ezt az inzulin rezisztenciát beszoptam, és ez már sose fog megjavulni, pont emiatt döntöttem úgy hogy semmi édesség nem lesz a további életemben, a méheket eladtam hogy ne essek a méz kisértésébe (más mézét nem eszem meg mert tudom milyen)
amúgy a sovány csirkehústól nem lehet elhízni, mert nem tud annyit enni belőle az ember hogy hízzon, egyszerűen lehetetlen
még a zsíros húsoktól se fog sikerülni egy átlag embernek, pl napi 2 kiló sült tarját senki nem képes megenni heti 7x
Ez nem lenne vállalhatatlan. A probléma bennem van, mert elég édesszájú vagyok. Mialatt olvastam az itteni dolgokat, bevertem egy pohár pudingot. Mentségemre legyen, decemberben lejárt a szavideje és sajnáltam kidobni. Komolyra fordítva, nálam a cukor bevitel valóban sok lehet, abból kellene leginkább visszavenni.
kenyeret nem ettem már legalább 2 éve, kivétel amikor motoros túra van akkor nem tudom elkerülni mert nincs lehetőség főzögetni a sátor mellett
teát vagy 5 éve cukor nélkül iszom, kávé nincs
reggelire rántotta vagy ilyesmi van, szalonna kolbász stb, kenyér helyett főtt krumpli
a többi kacathoz meg rizst eszek, még a pörkölthöz is, vagy főtt krumplit
mostanában rászoktam a földimogyoróra szinte mindig az a reggelim, beverek 25-30 dekát+ mellé egy másfeles vizet avval elvagyok sokáig
édességnek a mazsola vált be, elég édes, plusz sok a rost
azért túlzásba nem viszem a dolgot pl a rántotthús panírját nem fogom leszedegetni, vagy ép a bablevesből se piszlálom ki a csipetkét
Annyi hogy elég sok embernek van inzulin rezisztenciája a tudta nélkül, így a szénhidráttól durván hízik, hiába nem eszik amúgy sokat.
Nem lehet és nem is kell teljesen kizárni, de amennyire lehet el kell kerülni, és kb akkor eszel annyit amennyire a szervezetnek szüksége van, mert fejlett világunkban túl könnyű hozzájutni, ezért a normálisnál lényegesen többet eszünk.
Ez meg elhízást okoz. Persze sovány csirkehúson is el lehet hízni, de abból sokkal többet kéne megenni ehhez.
Tehát fehér kenyér helyett rozskenyér.
Bundázott kaják helyett sima rostonsült húsok. Marha, disznó, csirke, pulyka, nyúl, bármi jó, még zsírosan, szalonnával is, de persze jobb ha zsírból is mértéket tartunk, mert azzal is teli nyomnak mindent.
Sültkrumpli helyett, párolt zöldség, rizs helyett törökrizs.
Gyümölcslevek és üdítők is teli vannak cukorral. Ezeket 100% érdemes elhanyagolni és rászokni a vízre, vagy a sörre
Nagy vonalakban mit jelent ez cukor + liszt mentes dolog. Hogy tudod a lisztet kizárni? Én például próbálok minél kevesebb kenyeret enni, de reggelente szinte mindig eszek valamilyen péksüteményt. Mert mást mit lehetne? Kávét iszok egy nap 1-2-őt, cukor nélkül az sem megy. A tea a reggeli mellé állandóan meg van, de ahhoz is kell cukor. Azért vagyok kíváncsi, mert jó néhány évig bírtam tartani a 80-82 kg-ot, de néhány éve elindult felfelé, előbb 85, majd ősz óta inkább 90kg vagyok. Jó lenne visszább venni belőle.
az egészség most kezdődik, 2-3 év alatt le kell gizdulnom kb 30 kilót
eddig volt pár eredményesnek tűnő gizdulási folyamat, melyek tanulásnak jók voltak, talán most sikerül tartósat is alkotni a sok eddigi hibát kiküszöbölve
2020 januárjában már többet tudom mondani a témáról
megvan a süteménymentes ünnepi mérleg
másfél hét zabálás után a plusz súlyom 0,5kg alatti igazándiból nem mérhető a különbség
pedig nem egy este forogtam az ágyban hogy ebből lehet róka lesz annyit zabáltam csak a nasi volt 5 kg mogyoró meg 3kg mazsola, amit unalmamban ropogtattam
amúgy 1-1,5 hét alatt süteményeket zabálva simán hízok 6-8 kilót maradandóan
ennyit tesz az a geci cukor+liszt
amúgy a sovány csirkehústól nem lehet elhízni, mert nem tud annyit enni belőle az ember hogy hízzon, egyszerűen lehetetlen
még a zsíros húsoktól se fog sikerülni egy átlag embernek, pl napi 2 kiló sült tarját senki nem képes megenni heti 7x