Nekem lesz ha kötelező ha nem. Inkább nejem használja a dobozost így nyugodtabb vagyok. Így is egyik alkalommal kilincsel előre ment egyik körforgóban, mondta majd betojt de az elektrika összeszedte neki, kijövet már vigyorgott kínjában...
Magam is így vagyok ezzel és néhány év alatt simán visszajön a felnik ára, ha nem kell gumishoz menni kerékcserére, csak itt az udvaron átcserélem magamnak, amikor akarom, sorban állás nélkül.
Nekem is így van amúgy. Felnik van minden. Van otthon a franc tudja mennyi abroncsom felnin. Kb 12-16 darab. Meg azok amik nincsenek felnin. Meg a motor abroncsok.
Ha van külön egy garnitúra téli, meg egy nyári garnitúra szerelve, akkor összességében nemigen kerül többe! Egyszer kell áldozni plussz felnire, és le van tudva! Amíg az egyik garnitúra kopik, a másik addig nem!
Jó. Nekem is téli van a kocsin. Nem becsülöm én azt le. Csak pánikkeltés zavar. Az osztrák rendszerrel meg egyet értek ha télen nyárival nekicsúszok valakinek akkor zsebből kell perkálni. Ez tök jogos.
A hóval akkor van gond, ha a szél is fúj. Én ma egész nap kibaszott havat lapátoltam, holott nem esett tiz centi se. De a szél csak oida fujta méteres hegyekbe, ahol legionkább utban van. Ház bejárati része, kapu, kapubejáró, garázsok eleje. 97-ben volt akkora hófuvás felénk, hogy négy napig nem ment a forgalom igen sok kisebbrendű uton, volt ahol 2 méter magas hegyeket hordott össze az uton. Mondjuk ott pont nem ér semmit a téli gumi se, de alapból nekem is a túlmisztifikálással van bajom. Átmeneti időszakban meg egyik se tökéletes, másrészt meg igy is ugy is az utviszonyoknak megfelelően kell vezetni. Az, hogy hány fok lesz, nem lehet tudni néha még reggel se, tehát a féktávra vonatkozóan nagy megállapitásokat levonni nem lehet. Viszont hóban, latyakban az elindulás, uttartás jobb.
Egy esetleges balesetnél viszont számítani fog a gumi állapota és, hogy az évszaknak megfelelő van fent vagy nem. Én mindig is használtam ezután is fogok ennyi.
Nem tudom, aszem ebben is ott vannak a megszépülő emlékek. Arra a szomorú télre egész biztosan emléxem, mikor karácsonyra egy szép piros sítalpat kaptam, echte műanyag, spirálrugós cipőtartóval és sárga műanyag botokkal(amik most virágtartók anyám kertjében), és egész télen nem volt még egy tetves hófolt se, amin kipróbálhattam volna, következő évre meg nem fért bele a cipőm, apám barkácsolt rajta valamit hogy fel tudjam venni.
amúgy ha feltesz az ember egy felesre kopot 10 + éves téligumit amit a lomistól túrt 10 ezerért avval se fog előbb megállni, és nyugiban vezet mert ugye neki téli gumija van
szóval ez a téli gumi mizéria mellett arra is kellene gondolni hogy miféle gumi az, mert ott is biztos van olcsóbb is meg drágább is eltérő tulajdonságokkal
És ha majd egyszer neked okoz kárt, és mondjuk a szakértői vizsgálat egyértelműen kimondja, hogy pont az a 2 méter fékút hiányzott amit a téli gumi megadott volna, akkor is ezt fogod majd mondani. Ez egész biztos.
régebben azért több havas nap volt
amikor még kisgyerek voltam emlékszek rá hogy mikuláskor néha-néha volt csak hó, karácsonykor majdnem mindig, de szilveszterkor elenyésző amikor nem volt hó
ez a tavaszi hó meg mindig is volt huszonpár éve nősültem április közepe felé és azon a héten esett a hó, be is volt szarva mindenki hogy belénkfagy a szar azokba a lenge ruhákba mert nem volt betervezve a 0 fok körüli hőmérséklet
Tulajdonképpen belegondoltam és igazad van.
Régebben inkább egyenletesebbnek tűnt. Leesett a nagy hó, és hetekig havas volt minden, hozzászokott az ország és ment tovább az élet havon is.
Az első hónál persze megállt az élet, a vonat, leszakadtak a vezetékek régen is ahogy most.
Erre hallottam már olyan, nem is túl nagy hülyeséget, hogyha valaki hibájából balesetet szenvedsz, be vagy kötve, kis sérülésed lesz, nem vagy bekötve, meghalsz, akkor ő kaphat egy az okozott kis sérüléssel arányos büntetést is, meg emberölésért aránytalanul nagyot, pedig ott már te voltál az egyik hibás a be nem kötésért. És az okozó ugyan így te is lehetsz, aki emberölésért kapod, holott kaphatnád egy kék folttért is. Kétélű dolog ez is, téged is megvághat. Szóval te is azt szeretnéd, hogy akkor, ott, ő is legyen bekötve, ne csak te.....
Azt azért jó látni, hogy milyen jól sikerült az agymosás ez esetben is. Ha nem veszel téligumit bűnöző vagy. 5 év múlva. Nem abs-es meg esp-s kocsid van - gyilkos vagy. 10 év múlva. még nem tértél át elektromosra- bújj el szégyenedbe, rongálod a bolygót- megölöd a többi embert ismét csak renitens vagy Vezetőink azt hiszem, elégedetten dőlnek hátra.
0 fokra vonatkozik a táblázat.
Ott én is pont ezt tapasztaltam. Michelin Alpin gumival.
0 fok alatt viszont egyértelműen jobb, de nem annyival hogy tömeggyilkos legyek ha nem cserélek 7 fokban.
szóval ez a téli gumi mizéria mellett arra is kellene gondolni hogy miféle gumi az, mert ott is biztos van olcsóbb is meg drágább is eltérő tulajdonságokkal
Nincs itt VR.
amikor még kisgyerek voltam emlékszek rá hogy mikuláskor néha-néha volt csak hó, karácsonykor majdnem mindig, de szilveszterkor elenyésző amikor nem volt hó
ez a tavaszi hó meg mindig is volt huszonpár éve nősültem április közepe felé és azon a héten esett a hó, be is volt szarva mindenki hogy belénkfagy a szar azokba a lenge ruhákba mert nem volt betervezve a 0 fok körüli hőmérséklet
Régebben inkább egyenletesebbnek tűnt. Leesett a nagy hó, és hetekig havas volt minden, hozzászokott az ország és ment tovább az élet havon is.
Az első hónál persze megállt az élet, a vonat, leszakadtak a vezetékek régen is ahogy most.
Ott én is pont ezt tapasztaltam. Michelin Alpin gumival.
0 fok alatt viszont egyértelműen jobb, de nem annyival hogy tömeggyilkos legyek ha nem cserélek 7 fokban.