Próbálom elcsalni a családot legalább 1 alkalomra, de végülis igazuk van, nem elég, hogy fizetek még alázzanak is porig? Ezt a melóhelyen is megkapom csak ott ezért ők fizetnek.
mert te nem vagy bojlis pecás, te csak egy kocapecás vagy mint az átlag
a bojlis peca más műfaj, még az átlag pecás se érti meg őket0
ha csak egy kicsit is szeretném a halat én se lennék bojlis pecás, de mivel nem eszem meg nem is hozom haza engem nem tesz boldoggá ha kifogok évente 100 kis csutka pontyot, inkább fogjak 2 pontyot ami fasza
persze egy egy olyan csatornában ahol kibaszott kevés hal van és azok is többnyire kicsik ez nem nagyon lehetséges de igyekszem
múlt évben 3 jobb halat fogtam, meg néhány kisebbet, egyik rá is baszott mert megfőzte sógor a karácsonyi halászlébe
igaz az őszi szezon nullás volt mert leengedték a buzik a vizet és a ragadozókon kívü minden eltűnt még keszegféle is alig maradt
ha az idei is ilyen lesz akkor kell néznem másik vizet, mert akkor a dvcs 4-5 évig hitvány lesz
baszakodjon 10 + évig bojli kisérletezgetéssel a jó qrva anyja 😅 Én már olyan helyeken pecázom döntően, ahol nincs olyan, hogy átmegyek egy másik helyre mert akkor ki kellene bérelnem az egész tavat 😅 Meg én nem is akarok mindenkinél nagyobbat fogni(ujjával nemet mutató)
Amurból 21,4, pontyból 23,9, harcsából szűk 60 kg az egyéni rekordom. Nekem ennyi elég. Én már magamnak bizonyítottam, másnak meg nem akarok.(kezeit széttáró) Nem vágyam 1 hetet várni arra, hogy 10 dkg val megdöntsem a saját rekordom 😅 Én leszarom már mekkora egy hal. Számomra semmi jelentősége nincs nem számháborúzok 😅 Elmegyünk, berúgunk, sütünk-főzünk meg még halat is fogunk és addig sem vagyunk otthon(óranézegetős) Nekem ennyi elég a boldogsághoz(meghajlós) Egyszer volt olyan, hogy csak a 3-ik nap délután tudtuk megkezdeni a pecát 😅 Mert, hogy akkor épen úgy sikerült... 😅
Ez igaz, még nekem is épphogy, de ugyan csak 180cm magas viszont ehhez 160kg-os haveromat vittem vele és nem fért be a jobboldalra illetve csak úgy, hogy leült a földre és úgy húzta fel magát az ülésre, mondjuk mokir bent volt akkor már nem panaszkodott, de az a pár ki-beszállás megviselte. 😆
háromfán teszteltünk több bojlit és több módszert
a keenpista féle módszer majdnem jó volt kicsit módosítottam rajta
az egyik botomon 5 napig egy mozdítás sem volt, minden hajnalban becsónakázam csalit cserélni, és etetni
meg is jött a nagy hal erre a botra
a többin folyamatos teszt volt több helyre etetés többféle bojli meg minden egyéb okosság
a pista ember gondolatain elindulva lehet szelektálni, de ehhez csalit is kell csinálni, van olyan ismerős aki vagy 10 éve baszakodik a bojlival, már eljutott addig hogy tud az adott vízre/hőfokra olyan bojlit csinálni amivel meg lehet fogni az adott víz maximumjait
persze ehhez mindig az kell hogy tudd hogy merre van a hal, ha fogsz egy csomó nem olyat mint szeretnéd akkor menni kell onnan
én a helyedben a mély részén tesztelnék mert olyan nincs hogy itt csak 20+ van és csak 2 naponta húzza el, pont erre való a 3 bot hogy kettővel tesztelsz egy bottal meg a biztosra csalizol
amúgy én 24es bojlit is ritkán használok, csak akkor ha nagyon rágják, 24essel is fogtam már jászkeszeget, nnak is akkora a szája hogy lazán elfér benne
20as bojlival volt a dvcs-n a 20+kilós is, sőt inkább 19 mert párat mértem és bedagadva sincs 20mm
és, hogy törekedsz a 20+-ra? Szelektálsz? 😂 De az csak a horgászcikk gyártok és a forgalmazók agyszüleménye halat nem szelektálsz akkor se ha teniszlabda méretű bojlit teszel fel 😅
Egyébként a tónak arra a részére foglalok helyet ahol döntően a kisebb halak tartózkodnak 10-15 kg. Néha beszalad egy 17-18. 20+ ott még nem fogtam. Itt viszont sűrű a halállomány(kezeit széttáró) A tó mély részein vannak a darabosabb halak 20-30 kg. Ott simán van, hogy egy hét alatt 3 kapás van 6 botra(szemeit körbeforgató) Na az sem az én világom, hogy 3 kapásért ücsörögjek egy hetet 2-3 kiláért 😂
ilyen helyeken azért én törekednék a 20+ halakra inkább legyen 5db 20+ mint 40db 20 alatti
a grillezés engem kiborít
legutóbb is napi 5x zabáltunk mindenféle sülteket pörköltöket babokat mittudomén
utolsó 2 nap már a szar íztelen lidl kekszet tudtam csak megenni annyira teli lettem a sok döghússal
de amikor ott sütik melletted a tarját annak nem lehet nemet mondani, ez is olyan mint a pina még akkor is mgpiszkálja az ember ha a háta közepére se kívánja
hát mi nem nullázunk(kezeit széttáró) viszont korlátozzuk a horgászattal töltött idők számát(óranézegetős)
Napnyugta után nincs peca(óranézegetős) Az utóbbi időben már a fogott halak darabszámát is korlátoztuk(kezeit széttáró)
Felkel, reggeli. 9 óra tájékán behúz 4 bot. Nem 6(ujjával nemet mutató) Pedig annyit lehetne. Arról a botról amelyikről kijön a hal már nem megy vissza aznap délelőtt. (ujjával nemet mutató. Délig nagyjából kijön a 4 hal.(kezeit széttáró) Ekkor felkerekedünk és elmegyünk a horgásztó kocsmájába.(szemeit körbeforgató) Ott igény szerint tudunk zuhanyozni is(kezeit széttáró) Attól függ milyen társaság verbuválódik a kocsmánál össze ott vagyunk 13-15 óráig déltől 😅 Majd szalon spiccesen vagy attól egy kicsit erősebb állapotban visszamegyünk a horgászhelyre és megint behúzzuk a 4 botot. Aztán sötét előtt lazán kitekerjük a 4 db 15 + os halainkat, majd grillezés következik.(meghajlós) Ha túl hamar tekerjük ki a délutáni 4 halat én még fel szoktam ajánlani a nejem öccsének, hogy behúzok neki két botot sötétig de a sajátomat én már nem(kezeit széttáró) Erre annyi szokott a válasz lenni, hogy
- sógor! Ilyen programokat mára nekem már ne szervezzél légyszíves. (ujjával nemet mutató)
😅
Úgy, hogy mi nem nullázunk.(ujjával nemet mutató) A legnagyobb nyugalomba megfogjuk azt a 40 + halunkat erőlködés nélkül(kezeit széttáró) Dupla ennyit foghatnánk megfeszített tempóval(gondolkodós) Minek? Szórakozni járunk el nem dolgozni(kezeit széttáró)
van egy ismerősöm aki ilyen
elmennek jó messzire bebaszni
pl gyékényesre 3 napra 5-6 ember aztán fognak 2 halat
békésszentandrási pecán 0 hal volt
még úgy kb ilyen eredmények vannak
a buli részét értem de minek ehhez messzire menni sok pénzért?!
ráadásul fasza peca helyekre nullázni
az astra se egy optimális ekkora testhez
lassan kell egy darut szerelni a tetőcsomagtartóra ami kihúz belőle 😆
a toyota ebből a szempontból sokkal jobb
nekem már csak addig amíg be nem baxok(kezeit széttáró) Az idő előrehaladtával egyre kevésbé érzem a halakat fontosnak az egyenletbe(állát vakargató) A horgászat nálam azt jelenti, hogy elmegyek a haverokkal kempingezni alkoholos italok társaságába 😅
ha tudnád milyen alacsony a korza majd más lenne a véleményed.(gondolkodós) 50+-osan lefelé ülnél a földre 140 kilóval(gondolkodós)
Abba januárba beszállnál decemberig nem lenne értelme kivetetned magad 😅
Nem érezzük szükségességét egy jó evésnél efféle műsornak a jelenlétét. 😎