Ahogyan már volt írva, nagy az "elektromos szmog"! Az egy dolog, hogy nem zavar senkit az a pár foton, itt már arról van szó, hogy "mi a qrva annyáért szórakozik velünk ez a xar"! Lévén,hogy már többünknek b@ssza a csőrét!
Ez már most megvan
Sima 2 eres vezeték és van benne 0,15 volt
Ami nem sok de ennyitől is világt 19méter led
Olvasni nem kell a fényében, de dugni simán lehetne
Hát azzal már végeztél volna:))
De legalább letesztelted és mások nem vesznek ilyet a környezetedben:)
Amugyis utálom a ledszalagot. Kibaszott sok tudásmentes lakberendezö imádja, a gipszkartonos kapásból már ott elkezdi utálni amikor elsüti a megrendelö felé nagy mennyiségben. Volt lakás ahol csak ezzel voltmegoldva a világitás, több mint 100 m ledszalagot raktam be.szoltam,hogy a melegfehér még gyártósoron sem feltétlen egyezö szinü, hiába rendeli egy helyen egyszerre. Mire idehajózik legalább 10szer keveredik. Lett is itt ott három árnyalat is, pedig probáltam lent beinditva szinszrtint összerakni. Aztán a táp zajos. Oldjuk meg. Aztán van amelyik nem lett hosszu életü, meghalványodott, csere vagy 25 méter egybe. Meg ilyenek. A gerjedés inkább led lámpák, égök esetében jön elö. Azzal is volt ahol küzdöttem hasonloan a te problémádhoz. 12v, de szabályozható fényerö. Halványan izzot, de csak tök sötétben. Reléztem a tápot, ami csak akkor lett jo ha a 12v oldalt reléztem és bontáskor rövidzárba raktam. Ha megfogtsm a ledszalag tápját vagy földre kapcsoltam még erösebben parázslott, ráadásul fogyóban, ahogy távolodott a földponttól.
Hát szerintem olyan kicsi méretben ami itt megoldásra került, semmilyen kicsit is normális szürökör el nem fér, a távolságok közeliek a két rendszer közt. Ha jól értem akkor a 230 is a csikban van elhelyezve. Ez azért veszett jó, mert egy nagyjából 5 méteres antennaként müködő huzal mindent összeszed x mai rádióhullám alapu világunkban. Tv rádio telefon, meg az otthoni wifi meg a szomszéd mikroja, tele az éter térerösséggel.
egy MOTOROS csaj tett fel egy rózsaszín hot-dog-t (persze volt benne élc, egy spec kanalas orvossággal volt leöntve), de se bántó szöveg, se bántó hozzászólás... kb fél órát élt meg...
12 voltosból már minden szart csináltam, szerelőlámpa, leszúrható pecafény, stúdió lámpákat, zöld háttér világítófényt polc világítást meg ilyeneket
de evvel bevásároltam
még egy 20 amperes kapcsolóüzemű 12v led meghajtó táp is van itthon..... meg vagy 30 méter ledszalag azt kellett volna feltenni.....
Na faszom telefon, mielött kijavitottam volna az ujjbegyméretéböl adódó károkat el is küldtem. Szoval ez vesszöfutás lesz részedröl, mégeccer ilyet ne vegyél:))
A külön táppal 12v led piszkálható, kiszedhetö a zavar, ráadásul ha a 12v-ot külön viszed és normálisabb meghajtó vagy vezérlő táplálja tuti jo lesz. Itt szerintem csak a megbarátkozás marad, a relé ezen nem segit. Meg az izzo se. Visszafelé nem gerjed a rendszer:) márpedig ott kell megszüntetni ahol keletkezik vagy ahol gondot okoz. Ennél egyik ponthoz se férsz hozzá ha jól értem. Ha mégis, akkor a 12v-os gerincen próbálkozz.
már bánom hogy ilyet vettem......
ráadásul a felszögelés is szopó volt mert szélesebb a szalag mint a tűzőgép és nem tudtam tűzni mint a 12v kiviteleket hanem szögelgettem
amúgy a fénye fasza meg tényleg atom a cucc be van burkolva a led kurva vastagon, az 5 méteres 230voltos 3x nehezebb mint a 4db 5 méteres 12 voltos
Az fasza. Ezzel hálistennek még nem volt dolgom. A táp sokmindent meghatároz, szür, egyenirányit, redukál. Itt ha végig fut s 230 a ledek közt simán antennaként viselkefik. Ráadásul teljesen feleslegesen kötsz rá relét, bármit az csak a 230as oldalt basztatja, azt is feleslegesen. Ahol a zavar keletkezik, semmi nem történik. Ezektöl a kinai csodáktól egyébklnt se vár sokat
Te idióta,amikor megvettem a motort,akkor adott a kezembe egy ismerős egy Mitas katalógust,árak nélkül ugye.Ezek után kérdeztem itt meg,hogy ismeri-e valaki a márkát,mert én még nem hallottam róla.De neked annyi ragadt meg a csökött agyadban,hogy "drága" motor/ócska gumi.
Rajtad kívül mindenki tudott normális választ adni.Ha valamit nem ismersz,akkor bűn megkérdezni a tapasztaltabb embereket? Nyugodjon meg a kis lelked,hogy nem került rá Mitas!
az az alap hogy ezek 230 voltról működő csíkok, teljesen más mint a 12 voltos a 12 voltos 3 ledenként darabolható toldható
ezt a 230 voltos meg méterben árulják(1métertől 30 vagy 50 ig) rajta a led meghajtóval és ilyen fél méter körüli szakaszok vannak benne 2 vastag vezeték a csík 2 oldalán és a szakaszokat erről látja el árammal(szakaszokat nem tudom mennyi feszültségű mert teljesen zárt vízhatlan cucc
valami hasonló: https://ledekboltja.hu/Led-sza...
Na kezdjük az alapoktol, ne változtass semmit, csak a ledcsikot egy akkurol hajtsd meg, ugy hogy a helyén van.
Egxébként mér zavar, ha halványan világit?
Jelenleg milyen tápról hajtod meg?
Ledszalagok hossza, táplálási pontok száma?
Sima 2 eres vezeték és van benne 0,15 volt
Ami nem sok de ennyitől is világt 19méter led
Olvasni nem kell a fényében, de dugni simán lehetne
De legalább letesztelted és mások nem vesznek ilyet a környezetedben:)
Amugyis utálom a ledszalagot. Kibaszott sok tudásmentes lakberendezö imádja, a gipszkartonos kapásból már ott elkezdi utálni amikor elsüti a megrendelö felé nagy mennyiségben. Volt lakás ahol csak ezzel voltmegoldva a világitás, több mint 100 m ledszalagot raktam be.szoltam,hogy a melegfehér még gyártósoron sem feltétlen egyezö szinü, hiába rendeli egy helyen egyszerre. Mire idehajózik legalább 10szer keveredik. Lett is itt ott három árnyalat is, pedig probáltam lent beinditva szinszrtint összerakni. Aztán a táp zajos. Oldjuk meg. Aztán van amelyik nem lett hosszu életü, meghalványodott, csere vagy 25 méter egybe. Meg ilyenek. A gerjedés inkább led lámpák, égök esetében jön elö. Azzal is volt ahol küzdöttem hasonloan a te problémádhoz. 12v, de szabályozható fényerö. Halványan izzot, de csak tök sötétben. Reléztem a tápot, ami csak akkor lett jo ha a 12v oldalt reléztem és bontáskor rövidzárba raktam. Ha megfogtsm a ledszalag tápját vagy földre kapcsoltam még erösebben parázslott, ráadásul fogyóban, ahogy távolodott a földponttól.
http://youtu.be/ByiSGx-Z_hI
de evvel bevásároltam
még egy 20 amperes kapcsolóüzemű 12v led meghajtó táp is van itthon..... meg vagy 30 méter ledszalag azt kellett volna feltenni.....
A külön táppal 12v led piszkálható, kiszedhetö a zavar, ráadásul ha a 12v-ot külön viszed és normálisabb meghajtó vagy vezérlő táplálja tuti jo lesz. Itt szerintem csak a megbarátkozás marad, a relé ezen nem segit. Meg az izzo se. Visszafelé nem gerjed a rendszer:) márpedig ott kell megszüntetni ahol keletkezik vagy ahol gondot okoz. Ennél egyik ponthoz se férsz hozzá ha jól értem. Ha mégis, akkor a 12v-os gerincen próbálkozz.
ráadásul a felszögelés is szopó volt mert szélesebb a szalag mint a tűzőgép és nem tudtam tűzni mint a 12v kiviteleket hanem szögelgettem
amúgy a fénye fasza meg tényleg atom a cucc be van burkolva a led kurva vastagon, az 5 méteres 230voltos 3x nehezebb mint a 4db 5 méteres 12 voltos
Rajtad kívül mindenki tudott normális választ adni.Ha valamit nem ismersz,akkor bűn megkérdezni a tapasztaltabb embereket? Nyugodjon meg a kis lelked,hogy nem került rá Mitas!
nem innen van de ez a fajta
ezt a 230 voltos meg méterben árulják(1métertől 30 vagy 50 ig) rajta a led meghajtóval és ilyen fél méter körüli szakaszok vannak benne 2 vastag vezeték a csík 2 oldalán és a szakaszokat erről látja el árammal(szakaszokat nem tudom mennyi feszültségű mert teljesen zárt vízhatlan cucc
valami hasonló: https://ledekboltja.hu/Led-sza...
Egxébként mér zavar, ha halványan világit?
Jelenleg milyen tápról hajtod meg?
Ledszalagok hossza, táplálási pontok száma?