Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

az "egyszerűséget" pozitívumként írtam
A váz...
Ventilátorok...
De olcsó és tökéletesen működik. A 4-500.000-es kategóriában mozgó légkezelőkben is csak papír hővisszanyerő van, abban pedig nem bízom. Ez tisztítható is, ha szükséges. A "dobozt" meg úgy csináltam, hogy a hővisszanyerő előtt mindkét ágban szűrők vannak, a bentilátorok meg utána.
Vegyipari gépeknél láttam olyan tömítőzsinórt ami valamiféle habosított teflon volt.
Ráhúzták felvette a formát, elég durva felületi hibákat is kitöltve és kőkemény lett. Nyomás és vegyszer álló.
...persze gyanítom nem ilyet akart használni :)
Ja ez egyszerűbb konstrukció annál mint amit én ismertem.
Gépészmérnök létedre ?! Ne vicceljél velünk , selyem zsinór , sárkányfű ! Ez nem a gőzgépek kora már , ott a staufer zsírzó volt az ECU !
Vagy kend be vékonyan a felületet szilikonpasztával.
Az ilyen dupla tömítések sose működnek.
Vagy önállóan rakd rá a tömítőzsinórt,
vagy rakj bele új tömítést,
vagy szilikonpasztával támogathatod a régit
Arra vigyázz ne nyomja ki, nagyon a pasztát, mert az olajba belekerülve tud problémát okozni.
A blokktömítéshez gyártott pasztákról mondjuk nem szokott leválni, de ott sem szabad túlzásba vinni.
Nem papír, hanem 3,5 mm-es kartonplast. A szerkezete olyan, mint a kartonpapír, de műanyag. Nagyon vékony a falvastagsága, így hatékony a hőátadása. 50*50 centis négyzeteket vágtam és 90 fokkal elforgatva összeraktam őket. A teljes vastagság 30 centi lett, kb 25 m2 a felülete. A belső bordák is segítik a hőátadást, mint egy radiátor. A költsége nem volt 20.000 Ft. A teljes légkezelő rozsdamentes acélból készült és kb 100.000 Ft volt. Persze plusz a ventilátorok, de azok nekem voltak.
Kirakottul beborult itt Badacsonyban is ! Egye meg a rosseb !
Helyes !
Kend meg pasztával a tömítést...
Nem nem ilyen szar időben ha kimegyek akkor kínosan óvatosan megyek.
Sok szerencsét hozzá, csak vigyázz nehogy elcsússz vele.
Ismét van pár elvihető filmplakátom. Akinek kell, vigye! A szokásos: Elmúlt hónapok filmjei.
A CBX-em szelepfedele alól elő szokott szivárogni egy kis olaj . Azon gondolkodom, hogy a tömítés alá teszek egy ilyen műanyagzsinórt kb 1,5 mm vastag .
Nekem még akad egy két jelenésem idén. Én majd valamikor mikulás után kezdek bele a komolyabb dolgokban (Dec 10 körül) Addig csak ilyen apróbb dolgok jönnek majd mint retek letakarítás és hasonlók. Gumiztatni olajat cserélni meg láncot cserélni majd csak után.
Rossz a profilképed,az ember azt hiszi,hogy már kettő van abból a butafejűből..
Én majd a jövő héten állok neki a "simogatásnak" !
Így IGAZ !
Annyira nem nagy baj az hogy várni kell a tavaszra legalább mindent megadhatok a malacnak amit szezon alatt nem kapott meg. Van rá legalább időm.
Roppant szr idő van Badacsonyban is. Pedig tegnap még remekül lehetett motorozni . Igaz az előrejelzés szerint csak két napig fog tartani ez a pocsék idő aztán a csapadék távozik pár napra . De majd jön a tavasz ! Bár addig egy cseppet még várni kell !
Hondát mindenki szereti.
Papír lamellás?
Hogy hajtogattad az elkülönítést?
Bevallom azért a papírban annyira nem bízok mert bár megoldja hogy ne szárítsa ki a levegőt, de gyanítom a penész is szeret megjelenni rajta.
10méternél mélyebb kútnál a szivattyú energiaszükséglete nagyobb mint amit megspórolnál.
Egy hatékony levegős klíma elektromos teljesítménye kevesebb mint egy olyan szivattyúé ami mondjuk 20 méterről felnyomja a vizet.
Szóval ez csak ott éri meg ahol nincs mélyen a talajvíz.