sose lehet tudni.....
ezeket az inverteres szarokat amúgy se egészséges fullra terhelni, mint a pc táp ha a 350es 300w-on meg gyors elszáll de ha a 500as van 300w terhelve akkor az örök élet
azért 20 év alatt jó sok minden változott
akkor a 600w mikró volt a legnagyobb fogyasztó a lakásban, most kb ennyi fogyaszt a gyerek pc komplexuma
most meg csak a szárító meg 3200w...... szegény konnektor 1-2 éveket bír csak a fürdőben már azon agyalok felteszek egy "380as" aljzatot
Émász elmű terüeten, de eonnál sem kell ÁVK, de kell pl földelés. Most már csatlakozó keresztmetszetet is nézik, ha csak 10-es max 25 A vagy méröhely szabványositás. Nálunk 14,500 körül jön ki a szolgáltato, ingyenesként csak az uj bekapcsolás van.
ez a bemenő vezetéktől is függ, csak akkor teszik fel ha bírja, nekem 25-re lett a vezeték csinálva, akkor még a légkondi csak egy álom volt
ha tennék vastagabb vezetéket a 32es biztosítékkal akkor már a kerítésbe építhető és a föld alatt elvezetett kialakítással szerelnék csak be
ez meg súlyos 100 ezrek lennének
hajdanán avval varrtam az 1mm lemezt is, csónakot hegesztettem, nagyon szeretttem mert kurva sokáig elég volt a pálca a vékony pálca sokkal kevesebb centit bírt és minden kezdéskor vagy ereszett vagy nem
igaz azt a hetrával 80amperral, ha végre meglett az ív nagyon fasza volt
Nekem anno semmit nem kellett fizetnem érte ("DÉMÁSZ", Kalocsa), csak egy Fi-relét kellett felszerelnem előtte, addig nem voltak hajlandók hozzá nyúlni. A légvezeték megfelelő volt, így nem is problémáztak többet. Ha már Fi-relét szereltem, egyidőben feltettem a túlfeszvédőt ("villámvédőt" is.
Pedig a 3,25-tel jobb hegeszteni otthoni házi barkácsban. Vastagabb, jobban tölti a varratot, relativ kevesebb fogy belőle, nem kell külön gyök, külön takaró varrat (házibarkácsról van szó).
Ha a házba bejövő vezeték elég vastag, akkor díjmentesen 32A-esre tudod cseréltetni a bejövő kismegszakítót / villanyórát az áramszolgáltatónál ("Alanyi" jogon ennyi jár). Én vagy 5-6 éve csináltattam (klíma miatt, de akkor végülis nem volt pénzem venni, csak idén szeptember elején lett beüzemelve egy akciós Whirlpool)
alapból elég lenne a kisebb is néha csak ilyen pár centis varratokat csinálok
de pl nyáron amikor a kerítést csináltam nem egyszer megállt a hegesztő, mert egymás után mentek a pálcák nagyüzemben
mondjuk ilyen az elmúlt 10 évben 2x volt csak
végül ez a gép felé sodródom: http://hegesztescentrum.hu/heg...
evvel azért már folyamatosan lehet olvasztani a pálcákat a kisebbeknél szünetet kell tartani
ezeket az inverteres szarokat amúgy se egészséges fullra terhelni, mint a pc táp ha a 350es 300w-on meg gyors elszáll de ha a 500as van 300w terhelve akkor az örök élet
ha beteszed a kosárba már ott az áfa
akkor a 600w mikró volt a legnagyobb fogyasztó a lakásban, most kb ennyi fogyaszt a gyerek pc komplexuma
most meg csak a szárító meg 3200w...... szegény konnektor 1-2 éveket bír csak a fürdőben már azon agyalok felteszek egy "380as" aljzatot
ha tennék vastagabb vezetéket a 32es biztosítékkal akkor már a kerítésbe építhető és a föld alatt elvezetett kialakítással szerelnék csak be
ez meg súlyos 100 ezrek lennének
igaz azt a hetrával 80amperral, ha végre meglett az ív nagyon fasza volt
gondolom vékony pálcával ez sem vesz fel többet
2,5től meg nem tolom vastagabbal
de pl nyáron amikor a kerítést csináltam nem egyszer megállt a hegesztő, mert egymás után mentek a pálcák nagyüzemben
mondjuk ilyen az elmúlt 10 évben 2x volt csak
http://hegesztescentrum.hu/heg...
evvel azért már folyamatosan lehet olvasztani a pálcákat a kisebbeknél szünetet kell tartani