Igen. Az ilyentől lehet kapni durva ételmérgezést...mondjuk a második behozott ember után aki azt mondja ott evett már teszi is fel a lakatot az ANTSZ, szóval nem értem miért jó ez nekik, hogy kimarad a szezon.
Biztos jó lesz, és nem is rosszabb, de az nem ugyan az.
A helyi kaják igaz esszenciáját csak a helyiek tudják igazán jól mindig, és lehetőleg helyszínen fogyasztva a legjobb 😁
Hazahozni csak azért hozza az ember, hogy segítse az emlékezést az élményekre.
Mondjuk persze ha valakinek a kaja csak a zabáról szól, akkor mindegy, de a helyi kajákat végigpróbálva már tiszta spanyolnak éreztem magam. A helyik konyhásnéni kedvence voltam 😄 szerintem üzemi konyhában, még senki nem élvezte úgy a kajáit mint én 😅
Mert nem igazi hekk volt hanem mintáj (cirill betükkel kéne írni) vagy más kisebb tengerből valü hasonló jószág mert mindben van ilyesmi (horvátoknál orada) csak azok szálkásabbak és jellemzően kisebbek, olyankor nem lesz jó vagy legalábbis nem az amihez szoktunk, sajna egyre több sütöde, de étterem is erre váltott mert majdnem féláron van.
környezettől függ
elviszi a cigó, a róka, a kóbor kutya......
ismerősnek szőlős kádból volt aztán valami állat széthordott pár szál szalámit fényes nappal füstölés közben
Nem is kell bódé. Elég egy vashordó kivágva teteje alja, földbe egy kis gödör a tűztérnek, kb 1meter alagút a hordóig, hogy ne alatta tüzelj. Az alagutra egy lemez darab és kész. Én mindig így csináltam. Pár éve már nem vágtam disznót.
egyszerűbb itthon csinálni
nálunk a fél disznó 1100+áfa kb 40-45 kilósak
kibaszod a hátsó sonkát a csülköket, a többit meg lehet darálni szaláminak
harmad árban se lesz mint a hentesnél, egyedül a füstölés ami problémás ha valami lakóövezeti részen laksz
jó pár éve csináltunk ilyet mi is csak aki füstölte meghalt azán én azért nem csinálok bódét évente 2 sonkáért meg 20 szál szalámiért
Na a hal témához! Érdekes ahogy olvasom. Én pl nem horgászok, de a halat szeretem, még a szálkásat is. Akik horgászok, ők pedig többnyire nem csípik a halat enni. 🙃 kifordított világ ez. 😉
Hát ha disznóról van szó, olyan egészben szárított-füstölt sonkákat láttam, hogy sírva hagytam ott a boltban (olcsó is volt viszonylag) csak tudtam, hogy a repcsin problémáim lennének a 8 kilós sonkával 🤣
Ha véletlen autóval megyek 1x, biztos hozok...
eléggé nagy volt, ráadásul bazi vastag bundával, a has részéhez is betömködve a panír
a belső része szinte nyers volt, meg se tudtam enni azt a részét
kurva nagy lángon sütötték mert sokan álltak sorba
az a lényeg attól szarabbat szerintem lehetetlen csinálni, szóval attól csak jobb lehet most már az összes
Hekket pedig nehéz elbaxni 😁 az elég láma halsütő lehetett... Én sokféle halat szeretek, amiben nincs szálka, szóval leginkább nagy (lazac, tonhal), vagy egész apró (szardínia, sprotni) a hekk az közepes, ő a kivétel 😁
Ja, meg a disznót is szeretik. Volt minden magyar kajának spanyol megfelelője 😆
Az oktató nagy büszkén kínál a kocsmában, valami spéci disznóból készült robogtatni valóval, hogy ilyet tuti nem ettem. Mondom neki, hát igazából ezt nálunk tepertőnek hívják, de ja én is szeretem 😆
6-7 éve voltunk a devecseri piacon ott ettem olyan szar hekket kurva drágán hogy azóta se kívántam meg
4-5 éve ettem halteperő nevű sült harcsát az nem volt rossz alig volt hal íze
de azóta se keresem ezt a halételt se
szóval ha betiltanák a hal evést én nem lennék szomorú 😆
kb. így vagyok ezzel én is. Tavaly egyszer ettem halat. Karácsonykor kényszerből halászlében 😅
A strandos hekkeket nem számolom ide(gondolkodós) Azt kb. 3-4 alkalommal eszek nyáron strandoláskor de az még ízlik is(kezeit széttáró)
szerintem én is 😅 Polipot olaszban ettem attól gyakorlatilag öklendeztem(fejét fogó)
Én rosszul vagyok mindenféle tengeri herkentyűtől. (fejét fogó)
Ha a mekiben lenne herkentyű burger azt is messzire kerülném 🤣
Pézér elmennek, pézér vett felszereléssel, pézér veszik a bérletet - a kifogott halat meg visszadobják 🤣