot."
Innen: http://www.hetek.hu/hatter/200...
Ja, meg Velencét is vörösfenyőből készült cölöpökre építették. A magyar fakereskedések, tüzépek elsősorban lucfenyő tetőanyagot árulnak - az honos a Kárpátokon innen, és túl. Borovi Közép-Ukrajnában illetve attól északabbra nő. Vörösfenyőt az oroszoktól lehet vásárolni.
após kőműves volt
voltak sima fenyő palló meg pár vörösfenyő, a vörösfenyő buzi nehéz volt de 3 csíkra feltettem vagy 4-5 mázsa kefnit, a sima fenyő a felétől meghajlott úgy hogy nem mertem felmászni rá, pedig mind a kettő 5x20 centis volt
a borovit nem ismerem, de az biztos hogy a vörösfenyő elpusztíthatatlan
pl a keleti pályaudvar 1 köbméteres vörösfenyő kockákon áll , és egy jó ideje ott áll már
Mi, vidékiek így állítjuk át az órát!
Fenyő és fenyő között van ám különbség - asztalosipari célra célszerűbb borovi fenyőt használni, ami a lucfenyőhőz képest sűrűbb szálszerkezettel rendelkezik. Friss vágású borovi építőfából pl. kb. 32-33 m3 fér fel egy kamionra, míg lucból akár 38-39 m3 (anélkül, hogy túlsúlyos lenne a szerelvény)