és a 80as években nem közlekedtek azok az osztrákok? vagy még előte?
amúgy ha leesik a hó van egy rakás baleset néha-néha kiemelik hogy nem volt téli gumi de többségében télivel esnek az árokba
Én is vagyok annyi idős már, hogy emlékezzek, milyen volt a 80-as években a saját polski 125p-vel csúszkálni a szar kormorán vagy mifaxom gumikon, mikor egymást tologattuk ki a parkolóból a kollégákkal, mert elindulni se tudtunk, amikor 3x perdült meg 30-as tempónál, vagy amikor a tarbai pörgött a főúton, épp csak elkerülve a szemből buszt. Tök érdekes, de az elmúlt években nem történnek ilyenek, pedig 3 éve egy hegy tetején dolgoztam ausztriában, ahol még áprilisban is lapátoltuk este a havat a pakolóban.
Csak a hülye nem használja azt, amit már lehet, csak mert régen nem vol olyan. Te is mobilt használsz, nem táviratot meg képeslapot.
Ezzel a téligumi dologgal azt nem képesek felfogni egyesek, hogy igen, ahogy a buzi totacar cikk is adja alájuk a lovat, a tél nagy részében nincs szükség a téli gumira. Csak azon a 10-12- napon. De bazmeg, honnan a faxomból tudod jan.20.-án reggel hatkor, mikor elindulsz otthonról, hogy estére nem lesz ónos eső, kis hó, nagy hó apámfaxa? Sehonnan. Ha nincs téli gumid, pont abban a 2 pillanatban nem lesz alattad, mikor nagyon kéne. Sisak se kell motorra, mi a faszomnak? Nem kell az, csak abban a 3 pillanatban, mikor jön a baleset, oszt belevered az okos fejed a betonba. Minden más alkalommal felesleges, tehát nem is használod ugye? Mert abban a 3 pillanatban majd óvatosan, meggondoltan, figyelmesen vezetsz. Mikor beléd durrant hátulról a taxis, mint belém.
amúgy hajdanán a szoci korszakban nemigen volt téli-nyári
az volt a 4 évszakos nem olyan sima mint most a nyáriak, de nem is olyan bütykös mint a téli
de lehetett kapni bütykösebbet-simábbat
nekem volt a zsigulira olyasmi bütykös mint a níva gumi, hóban nem sokkal volt jobb de sárban meg latyakban nagyon tuti cucc volt
az hogy az osztrákoknál kötelező ez-az az nem azt jelenti hogy ez jó dolog, összefügg avval hogy a nyugati nép agya előbb kezdett elsorvadni...és emiatt kellett bár kézenfekvő de felesleges szabályokat kitalálni
de már hozzánk is kezd bejönni ez a dolog, a sok kötelező fényvisszaverő cucc a biciklisen-motoroson nappali világítás stbstb
Gergő, látom egyikőtöknek sem megy az értőolvasás csak a hülyézés
“Nem mondom hogy meghal aki télen nyárival megy, de drasztikusan javítja a túlélési esélyeket”
Ezt írtam, próbáljátok meg értelmezni.
Nem kell itt hősködni hogy mekkora versenyzők vagytok, ti tudtok vezetni nyárigumival télen, más is tud. De sokkal biztonságosabb a téligumi. Ennyi.
Hogy régen mivel közlekedtek nem érdekel, közlekedjetek lóval vagy gyalog mert még régebb azzal is tudtak közlekedni az emberek
Ja igen és ami megint egy ellentmondásba ütközik, ha a nyári jobb télen, akkor miért rakod/rakatod fel a télieket télre ?
Ugye nem a tél nem a 10-15fokról szól ahol te panaszkodsz hogy mászik (persze hogy mászik hiszen lágyabb a szerkezete hogy a hidegben, jobban tudjon alkalmazkodni, torzulni és kapaszkodni a hóba,aszfaltba...) hanem a 0 és -20fokról ami idén is előfordult, illetve a hóról, na meg a vízről ami nagyon jellemző ősztől tavaszig. Meg is érkeztünk, összességében sokkal jobb választss egy téligumi télre mint egy nyári.
Én személyeskedés “hülyézés” nélkül tudtam érvet írni, ellentétben veled, Mester!
Itt mifelénk ósztriában, ha télen nyári gumival okozol balesetet, nem fizet a köteleződ, csengetheted az összebaszott amg merci totálkárját saját zsebből. Ha másért nem, már csak ezért megéri a téli gumi.
Levi. Látom nem érted. Nem azt mondjuk hogy a téli gumi szar. Engem is meg Lacit is ez a pánikkeltés az ami zavar. Nekem is téli abroncs van a dózeren mert jobb. De azt vallom hogyha nyári lenne se állna meg a világ.
Szerencse hogy te okosabb vagy mint minden mérnök akik azon dolgoznak hogy minél jobb téligumit gyártsanak és biztonsagosabb legyen a közlekedés. Természetesen ez mind parasztvakítás hiszen Te megmondod a tutit és nemhogy nyáron de még télen is jobb a nyárigumi. Mester
Ne is mond. Siófokon a tescónál simán meg lehet mondani tavasszal ki mikor cseréli a téli gumit. Olyan füttykoncert szokott lenni ott ilyenkor. Mert a téli abroncsok úgy nyekegnek mint az állat.
És én akkor is röhögtem a sok hülyén, aki bénázik és padlógázzal próbált elindulni a tükör jégen.
amúgy ha leesik a hó van egy rakás baleset néha-néha kiemelik hogy nem volt téli gumi de többségében télivel esnek az árokba
a letaposott tükörsima havon-jégen kb tökmindegy mi van a kocsin
Csak a hülye nem használja azt, amit már lehet, csak mert régen nem vol olyan. Te is mobilt használsz, nem táviratot meg képeslapot.
Amúgy ez most az a rész amikor éppen nem kötekedszel, vagy az majd ez után következik?
az volt a 4 évszakos nem olyan sima mint most a nyáriak, de nem is olyan bütykös mint a téli
de lehetett kapni bütykösebbet-simábbat
nekem volt a zsigulira olyasmi bütykös mint a níva gumi, hóban nem sokkal volt jobb de sárban meg latyakban nagyon tuti cucc volt
az hogy az osztrákoknál kötelező ez-az az nem azt jelenti hogy ez jó dolog, összefügg avval hogy a nyugati nép agya előbb kezdett elsorvadni...és emiatt kellett bár kézenfekvő de felesleges szabályokat kitalálni
de már hozzánk is kezd bejönni ez a dolog, a sok kötelező fényvisszaverő cucc a biciklisen-motoroson nappali világítás stbstb
“Nem mondom hogy meghal aki télen nyárival megy, de drasztikusan javítja a túlélési esélyeket”
Ezt írtam, próbáljátok meg értelmezni.
Nem kell itt hősködni hogy mekkora versenyzők vagytok, ti tudtok vezetni nyárigumival télen, más is tud. De sokkal biztonságosabb a téligumi. Ennyi.
Hogy régen mivel közlekedtek nem érdekel, közlekedjetek lóval vagy gyalog mert még régebb azzal is tudtak közlekedni az emberek
Amíg az ember egyedül megy az úton, úgy töri össze magát, ahogy akarja.
De mások is járnak ott....
Ugye nem a tél nem a 10-15fokról szól ahol te panaszkodsz hogy mászik (persze hogy mászik hiszen lágyabb a szerkezete hogy a hidegben, jobban tudjon alkalmazkodni, torzulni és kapaszkodni a hóba,aszfaltba...) hanem a 0 és -20fokról ami idén is előfordult, illetve a hóról, na meg a vízről ami nagyon jellemző ősztől tavaszig. Meg is érkeztünk, összességében sokkal jobb választss egy téligumi télre mint egy nyári.
Én személyeskedés “hülyézés” nélkül tudtam érvet írni, ellentétben veled, Mester!