Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

idén mentem már legalább 4 ezret, amíg a vasútnál dolgoztam kb 10 év alatt mentem ennyit....

sokan ezt hiszik hogy jobba téli télen hó nélkül is
Az, hogy mennyire tudok elindulni hóban-sárban az az én dolgom, pl. a motoromra előre lehetőleg valami ragadósabbat igyekszem tenni míg a hátsó annyira nem borzongat, olyan amilyen jut mert hát a kanyarokban és elindulásnál tudok vigyázni ha épp eszembe jut, de mikor hirtelen kell fékezni akkor nincs választás, hogy majd óvatosabb leszek mert hát szar a gumim (persze a hátsó is belejátszik ebbe nem annyira mint az első) és a télivel is így vagyok.....amúgy aki használta mindkettőt annak egy ilyen polémia felesleges, itt legfeljebb pénzről lehet szó, telik rá vagy nem?
Kb annyit ülök autóban egy évben. A tapadása jobb hideg flaszteren a télinek még száraz körülmények között is. Ez a Hankook amik most fent vannak jól tapadnak.
Ha nem tanulod meg kezelni az autódat az viszont veszélyesebb téligumival is. Mégsem kötelező csúszós pályán gyakorolni.
lehet hogy természetes, de sok esetben felesleges
engem is lehülyéztek amikor a 15+ fokban feltettem a nyárit
most hezitáltam hogy visszategyem-e a hétre a télit, de a lustaság győzött
majd pénteken megnézem mit jósol a hétvégére aztán ha még lesz esély a hóra akkor felteszem mert kicsit több mint 700km kell menni 3 nap alatt
Csak máshol meg ugye teljesen természetes.
Amíg kárt nem okoz, engem az se érdekel ha felnin autózik.
szerintem nem avval van a baj hogy a nép nem tudja eldönteni hogy a téli jobb-e a hóban vagy sem, mert a téli jobb a hóban
inkább az bosszant fel sokakat hogy kb már bűnösnek van elkönyvelve aki nem tesz fel téli gumit ha bejönnek a hidegek
Maximálisan igazad van. Ezzel egyetértek.
Én arra gondoltam, hogy úgy sem tudsz meggyyőzni embereket, ha ők már rég eldöntötték a tutit.
Nem. Ha a biztonsági övedet nem kapcsolod be, azzal csak magadnak árthatsz.
A nyári gumival télen meg leginkább másoknak okozhatsz kárt.
nekem csak a hűtőrács sínylette meg, letört egy pöcke ami a lámpa alatt van azóta kicsit bénán áll
de kb ez a legkisebb esztétikai baja
Ezen a téligumi ”kell vagy nem kell” dolgon nem lenne szabad vitatkozni!
Olyan mint a biztonsági öv.
Majd szépen eldönti mindenki, hogy használja vagy nem.
Röviden ennyi.
Az jó. Nekem a régi astrám alatt nem volt blokk alatti műanyag így ha ilyen havon mentem a hó fele feljött a motorház alá. Működött meg minden de ha kinyitottam a motorháztetőt olyan volt mintha egy óruási hógolyót rakott volna valaki a motorháztető alá. :-)
felénk 6-7 éve volt ilyen hófúvásos év se előtte se utána
a motorháztető felett ért a hó, szerencsére puha volt és eltúrta az astra
pedig akkor nem volt téligumim, csak mentem neki a buckáknak nagy bátran lendületesen, szerencsére a nagy buckák csak ilyen 5-10 méteres szakaszokban voltak
Azért voltak, legfeljebb nem azon a szakaszon.
Mondom, hogy igazad van !
Vegyen mindenki 4x4es kocsit, azon nem számit milyen gumi van csak legyen jó rücskös.
Ez csak természetes.
https://totalcar.hu/magazin/te...
Én pontosan ezt mondtam.
Az hogy értelmezési nehézségeid vannak és beleképzelsz mindenfélét, az nem az én problémám.
Az idő gyakran megszépíti az emlékeidet. 2013-ban itt mifelénk olyan tél volt, hogy napokra lezárták több 10 kilométeres szakaszokon a 85-ös főút Sopron-Csorna közti részét. Egyetlen ilyen esetre sem emlékszem akkoriból, mikor még "volt tél".
Majd ha tudsz érvekkel és érdemben válszolni az én érveimre, lesz miről vitázzunk, addig viszont igazad van
Ezzel nincs is gond amit kifejtettük, hanem azzal, hogy a propaganda azt nyomja a téli gumi mindenre megoldás, és jön az armageddon ha fennmarad a nyári 7 fok alatt.
nekem van egy szett téli meg 2 szett nyári felnin
szinte semmivel sem jobb a tükör jégen a téligumi, egy kicsivel jobban indul de ha fékezel ugyanúgy csúszik
lehet ha abs lenne az optimálisabban fékezne és érződne
egyedül a hókásás latyakos úton lehet észrevenni hogy lényegesebben jobb a nyári egyből csúszik alig érsz a fékbe a téli meg nagyon tutin megáll ugyanez indulásnál is
idén nem próbálgattam mert nem sok hó volt azt hisze múlt évben teszteltem a gumikat
a tükör jég parkolóból a vadi új téli gumival se volt könnyű kiállni volt pár keréknyom ugyanúgy vitte a kocsit mindenfelé
Pontosan.
Végre jól látod a helyzeted.
Ahogy nyáron meg többségével a nyári gumikkal esnek az árokba, de ez nem jelenti azt, hogy a nyári gumi az alkalmatlan a nyári közlekedésre. A téli gumi nem ment meg mindentől télen, de kijjebb tolja a használhatóság határait. Néha pont ez a kis határkitolás elég ahhoz, hogy ne tartsd fel a mögötted jövőt egy dombon, amin te már nem, de ő még igen. Aztán mindig lesz olyan, aki ezen a határon is túlmegy, de ez még nem ok arra hogy ne toljuk ki a biztonságos közlekedés határait addig amíg csak lehetséges.