Minden kölyök kutya ilyen, a falka szocializáció része, hogy próbálgatja a határait. A kan boxer meg maga az ördög! Volt vele pár "megbeszélésem", hogy Lali a főni, ez benne van.
Nemrég hozták ki egy kutyát, amelyik 2 hónapos kora óta egy ablaktalan fáskamrában élt 8 kibaszott évet! Szerintetek hogy nézett ki? Nem ismerte a napfényt, a füvet, soha egy ládát, egy simogatás T nem látott...na ott van a baj, nem a nevelő sallernál.
Ja és minden héten hasonló elmebeteg esetek vannak.
Az akkor kacsa bazzeg, nem kutya.
Mindegy, nálunk is kikap, ha anyagi kárt csinál, de alapvetően a láncon tartásról írtam.
A nevelő sallert nem állatkínzás, de az 1 méteres láncon, ingerszegényen leélt élet az igen.
legjobb egy darab vékony vezetékkel picsán hajítani
csíp meg ég fél órát utána kb semmi nyoma
pl a bull az direkt megettte azt amiért tudta jól hogy kapni fog, simán nézett a szeme sarkából és megtette
kipróbált minden határt, utána megtudta hol a helye és soha többet nem volt vele probléma
az amstaff már mézesmázosabb kutya, nagyon igényli a törődést és nem igényli annyira a kemény bánásmódot mint a bull
bár azért az amstaffot se árt az elején megtanítani hogy hány az óra
Várjál már ember ! A multkor a hetes esőben egy percre meg nem ált ! Az esőben abszolút nem megy a helyére , és télen a hó belepi éjjel ! Milyen tüdőgyulladástól beszélsz te nekem ?! Hát simán kiröhögött ! És foglakozás hiánya ? A harmadik német juhászom mind chippelve ! Jámbor állatnak néz ki , szívesen lát bár kit , ha ott vagyok , csak kezet ne akarjon fogni , ill. a kéznek mindíg zsebben kell lennie ! Pocsi ismeri ! Nincs olyan sanyarú sora , inkább túl nagy a szabadság amivel néha vissza él !
akkor is egy élet....tökmindegy hogy kutya vagy malac
ez csak megszokás kérdése
a malac meg ki tud túrni több millás értéket szarvasgombából, szóval még nagyobb kincset ér.....
Azt vágod, hogy simán tüdőgyulladást kaphat? Ember, te november végén hideg vízzel locsolkodás a kutyát?
Szerinted mit tud ebből felfogni, ha nem kaptad rajta? Lehet azt sem tudja miért kapja.
Minden ilyen rosszalkodást a foglalkozás hiány, rágni, csinálni való szirszarok hiánya, unatkozás okoz.
Egy 35-40 kan boxerem van, sosem csinál ilyet, mert mozgalom amikor csak lehet és mindig van valami szar előtte, amit szétszedett, rághat unalmában.
Van az úgy hogy nyakon kell hajítani! Pl. ma a mienk szétpakolta a szemetes zsákot , csak úgy unalom képen , megvizsgált minden "finom" falatot , a tojáshéjtól a a vajas dobozig , mindent szétterített . Reggel kimentem , simán katasztrófa övezet fogadott ! Na ezért bünti , és mars a kenelbe ! Megkérdeztem hogy ízlett- e a sok érdekes falat és hogy nem szomjas-e , és nemes egyszerűséggel nyakon öntöttem egy teli vödör vízzel ! Míg száradt a hidegben volt ideje biztos átgondolni miért kell vacogni vizesen a kenelben , mikor egész nap kergethetné a macskákat is ! Ja és kaja volt az edényébe !
A disznó haszonállat, azt is lehet értelmes körülmények között tartani és 1 perc alatt végezni vele vágáskor. Ezért tartjuk.
A kutya más, nem haszon állat. Egy jó kutya kincset ér, őriz, véd, a legszarabb napodon is melletted van, kirángat az égő házból is ha kell, megannyi példa van rá.
Nem azért lettek évezredekkel ezelőtt háziasítva, hogy most egy darab szarként a kert végébe kikötve rohadjon el a láncon. A panelban tartás sem a leghelyesebb, bár ott is lehet jól, sok sétával, sok mozgással.
láttam erről nem egy filmet, és olvastam is dolgokat, rengeteg dolog feltételezés, és ebből a feltételezésből kiindulva próbálnak elméleteket gyártani és igazolni, kb az első másodperc a gáz a nagy bumm után a többi már többségében bizonyítható
igazándiból akkor is kb annyira hihető mint hogy az úr megteremtette 6 nap alatt a világot
amúgy ez a teremtés tuti jobban emészthető dolog, itt csak azt kell elfogadni hogy létezik egy megfoghatatlan felsőbbrendű lény aki bármit megtehet, és ez így kurvára egyszerű is......
Abban igazad van, hogy egy atomi részecskéből nem lesz világegyetem.
De nem ezt mondja az elmélet.
Azt mondja, hogy egy végtelenül sűrű energia csomóból jött létre, ez tágult ki a térrel együtt, a tágulás közben csökkent az energia sűrűség és egy adott szint után energiából ki tudtak "fagyni" az elemi részecskék, amiből meg már össze tudtak állni az atomok.
Viszont azt egyáltalán nem tudják mi volt a kiindulási állapot, hogy jött létre az a végtelenül sűrű energia csomó.
Találgatások vannak, de elég felületes szerintem.
Ez alapján a semmiben is létrejönnek egy egy pillanatra kvázi részecskék és anti párjaik, amik rögtön ki is oltják egymást.
Az ősrobbanást úgy magyarázzák, hogy valamiért felborult a szimmetria, és nem tűnt el ez a részecske pár, hanem az anti részecske valami módon sima részecskévé alakult.
Jelenleg ez a része nincs igazolva. Kutatják az antianyagot, de ez idáig nem találtak semmi olyan tulajdonságát ami különbözővé tenné a sima anyagtól, így nincs magyarázat, hogy miért nem semmisült meg a világ, a létrejöttének pillanatában.
Egyébként a sejtésedet én is osztom. Kell lennie jobb magyarázatnak, de egyenlőre ez a legjobb amink van.
Ezzel nincs is semmi baj (én legutóbb egy menhelyre adtam a szavazatom másik két szervezet ellenében)....amíg nem helyezi valaki az ember elé az állatot.
ez is egy fura szemlélet
pl egy kutya láncon az nagyon-nagyon rossz dolog, de egy nyakon szúrt disznó már teljesen rendben van....
én mindig at vallottm hogy egy állat az csak egy állat, szándékosan és legfőképp ok nélkül sosem kínzom őket pl nekem sosem volt láncon egy kutya sem
de ha meg akarom tanítani hogy nem menjen ki a kapun akkor pofánverem 2x és nem megy ki persze nem fog vér folyni vagy csont t örni de fájni fog neki, hiszen a negatív megerőstés mér csak ilyen dolog
amúgy ezt a láncos témát sosem értettem miért nem jó, pl egy szánhúzó kutya fele életét egy kis láncra kötve éli le
de egy picsa kis lakásban tartott kutya már ismét rendben van, ami még szarni se akkor szarhat amikor kellene neki...
Nemrég hozták ki egy kutyát, amelyik 2 hónapos kora óta egy ablaktalan fáskamrában élt 8 kibaszott évet! Szerintetek hogy nézett ki? Nem ismerte a napfényt, a füvet, soha egy ládát, egy simogatás T nem látott...na ott van a baj, nem a nevelő sallernál.
Ja és minden héten hasonló elmebeteg esetek vannak.