Ezt az elmelegítést csak te találtad ki. Amúgy meg a Priusra is ugyan az a fizika hat mint bármely más gumira.
10 fokban a téli gumi szar. Attól hogy te hülye vagy hozzá, és nem érzed a különbséget, nem fog változni ez a tény. https://totalcar.hu/magazin/te...
Persze, nyilván jó dolog a nagyobb stabilitás, és rövidebb fékút, de nincs armageddon, ha reggel 0 fokban megyek melózni nyárival, vagy leesik a hó és még nincs kedvem feltenni, mert hosszú a sor a gumisnál.
Ja, ez zavar engem is, nem az hogy elterjedt.
Mondjuk Bakonyban jártam úgy hogy kellemes meleg őszi idő volt, hazafelé meg elkezdett szakadni a hó. Nem is volt gond, amíg egy meredekebb emelkedőig el nem értem, mert ott nem bírtam felmenni. Kiszálltam és egyesben forgott a kerék az álló autónál
Viszont volt hóláncom, szóval nem volt nagy gáz. Főúton meg már lehetett közlekedni kényelmesen, ott lejárták.
Jó, de azért valljuk már be, hogy nem mindegy, milyen gumi az a gumi, bordás vagy nem bordás, ízesített, színes, stb, ja az nem az éjjel csak úgy hányta ki a havat alólam a k73, nagyon durva hangja volt , azért ha a szar nankang van még rajta, hááát .... lehet 20-al mentem volna, így meg mentem 40-50-el ( a 2 centis hóban és latyakban)
Én azt szoktam csinálni, hogy amikor leesik az első hó, kimegyek egy üres placra csúszkálni. Begyakorlok mindent, és utána már stabilan uralom a gépet, tökmindegy milyen gumival. Legfeljebb a köridőm lesz rosszabb ha gyengébb a gumi, nem a biztonság.
Egyébként most már izgat ez a Mitas gumi.
Ugye amikor én utoljára használtam, akkor a H01-H06-os sorozat volt a csúcsa ennek a márkának, 5500 forintért, de most már vannak egészen komolynak tűnő változatok is.
Lehet ha elkopik az Heidenau RSW, akkor kipróbálok egy Mitast az ETZ-n.
10 fokban a téli gumi szar. Attól hogy te hülye vagy hozzá, és nem érzed a különbséget, nem fog változni ez a tény.
https://totalcar.hu/magazin/te...
Mondjuk Bakonyban jártam úgy hogy kellemes meleg őszi idő volt, hazafelé meg elkezdett szakadni a hó. Nem is volt gond, amíg egy meredekebb emelkedőig el nem értem, mert ott nem bírtam felmenni. Kiszálltam és egyesben forgott a kerék az álló autónál
Viszont volt hóláncom, szóval nem volt nagy gáz. Főúton meg már lehetett közlekedni kényelmesen, ott lejárták.
Ugye amikor én utoljára használtam, akkor a H01-H06-os sorozat volt a csúcsa ennek a márkának, 5500 forintért, de most már vannak egészen komolynak tűnő változatok is.
Lehet ha elkopik az Heidenau RSW, akkor kipróbálok egy Mitast az ETZ-n.
Bár evvel a szakállal simán használhatok bogárháló nélküli sisakot is
Olcsó autóra a gumi is olcsóbb.