Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Mert leszereltetik a váltókart és csak egyesben használják
Mondom nem gond az hogy hibásnak érzed. Azzal van némi gond hogy ez alapján ítélkezel is.
De akkor fasze vesztek olyan gépet ahol a legcsoffadekabb bontoszokeveny is 4-5 mp alatt van 100 ön,és a vege 220 körül van?
Nem tehetek róla, számomra a száguldozás önmagában hibás dolog. De mint írtam, nem mindegy hol, mennyivel, hogyan, stb, Így is a motoros a hibás állandóan, mert motorral van, mert kisebb, meg biztos "száguldozik" Mit nem próbáltam? :)
Rendben én elfogadom az álláspontod, nincs is vele semmi baj. Csak ne jelentsd ki kategórikusan hogy a többi álláspont vagy vélemény hibás. Mindaddig míg azokat nem próbálod nem tapasztald nem lehet róla objektív véleményed. Számomra ez a technika vált be. Élek egyben vagyok tudok róla beszélni. Ismerem a másikat is. Apum balesetét te is nagyon jól ismered. Bár ott nem segített a szabálykövetés mégis úgy gondolom az sem rosszabb a saját álláspontomnál. De nem vagyunk egyformák. Ezt el kell fogadni.
felkészültebben*
igen, ez is igaz! :(
mire megnyomod a féket, már elütötted és nem élsz... elővigyázatosan is lehet élvezni, igaz kicsit másabb. Az hogy ha baj van, felkészültben kezeled, nem uaz, hogy várod. Szted én várom, hogy ugorjon elém bármelyik? Mégis gyakori. Azzal, hogy a közútra kimész FELELŐSSÉGGEL tartozol.
Nekem az a véleményem-és azt hiszem ennyi idősen van is benne valami-hogy nagyon sok esetben kizárólag a sors dönt...amit sokan szerencsének neveznek Nagyon sok sikamlós helyzetet nem azért úsztam meg,mert annyira tudtam motorozni...ráadásul sokszor mentem bolond módon fiatalabb koromban...és túléltem.Szóval az én véleményem,hogy van amit nem lehet elkerülni,mert úgy vót megírva....
Hogyan kezelem? Fék, fordulás. És ahol logikusabb előtte vagy utána elhaladás. Pici vagyok kis tárgy elférek. Ha mindig csak váratlan helyzetekre készülök nem marad figyelem arra hogy élvezzem amit teszek. Én kezelem a helyzeteket nem pedig várom. A kettő között nagy különbség van. A Váratlanra várni szerintem hülyeség.
én is szeretem húzogatni a szarvát, nem tagadom, jó az, csak mértékkel, meg nem mindegy, hol. Persze akik 10-20 éve motoroznak, sztem más nézetük van ebben, ami érthető is vhol.
Labancéknál minden ker.ben 70-es korlát van.
Igen, csak az első esetben nagy eséllyel mindkettő meghal, míg a másodikban senki. Hogy kezelnéd le akkor ezt? SEHOGY , akkor mi e megoldás? Felkészülve váratlan helyzetekre, mint kiugrik a hülye gyalogos , őz, kutya, úgy közlekedünk. Úgy motorozz, hogy élhess, úgy élj, hogy motorozhass!
Az a baj,hogy a szabályok úgy vannak megalkotva,mintha minden közlekedő hülye lenne....de sajnos egy részük az is .... Pl.megyek egy főútvonalon,és bárhol keresztezi azt egy alsóbb rendű út,kibasszák a 60as táblát....Miért,mert az onnan jövő majom nem tudja,hogy hová érkezett?és elsőbbséget kell adnia?Na az ilyenek idegesítenek engem főleg...
Egy hülye gyalogos bármi elé leléphet. Úgy egy 140-el közeledő motor elé mint egy 30-al közeledő busz elé. A környezetünket uralni sosem tudjuk csak azt amit teszünk. Éppen ezért csak a saját mozgásommal törődök mert a környezetet uralni nem tudom csak kezelni. Figyelek és kezelem.
honnan gondolod , hogy biztonságosabb? Másra is az? Amikor a hülye gyalogos ott lép le, ahol akar. Hm?
ja, bocs
az már jobb egy fokkal
Látom nem érted mit mondok. Nem azt mondom hogy ezzel mérjük a tudást. Csak azt hogy azt el kell fogadni hogy vannak nálunk jobbak akik ha akarják nálunk akár sokkal gyorsabban is képesek nálunk biztonságosabban haladni. De ezért őket elítélni nem szabad. Csupán ennyit állítok.
És 90-es úton 180?
Ahol korlátozás van az alap sebességhez képest, ott általában valami veszélyhelyzet van ami indokolja a fokozott óvatosságot.
Ilyen helyen én is mindig figyelek, bár azért 70-ig nem gyakran lassulok le, de felkészülök arra, hogy ha valaki kikanyarodik akkor tudjam kezelni.
Viszont ha 10 méteren belül kanyarodik ki, akkor azt 70-el sem fogom tudni kezelni.
vmi nem tetszik, arrébb nézel meg üzengetsz, oszt letiltasz a picsába
Én mindig betartom a szabályokat van róla felvételem is!
Nem azért van az üzenőfal,hogy mindenki üzengessen itten össze-vissza
ennyi erővel éljünk, és gondolkozzunk összehasonlítások alapján, na ne már....
igen , vannak ilyen esetek is, sok! Erre is kellene vmit kitalálni, az idősek szűrésére! De így nem lehet élni, gondolkozni, hogy Julcsi biztos azt gondolja, akkor úgy cselekszem, nem, meg kell kérdezni Julcsit, mit gondol. Ennyi erővel mindenki száguldozzon, mert az biztonságosabb lehet a "hülyéktől"? nehogy már a sebességgel mérjük a tudást... meg az okosságot, mert beszarok helyben.