nem a csomó a baj hanem az ha nincs benne a csomó és lyukas
nekem nincs olyan eszközöm amivel ki tudom vágni a csomó helyét és belevágni a rendes fából ami betömi
mert ha kivágom és ugyanavval vágom a lyukba való fát akkor kiesik mert kb 1mm a lyukfűrész és ennyivel kisebb a belső mint a külső
barkács boltban kérdeztem pár éve amikor először csináltam a futót de csak néztek rám bambán hogy ilyet eddig még senki sem kért...
Ismerős cég keressen normálisabb/megbízhatóbb beszállítókat :-) Külön fotóarchívumom van az ilyen reklamációs esetekből - hála az égnek ez már a múlté :-) Ha ebből még manapság is rendszert csinálnának az ukrán beszállítók, már beleőszültem volna...
Egyébként pl. a románok, de a szlovákok is fasza csávók, gödöllői fakereskedő barátom mesélte, hogy szerintük rendben volt az, hogy a 6 m-es szarufát 3 db 2 m-es darab adta ki :-)
csak a bútorfa inkább 200 feltti köbméter mit alatti
már ami normális, pl az ágykeretemben egy csomó sincs ami kijárós lenne pedig nem az ipari csomókifúrós kivitel
egy polcnak nem tehetek olyan fát amin van méterenként 4-5 lyuk
igy is vagy 10 helyen úgy kellett a csomót beragasztani+ megtűzni hogy ne essen ki, persze nem várom el azt amit a 300 ezeres bútorfától de ne legyen már benne milliónyi lyuk, mert ha benne van a csomó akkor meg tudom csinálni hogy ne legyen lyuk
a futó bonyolultabb ode még az se nagyon jó ami nagy csomós és kijár 1-2 kapocs nem fogja meg túl jól
A fakereskedések amúgy imádják a hozzád hasonló, nagyon válogatós ácsokat :-) Az asztalosok általában szélezetlen szárított borovit vásárolnak, aztán abból szabják a dolgokat.
a tüzépes fenyő elég fos, nyáron csináltam polcot és kb 3-4 köbmétert átválogattam mire lett 8 szál 4 méteres 20 centis colos deszka ami nem volt teli lyukkal
futóra is kellene deszka de már előre félek hogy megint ugatnak a tüzépen amiért válogatok 2 órát 6-8 ezernyi fáért
"Velence a létét részben a vörösfenyő egyedülálló tulajdonságának köszönheti, ugyanis ha ezt a fát elzárjuk az oxigéntől, megkövül, betonnal vetekedő erős oszloppá válik. A mai Horvátországhoz tartozó szigetekről (Krkről, Pagról, Rabról) származó vörösfenyőket először aszfalttal vonták be, majd a szigetek közötti részeket szilárd anyaggal töltötték fel. Más technikai különlegességet is alkalmaztak, olyan kővel alapozták le, illetve vonták be a házak alsó részeit, amely tökéletesen vízzáró, ezzel biztosítottak védelmet a házaknak a felvizesedés ellen. Mára a fokozatos süllyedés miatt e vízzáró réteg is víz alá került, ami tovább gerjeszti a folyamatot."
Innen: http://www.hetek.hu/hatter/200...
Ja, meg Velencét is vörösfenyőből készült cölöpökre építették. A magyar fakereskedések, tüzépek elsősorban lucfenyő tetőanyagot árulnak - az honos a Kárpátokon innen, és túl. Borovi Közép-Ukrajnában illetve attól északabbra nő. Vörösfenyőt az oroszoktól lehet vásárolni.
após kőműves volt
voltak sima fenyő palló meg pár vörösfenyő, a vörösfenyő buzi nehéz volt de 3 csíkra feltettem vagy 4-5 mázsa kefnit, a sima fenyő a felétől meghajlott úgy hogy nem mertem felmászni rá, pedig mind a kettő 5x20 centis volt
a borovit nem ismerem, de az biztos hogy a vörösfenyő elpusztíthatatlan
pl a keleti pályaudvar 1 köbméteres vörösfenyő kockákon áll , és egy jó ideje ott áll már
Fenyő és fenyő között van ám különbség - asztalosipari célra célszerűbb borovi fenyőt használni, ami a lucfenyőhőz képest sűrűbb szálszerkezettel rendelkezik. Friss vágású borovi építőfából pl. kb. 32-33 m3 fér fel egy kamionra, míg lucból akár 38-39 m3 (anélkül, hogy túlsúlyos lenne a szerelvény)
nekem nincs olyan eszközöm amivel ki tudom vágni a csomó helyét és belevágni a rendes fából ami betömi
mert ha kivágom és ugyanavval vágom a lyukba való fát akkor kiesik mert kb 1mm a lyukfűrész és ennyivel kisebb a belső mint a külső
barkács boltban kérdeztem pár éve amikor először csináltam a futót de csak néztek rám bambán hogy ilyet eddig még senki sem kért...
Egyébként pl. a románok, de a szlovákok is fasza csávók, gödöllői fakereskedő barátom mesélte, hogy szerintük rendben volt az, hogy a 6 m-es szarufát 3 db 2 m-es darab adta ki :-)
http://youtu.be/iSnGtzYAQ2w
már ami normális, pl az ágykeretemben egy csomó sincs ami kijárós lenne pedig nem az ipari csomókifúrós kivitel
igy is vagy 10 helyen úgy kellett a csomót beragasztani+ megtűzni hogy ne essen ki, persze nem várom el azt amit a 300 ezeres bútorfától de ne legyen már benne milliónyi lyuk, mert ha benne van a csomó akkor meg tudom csinálni hogy ne legyen lyuk
a futó bonyolultabb ode még az se nagyon jó ami nagy csomós és kijár 1-2 kapocs nem fogja meg túl jól
futóra is kellene deszka de már előre félek hogy megint ugatnak a tüzépen amiért válogatok 2 órát 6-8 ezernyi fáért
Úgyhogy megint kaptál egy "regional champion" díjat csúsztatásból
Innen: http://www.hetek.hu/hatter/200...
voltak sima fenyő palló meg pár vörösfenyő, a vörösfenyő buzi nehéz volt de 3 csíkra feltettem vagy 4-5 mázsa kefnit, a sima fenyő a felétől meghajlott úgy hogy nem mertem felmászni rá, pedig mind a kettő 5x20 centis volt
a borovit nem ismerem, de az biztos hogy a vörösfenyő elpusztíthatatlan
pl a keleti pályaudvar 1 köbméteres vörösfenyő kockákon áll , és egy jó ideje ott áll már