De olcsó és tökéletesen működik. A 4-500.000-es kategóriában mozgó légkezelőkben is csak papír hővisszanyerő van, abban pedig nem bízom. Ez tisztítható is, ha szükséges. A "dobozt" meg úgy csináltam, hogy a hővisszanyerő előtt mindkét ágban szűrők vannak, a bentilátorok meg utána.
Vegyipari gépeknél láttam olyan tömítőzsinórt ami valamiféle habosított teflon volt.
Ráhúzták felvette a formát, elég durva felületi hibákat is kitöltve és kőkemény lett. Nyomás és vegyszer álló.
...persze gyanítom nem ilyet akart használni :)
Vagy kend be vékonyan a felületet szilikonpasztával.
Az ilyen dupla tömítések sose működnek.
Vagy önállóan rakd rá a tömítőzsinórt,
vagy rakj bele új tömítést,
vagy szilikonpasztával támogathatod a régit
Arra vigyázz ne nyomja ki, nagyon a pasztát, mert az olajba belekerülve tud problémát okozni.
A blokktömítéshez gyártott pasztákról mondjuk nem szokott leválni, de ott sem szabad túlzásba vinni.
Nem papír, hanem 3,5 mm-es kartonplast. A szerkezete olyan, mint a kartonpapír, de műanyag. Nagyon vékony a falvastagsága, így hatékony a hőátadása. 50*50 centis négyzeteket vágtam és 90 fokkal elforgatva összeraktam őket. A teljes vastagság 30 centi lett, kb 25 m2 a felülete. A belső bordák is segítik a hőátadást, mint egy radiátor. A költsége nem volt 20.000 Ft. A teljes légkezelő rozsdamentes acélból készült és kb 100.000 Ft volt. Persze plusz a ventilátorok, de azok nekem voltak.
A CBX-em szelepfedele alól elő szokott szivárogni egy kis olaj . Azon gondolkodom, hogy a tömítés alá teszek egy ilyen műanyagzsinórt kb 1,5 mm vastag .
Nekem még akad egy két jelenésem idén. Én majd valamikor mikulás után kezdek bele a komolyabb dolgokban (Dec 10 körül) Addig csak ilyen apróbb dolgok jönnek majd mint retek letakarítás és hasonlók. Gumiztatni olajat cserélni meg láncot cserélni majd csak után.
Roppant szr idő van Badacsonyban is. Pedig tegnap még remekül lehetett motorozni . Igaz az előrejelzés szerint csak két napig fog tartani ez a pocsék idő aztán a csapadék távozik pár napra . De majd jön a tavasz ! Bár addig egy cseppet még várni kell !
Papír lamellás?
Hogy hajtogattad az elkülönítést?
Bevallom azért a papírban annyira nem bízok mert bár megoldja hogy ne szárítsa ki a levegőt, de gyanítom a penész is szeret megjelenni rajta.
10méternél mélyebb kútnál a szivattyú energiaszükséglete nagyobb mint amit megspórolnál.
Egy hatékony levegős klíma elektromos teljesítménye kevesebb mint egy olyan szivattyúé ami mondjuk 20 méterről felnyomja a vizet.
Szóval ez csak ott éri meg ahol nincs mélyen a talajvíz.
Ráhúzták felvette a formát, elég durva felületi hibákat is kitöltve és kőkemény lett. Nyomás és vegyszer álló.
...persze gyanítom nem ilyet akart használni :)
Az ilyen dupla tömítések sose működnek.
Vagy önállóan rakd rá a tömítőzsinórt,
vagy rakj bele új tömítést,
vagy szilikonpasztával támogathatod a régit
Arra vigyázz ne nyomja ki, nagyon a pasztát, mert az olajba belekerülve tud problémát okozni.
A blokktömítéshez gyártott pasztákról mondjuk nem szokott leválni, de ott sem szabad túlzásba vinni.
Hogy hajtogattad az elkülönítést?
Bevallom azért a papírban annyira nem bízok mert bár megoldja hogy ne szárítsa ki a levegőt, de gyanítom a penész is szeret megjelenni rajta.
Egy hatékony levegős klíma elektromos teljesítménye kevesebb mint egy olyan szivattyúé ami mondjuk 20 méterről felnyomja a vizet.
Szóval ez csak ott éri meg ahol nincs mélyen a talajvíz.