Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Őszintèn Cefi mit gondoltál vissza engedik az arctalan debilkèt, hogy tovább mocskolja az oldalt meg a felhasználókat ráadásul arctalanul
Azért ha már megemlíted ezt a megszakítót, akkor azt is leírhattad volna, hogy az inverterben van ilyen. Így ha a DC áramot nem vezetgeted szanaszét, hanem az inverter ott van napelemek közelében, akkor ez a feltétel teljesült is.
A lényege ugye az, hogy a tűzoltót, a nyilvánvalóan feszültség alatt lévő napelemeket leszámítva, ne csesze meg az áram, lekapcsolt hálózatnál se.

Ugyan erre nagy feszültségű akkutelep esetén is szükség van.
Mint amilyen most vagy?
Ez magas labda volt
Aztat nem tudóm
110 hsz.-ig 51Like 1 csillagig követtem az eseményeket, aztán csiribi csiribá
Legalább a végéig érkezett ajánlat?
Ismét támad a pink szörny?
Az egóját irigylem, ha nekem csak a negyede lenne sokkal többre vihettem volna
Akkor még ilyen klinikai eset se lettem volna
reinkarnáció
Francba,pedig mekkorát kaszalhattam volna a Cápa relikvia aukcioval.
Reggelt fiúk/lányok
Vééégre letelt a müszak, és egy hét pihííííí

Mééég mielőtt bárki is megkérdezné
NEM NEEEEM ÉN SZEDTEM LE A GALÉRIÁT!!!!!!!
De ha már írni tudok, akkor ez azt jelenti, hogy nem raktak ki "még"
what's up?
Pedig 130-al jégen is keni neki. Komolyan nem tudom, hogy ezeket Ő maga iis elhiszi, ennyire hülye? Motortesztelő, papíron már pályázáshoz is nagyon ért, harmadfokúval és törött nemtommivel is nagyon adja, kanyarokban is nagyon májer. Persze, az esküvős videóban meg alíg bír normálisan a parkolóban megállni, kecskézik az egész motor.........
El kell engedni. Szégyen az egész lány, szégyen az összes talpnyalója és szégyen a sportmotor hogy a klikkek miatt hagyja hogy ilyen mocsok szemét legyen az oldalon.

Kedves Sportotor.hu moderátorok, csicska az oldal!
Mindenki higgaggyon le a pithába mindgyár itt a boldog hanuka. Reggelt bogarak!
https://www.sportmotor.hu/albu...

Szánalom már a köbön, de tényleg. És ami ócska az ócska. És ez ócska, nem is kicsit. Motoros tudása lenne akkora, mint az arca....
jól tévedek, hogy napelemről beszélgettek? Ha komolyabban érdekel a téma, akkor látogassatok el a ProHardver napelemes topikjába!
https://prohardver.hu/tema/nap...
Egyet értek veled Zoli. Valóbban nagyon szuper ez a megoldás, tavaly amit a barátnőm bérelt házat Orlando ban ott is ilyen volt a földszinti konyhában. Nagyon jó és használható felület szinte minden konyhai tevékenységre és emellett nagyon olcsón kivitelezhető. Én nagyon szerettem.
Gondoltam a tegnapi nap margójára leírom, hogy ez a lakossági energia hogy is van. Anélkül, hogy jogszabályokat vágnék és idéznék be képtelenség leírni 4-5 mondatban. Megjegyzem ha bevágnám akkor sem. Miért?
- Nem mindegy, hogy mikor adtad be az engedély kérelemet.. 2016.12.31-ig KÁT szabályozás volt érvényben, 2017.01.01-től a METAR van.
- Nem mindegy, hogy mire adtad be? Saját felhasználásra (ennek is volt két válfaja, hogy csatlakoztattad a közös hálózatra vagy sem) vagy értékesítésre.
- Nem mindegy, hogy lakosságként vagy cégként kérted.
- A NAV szerint ha többet termelsz (akár magánszemélyként is) az adóköteles jövedelem, majd saját magukat cáfolják (vagy bizonytalanítanak el bennünket)
- Nem mindegy, hogy saját erőből finanszíroztad, vagy valamilyen konstrukciós hitelből/támogatásból.
- Nem mindegy a kapacitás sem (főleg engedélyezés szempontjából. Bizonyos méret alatt kötelező átvétel (kvázi bejelentés bár engedélynek tűnik) van, másoknál meg kell az engedély/hozzájárulás.

Szóval amiről én irtam lakossági program (és nem keverem most a vállalkozóival mert az értékesítésre szóló pályázat be van zárva, de a saját telephely fejlesztéshez kapcsolódó napelemes még nyitva van) csak:
- saját felhasználásra (maximum éves energia igény, de ebbe bele értendő ha eddig nem volt klílmád, de lesz annak az energia igénye is, csak ezt egyidőben kell megvalósítanod, nem évekkel később)
- abban a konstrukcióban a mit linkeltem (sajár erőből akár másként is lehet)
- éves leolvasás keretében
-és csak az áram dijat tériti (tehát amit betáplálsz azt annyiért veszi meg amennyiért neked adja - viszont a rendszerhasználati dij az marad).

Ettől eltérőek lehetnek amiket a bevezetőben irtam, hogy ki mikor melyik törvény/rendelet hatálya alatt engedélyeztette és mindezt milyen vállalkozási formában milyen forrásból valósítottam meg.

Kb mintha leírnám, hogy levegőszűrőt hogy kell cserélni. Kiveszed a szőűrőt és kicseréled. De addig amig eljutsz odáig motoronként más és más az út.
A devecseri konyhánkban is szolgál jó rég óta...
KATTINTÁS ELŐTT KÉRLEK OLVASD EL!

Mifelénk úgy telnek az esték, hogy apa mesél elalvás előtt. A mai mesék nem igazán tetszenek, ezért mindig saját történetet találok ki. Egy ilyen alkalommal a motorom életútját meséltem el kislányomnak. Ehhez csináltam egy montázst, hogy motoros és gyermek egyaránt kedvét lelhesse benne. :)

A MESE PICI GYEREKEKNEK SZÓL!
Altatónak találtam ki, ennek megfelelő a felépítése és a tempója is! Csak akkor kattints, ha ezt tudomásul veszed, magad is gyermek vagy, esetleg aludni készülsz! :)

A videóban a saját Pegasomon kívül szerepel még Aprilia (Caponord), BMW (R1200GS, F800GS), Ducati (Multistrada), Honda (Africa Twin, Transalp), Husqvarna (701), Kawasaki (KLR), KTM (790 és 990 Adventure) Moto Guzzi, Suzuki (V-Strom), Triumph (Tiger XC), Yamaha (XT660Z Tenere, T7)

#MotorosVandor - Motoros esti mese gyermekemnek

http://youtu.be/TncD5raKleo
fene tudja ott mi van, lehet csak szar meg fos
arra emlékszek hogy anno ez a munkalap drágább volt mint az összes többi kacat a konyhaszekrényben
Obiba méretre is vágják neked de ugye meg kell venni az egészet.
1 szál kb 4 méter,plussz a 100-as.
Nem nagy tétel.
kapásból kell egy 260centis a pultra, a többi már kisebb fecnik 100, 120centik, szóval maxi 10ezer métere a 60 centi széles 38mm vastagnak
Az alja 5-7000 28mm,a38-asok olyan 7-8000 től vannak.Ha szálban veszed úgy 5000 környékétől is akad.