Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Most lesem már beelőztél.
Lófaszt kérlek! Aki fázik fogja a kettő vödör szenet fut három kört a ház körül azt már ki is melegedett!
Sziasztok!
Igen, a két vödör több évre is elegendő,csak nem tüzelni kell vele! Aki fázik az szalad vele néhány kört amíg ki nem melegszik!!
Fater munkstársának akkora kemencéje van hogy be tud állni mtz-vel
Tuskókat venyigét gallyakat minden szart fűt
Ott is akkora pufferek vannak hogy kb 3 nspig tartja a meleget
Ááá, okos gyerek vagyok én. Hobbyból számolgattam energetikát, meg fűtésrendszereket, hőszigeteléssel.
Tudom hol cseszték el a házamat. Inkább csak munka lesz vele.
Hol tudsz te ilyen olcsón fát? Kéne 5-10 m3.
Alapból gázzal fűtők, csak szeretnék háborús tartalékot képezni.

Vannak olyan falvak ahol csak a tartályos gáz elérhető, ami durván lenyúlásos móka. Plusz közel van az erdő gazdaság. De így sem éri meg igazán csak nincs jobb mint a fa.
Illetve most már akad. Sok kollégám aki ilyen helyen lakik, átállt a levegős hőszivattyúra, mert villany van, a fa tüzelést csak vésztartaléknak hagyta meg, mert azért a Bakony közepén bármi előfordulhat télen.
Amúgy egyetértek veled. Eleve elhibázott fűtésrendszerrel, zéró hőszigeteléssel, jól szellőző ablakokkal, kell a 80fokos víz.
Megjegyzem nálam fával sem megy 50fok fölé a víz. Tud gravitációsan is működni a rendszerem, de alapból keringetem, így pedig 5fok van az elmenő és visszatérő között. 40-45fokos elmenővel már kifűti a házat. Éppen ezért én is gondolkozok egy hőszivattyún, mert azok is kb. ilyen alacsony hőfokon működnek hatékonyan.
Na indulás macekolni... Délután folyt. köv.
Kérdésed van szólj. Szívesen segítek mindenkinek.
Jaja, kettő 5 köbös vödörrel...
Én kifűtöm az egész szezont kettő veder szénnel!
Akkor megnyugodtam
Bár ez a fűtés téma érdekesnek tűnik, Tapsi kifejtése alapján, lehet beleokoskodok kicsit
Semmiről sem.
Amúgy lemaradtam valamiről? A tegnapi nap kiesett a "barátok közt"-ből.
Nekem konkrétan a szél hordta össze....repülésben dolgozok
Egy kicsit visszakanyarodnék a fűtési dolgokra, mert épületgépész vagyok és ez a "a fa jobb meleget ad" dolog kiveri nálam a biztosítékot. Ez olyan, mintha azt mondanám, hogy a dízel/benzines autó jobban megy. Mikor és mihez képest, na meg milyen motorral és milyen költséggel? A fa azért ad jobb meleget, mert egy régi gravitációs rendszerben fel kell fűteni a vizet legalább 80 fokosra, hogy a keringés elinduljon. Ez azt jelenti, hogy a radiátorok jó melegek lesznek. Az emberről szakad a víz, mert olyan meleg van, de 3-4 óra múlva kezd hűlni a rendszer és akkor meg az a jó, hogy már nincs olyan meleg. Ezzel szemben a gázkazános rendszerben szivattyú keringeti a vizet, ami így bármilyen hőfokú lehet. Nálam 40-42 fokos, mert kondenzációs kazánnál a minél alacsonyabb hőmérséklet a jobb. Vagy készítettünk olyan vegyes tüzelésű rendszert, amiben a kazán egy 1-2000 literes puffert fűt, amiből egy szivattyú juttatja a meleg vizet a radiátorokhoz a szobatermosztát kérésének megfelelően. Ennél a rendszernél sem olyan a hőérzet, mint a "sima" fás tüzelésnél, mert egyenletes a vízhőfok és a helyiség hőmérséklete. Egyébként az a tapasztalatom, hogy fával tüzelni annak éri meg, akinek van saját. Ha meg kell venni 25-30.000 Ft/m3 áron, akkor az nem túl gazdaságos. Nálam a fűtés éves költsége kb. 100.000 Ft, pedig a ház se pici és 24-25 fok van mindenhol.
Én is sofőr voltam sok esetben, de én többet dugtam, mint a részeg haverjaim. A józanság és az autó sokat dobott a dolgon...
Most mond bammeg most mond! Reggelt bogarak.
Ezen most elgondolkodtam
Csóróság megvolt,ittam is meg ........khmm,punci is akadt azért ,mondjuk nálunk is volt absztinens haver aki vezetett,de nem is dugodt annyit mint mi alkeszok
Az tény ,hogy az MZ sokáig maradt
Mer nem vagyok álmos........oszt?
M a faszér nem alszotok?
Mindet megakartam tartani ,de nem tehettem meg!
Mi ebben a fura?
Kellett a lé a következő álomra!
Na azt nem szoktam!
Veled meg komolytalanul nem lehet, mer' azonnal megsértőcc.....
De általában igaza van.
Veled nem lehet komolyan beszélni...