Ha az állatkínzókat le lehetne darálni disznótápnak, hogy legalább hasznosuljanak és ne kövessék el újra és újra, akkor magam nyomnám meg a gombot, mert iszonyat ami zajlik. Forgok kimentéssel foglalkozó körökben, rosszul lennétek, ha látnátok mit tesznek egyesek egy kutyával.
Egy jó tudós/műszaki ember, semmit nem vesz biztosra, csak a tényekből levonja a következtetéseket, és amíg nincs jobb magyarázata addig elfogadja a legvalószínűbbet.
Aztán ha jön egy jobb magyarázat, ami pontosabban illeszkedik a megfigyelésekhez, akkor azt fogadja el és elveti a régit.
Ennél fogva az ősrobbanást is meg lehet cáfolni, ha valakinek van logikusabb, és jobb elmélete....de egyenlőre nincs jobb....a teremtés mítoszt hagyjuk, az vallás, nem tudomány.
De mondom, nektek az ember az első, teljesen elfogadom. Nálam az állat, egy kutya például, aki nem tehet semmiről, nem kérte, hogy megszülessen, senki nem hallja a hangját, ha fáj neki a húsába belenövő drót nyakörv...senki nem veszi észre, hogy 2 hónapos korától láncon rohadva nő fel, nem ismeri a labdázást, a gazdival játszást. A napi öröm az, ha kap valami moslékot, ami a fél fogára sem elég és még ütik is.
Ez zajlik az országban, minden egyes nap mentések tucatjai, minden menhely rogyásig tele már de még mindig minden nap találni ilyen sorsú kutyákat.
Abszolút elfogadom az álláspontjaitokat a témában. Mások vagyunk, én a kutyámért ölnék is. Kifordult már ez a világ magából, kutyák rohadnak, sorvadnak el születésüktől fogva 10-12 évet egy láncra verve, hideg vizes moslékon élve.
Aki erre kárhoztatja őket, azokat én is szeretném életük végéig kikötni egy láncra és mosolyogva nézni ahogy elsorvadnak, szemükből kiveszik az élet.
Amíg ennyi állatkínzás van a világban (nem a haszonállatok leölésére és feldolgozására értem), addig én a komplett emberi fajt nem tudom annyira tisztelni, mint egy állatot.
El sem hinnétek napi szinten mi zajlik csak a kis országunkban kutyatartás terén. Agyonelletett, szándékosan éheztetett, 1 méteres láncon felnövő kiskutyák, ütik-verik őket.
Mert írásban nehéz érzékeltetni az értékrendet. Valójában azt kérdezted hogy melyik gondolatod a fontosabb. Az hogy a kedvencedet emberszámba esetleg némely embertársamnál előbbre valónak tartok e, a másik meg az hogy képes lennék e életet elvenni. Mindkettőre tudok válaszolni mert igen ember számba veszem és nem nem lennék képes. Mivel viszont egy a kérdés így egy a válasz és a kettő közül dönteni melyiket szegem meg nem egyszerű. Ilyenkor általában az emberek azt adják válaszul reflex szerűen amit már megtapasztaltak. A kutyával való kapcsolatot megtapasztaltam de ember életet elvennem még szerencsére nem kellett. Ennyi a válasz oka szerintem
.....ok, de akkor miért nem ezt írjuk elsőre egy ilyen témánál? Nem rág kihegyezve, sokan pont ugyanezt írták volna pedig ha valóban választás elé állnánk, hogy egy idegen és rosszarcú ember vagy a kedvencünk akkor kevesen döntenének a kedvenc mellett, de mégis az ellenkezőjét hangoztatjuk ha ilyen téma szóba kerül, miért? .....keményebbek leszünk mások szemében?....hát ki nem szarja le?
Hát azért én valahol együtt nőttem fel vele. Meglehetősen kötődök hozzá. Én ugye 28 vagyok a Bolha 12. tehát gyors fejszámolás alapján a középiskolás korom óta velünk van az meg azért már elég rég volt. De persze senki életét nem áldoznám miatta. Természetesen.
Jah nem olvastam a cikket csak reflex szerűen válaszoltam. Amúgy van nekem kellő mennyiségű barátom szegény Bolha kutya meg van öregedve. Nem lehet mit teni ellene. Nagy testű 50 kg feletti nem kövér nem sovány kutya 12 év után megöregedett ez van.
Olvastad a cikket? Talán épp az a gondunk, hogy befordulunk......ha több barátod lenne akkor könnyen lehet, hogy a kutyádon is tudnának segíteni, de ha idegenek élete árán akarod a kutyádat tovább életben tartani azzal magadnak sem teszel túl sok jót. ....ez amolyan vén köcsög beszólósnak tűnik....és az is...
Hát azért én simán feláldoznék jó pár vadidegent hogy a Bolha kutyám megfiatalodjon ne fájlalja a csípőjét és még jó pá évig itt legyen velünk. Többre tartom őt mint sok embertársam. Ő pl soha sem hazudott még nekem.
akkor sincs
olyan van hogy valami kurva nehéz, hiszen még a legnehezebb anyagban is több a tér mint az anyag, de a semmiből vagy 1 atomi részecskéből nem lesz világegyetem
Aztán ha jön egy jobb magyarázat, ami pontosabban illeszkedik a megfigyelésekhez, akkor azt fogadja el és elveti a régit.
Ennél fogva az ősrobbanást is meg lehet cáfolni, ha valakinek van logikusabb, és jobb elmélete....de egyenlőre nincs jobb....a teremtés mítoszt hagyjuk, az vallás, nem tudomány.
Ez zajlik az országban, minden egyes nap mentések tucatjai, minden menhely rogyásig tele már de még mindig minden nap találni ilyen sorsú kutyákat.
Aki erre kárhoztatja őket, azokat én is szeretném életük végéig kikötni egy láncra és mosolyogva nézni ahogy elsorvadnak, szemükből kiveszik az élet.
Amíg ennyi állatkínzás van a világban (nem a haszonállatok leölésére és feldolgozására értem), addig én a komplett emberi fajt nem tudom annyira tisztelni, mint egy állatot.
El sem hinnétek napi szinten mi zajlik csak a kis országunkban kutyatartás terén. Agyonelletett, szándékosan éheztetett, 1 méteres láncon felnövő kiskutyák, ütik-verik őket.
Indulhatnál nyugodtan, mert a BMW +4centi szóval jó esélyeid lennének
azokat csak simán el kellett volna ásni, lehetőleg élve
.....ok, de akkor miért nem ezt írjuk elsőre egy ilyen témánál? Nem rág kihegyezve, sokan pont ugyanezt írták volna pedig ha valóban választás elé állnánk, hogy egy idegen és rosszarcú ember vagy a kedvencünk akkor kevesen döntenének a kedvenc mellett, de mégis az ellenkezőjét hangoztatjuk ha ilyen téma szóba kerül, miért? .....keményebbek leszünk mások szemében?....hát ki nem szarja le?
egyik kutyámért se nyírnék ki senkit sem, pedig kedveltem eddig mindet
olyan van hogy valami kurva nehéz, hiszen még a legnehezebb anyagban is több a tér mint az anyag, de a semmiből vagy 1 atomi részecskéből nem lesz világegyetem
...szeretem az állatokat, de a helyükön és soha nem lesz előbbrevaló a legnagyobb kedvencem sem mint a legjobban utált embertársam....