Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hőcserélőm is lesz.
Vékony falú alu zártszelvényből egy köteg.
Keresztáramba bekötve, ismerős csinált és durván hatékonyabb lett mint bármelyik méregdrága gyári.
Ez már egy kicsit erősebb! Nem 8 Le, meg 12 Le!!
Szia!
Igen,szomszédok vagyunk!
A hatvanas évek végén,és a hetvenes évek elején mikor elkezdődött a "gépesítés" akkor még a "Mia" motor ment,de kurva sokat evett a benziből,és át lett állva a "Mib-dieselre",de az meg már gyenge kezdett lenni! A BL-12-es az már jobb volt,mert volt nyomatéka,és nagyon keveset is fogyasztott! Aztán azokat is kinőttük!
Épp akartam írni hogy felénk régen sok ilyen volt aztán rájöttem szomszéd vagy
A régi mia motorosok voltak a nagyon tutik, pár liter fossal eldöcögött egész nap
Mondjuk egy generátor tarcsiba nem árt.Mert szokik ilyen leszakadó veztékek miatt 2-3 napos szünet lenni az áramban.akkormeg megfagyás van.
Annyi még az én esetemben hozzátesz a dologhoz, hogy a ház szellőzése gépesítve van, a ház körül a földbe le van fektetve 70m 200-as cső ezen keresztül szívom be a levegőt. Télen fűt, nyáron hűt. Plusz csináltam egy hővisszanyerős szellőző gépet hozzá. Amikor először kipróbáltam akkor kint 4 fok volt, az elszívott levegő 24, a befújt 22,5. Így a hőveszteség csak 1,5 fok. Most télen teszek be hőmérséklet adatgyűjtőket a rendszerbe, kíváncsi vagyok, hogy mikor milyenek a hőmérsékletek. Lenne még ötletem ezzel a szellőzéssel kapcsolatban, de először megpróbálom eladni az ötletem, mert a szabadalmaztatás és levédetés nagyon drága. Egyszer már próbálkoztam volna, de letettem a dologról. Utána pár évvel a Geberit is megcsinálta, így nem volt hülye gondolat és kitűnően működik.
Kicsibe sok a meló vele minimum egy 2 köbméteres szüretelőkád valami nagy motor keverő tárcsával
Aztán lenyomni minden nyáron 10 tonna brikettet
Egy keverőtárcsás mosógép kell meg prés.
Youtube-on sok okosság van
Én egy hidraolikus ide-oda sajtolós cuccot készítenék, de most egy kicsit visszafogott lett a lelkesedése idén nem sokat csinált
Tojástartóval könnyű az már foszlatott(újrafelhasznált) anyag és nem sajtolt hanem csak amit a vákuum összeszív
Nekem sok 30 -as tojástartóm van,elég könnyen foszlik és jól össze is áll,ez a gépesítés érdekelne
Köszönöm a dicséretet! Saját gyártásom! Sajnos már el van hanyagolva. Mindig készülök rendbe rakni,de mivel már nem igen van használva,így marad! Kábé egy éve volt beindítva,meg most,hogy hozzak egy kis meleget!
Egy gyönyörű csettegő :-D Vagy ez valami gyárilag gy kinéző jármű ?
Per pillanat ez volt a legegyszerűbb! De ettől még kényelmesebb a mellette lévő gázkazán termosztáttal!
Néha csinálunk "kalóriabombákat".
A vágáskor felgyűlt fűrészport kartoncsőbe vagy üres PC tápegység dobozába kell szórni,majd jól megöntözni fáradtolajjal. Az mindig marad.
Majd felrobban a kazán olyat ég.
anyám is kínlódott egyik évben papír téglákkal
minimális gépesítés mellett rengeteget lehetne csinálni
csak egy céget kellene keresni ahol sok karton doboz hulladék van mert az sokkal jobb mint a szines reklám újságok
a foszlatás a macera, a préselés meg lehet csinálni kicsi pénzből is de kb úgy érdemes amit idén csinálsz 2 év múlva fűtesz vele mert akkor egy 2 végén nyitott fészerben lehet szárítani szinte a "helyén"
ismerős ez a moci
Karcos a boroc pálesz muszáj pihentetni.
Nekem vízteres kandalló, van és elég hatékony de mivel a csajok nem kinlódnak vele ezért csak hidegebb estéken megy ha én begyújtok meg mert túl hatékony a nagyja gázból van megoldva de nem vészes a költség.Viszont hangulata az van.
Szigetelés,jó nyílászárók.
Vagy két éve elkezdtem tojástartóból papírtéglát gyártani,de ha ezzel akarnék fűteni akkor mással sem kellene foglalkoznom.
Amúgy jó hatásfokkal égett.
Talajszondás hőszivattyú nem éri meg, csak ha úniós pénzből pályázva épül kirakat projektnek.
A fúrás, meg az engedélyek iszonyat áron mennek, pedig az nagyon hatékony lenne.
Pár évvel ezelőtt itt csináltak jó néhány "vizes kemencét"! Most valahogy már abba hagyták,vagy csak már nem újdonság és nincs hír értéke!
CBR650-et, de hogy jön ez ide?
Én csak a repülésből élek, nem én repülök.
A polgári radarokat üzemeltetjük Magyarországon.
https://www.sportmotor.hu/foto...
Bocsánat!!
Kokodzsambó!
Mit repülsz?
Van. Vagy 4 szivattyú a fafuteses rendszerben meg egy falnyi mindenféle kütyü.
Régen a gáz 350 ből nem volt meleg.Akkor 170 ből fával megvolt az állandó 19 fok.
Most változott a fa felment mert nincs a gázt meg államilag lenyomott áron adják.
Így vegyesen fog menni.