frici? Te most komolyan azt hiszed, hogy amiket ide fellinkelgetsz azt megnézi bárki is? 😅
Tájékoztatásul közlöm, hogy ezért kár széttúrni a netet. Itt mi gyakorlati szakemberek vagyunk nem olvasgatunk hanem lebetonozzuk amit le kell 😅 Ehhez nincs szükségünk szakmai folyóiratokra még a végén követ hozatnánk a beton alá 😅 Megszakítanánk a gyakorlatiasság és a józan ész elvét 😅
köszönöm, hogy válaszoltál neki 🤣 Nem kell ide blődi főhülyének itt vagy nekünk te 😅
Majd rád megpróbálunk jobban vigyázni nem szeretnénk elpocsékolni 😅
kawa 347-es hozzászólására remélem még válaszolsz(meghajlós) Nem azért mert tudnál bármi értelmeset mondani de akkor egyre kevésbé fog fájni nekem, hogy eltűnt blődi 😅 Az pontosan olyan idióta mint te szerintem a reinkarnációja vagy. Fújod a hülyeséged és megállás nélkül. 😆 És az utolsó szó csak a tiéd lehet. Amikor már mindenki elfárad és nem válaszol mert rájön, hogy nem érdemes "sakkal galambozni" akkor meg azt hiszed, hogy nyertél pedig egyszerűen csak arról van szó, hogy hülyének néz már mindenki és a hülyének már válaszolni is kár. Bár lehet azért nem jön ide vissza blődi, mert elfelejtetted a belépési jelszavát 😅 Kizárt, hogy az nem a te másik nikked 😅
A házi kutyahugyozó betonozásától te már eljutottál a west end parkolóházának a betonozásáig 😅 Elég nagy a hasonlóság. (gondolkodós)
Egyszerűen onnan indult a téma, hogy a betonozásom sóderágyát említve rögtön jöttél a kavicsággyal amit egy pillanatig sem cáfolt senki. Én sem. De leírtam, hogy kispályás házi betonozásnál nem divat ezzel szarozni mert felesleges baszkódás. Azt is leírtam érthetően miért. Azt is leírtam, hogy otthoni betonozásnál ezen a világon rajtad kívül mindenki így csinálja(kezeit széttáró) Erre jöttél, hogy hülyézem a mérnököket aztán a legfőbb bajod az volt, hogy nem tudom kiszámolni a pontos anyagmennyiséget 😅 Majd felrax egy képet arról, hogy ezt neked sem sikerült 😅 Aztán jössz azzal, hogy grammra ki lehet számolni mennyi beton kell adott helyre majd jött ekecs aki megmondta, hogy ez tényleg így van(meghajlós) Csak sosem jött ki még a matek, pedig 35 év alatt néhány építkezéshez hordott már ki néhány százezer köbmétert 😅 Ha nekem nem neki elhiheted, mert a mixerezés nem csak a munkája hanem a hobbyja is egyben 😅
Milyen nagyságrendekkel?
Hogyne indokolná, egy magasabb terhelhetőségű anyagot, amikor így ESETLEG kevesebbet kell használni?
És visszaolvashatnád magadat, ahol a "mérnököcskék" tudását azzal párhuzamosítod, hogy neked közel van a sóderbánya, így az jobb, mint amit a mérnököcskék tudnak az építésről.
Nézd már meg ezt, itt is mérnököcskék hülyeségei alapján kiviteleznek?
Menthetetlen vagy. Elengedlek.
Neked a közigazgatásban van a helyed 😀
Egy utépitést hasonlitasz sok tiz tonnával mondjuk egy járdához térkő betonhoz vagy bármihez.
Nem utat akarok épiteni, ha mégis akkor azt a technologiát fogom alkalmazni.
És még mindig a buzi áraddal jössz ami kézzel foghatóan nagyságrendekkel olcsóbb sóder esetében mint a kő. Ha ezt a sima matematikai egyeneletet nem érted akkor neked mindegy. És a technologia sem indokolja a magasabb igénybevétwlre alkalmas követ ergo gazdaságilag sem hatékony.
Na, de direkt megkerestem neked a vonatkozót: https://utepitesakademia.hu/as...
itt keresd meg nekem a "sóder" kifejezést.
Nem, nem érdekel, hogy út, mert a lényeg az alapon van, a terhelhetőség a betonréteg vastagságán, az esetleges adalékanyagokon és a koptatórétegen van ahhoz képest, amikor te egy egy járdát csinálsz a ház mellett, illetve az alaptalaj fajtájának milyensége, de ezt is ugorjuk át, mert semmilyen konstellációban nem írja, hogy a sóder használatos.
A tyúkól és a kerti wc alapozásához valószínűleg, de itt eddig sem erről volt szó.
Írhatod, hogy neked nincs ilyen terhelésed, ami valószínűleg igaz is, mert a te igénybevételed nem indokolja. Hát, nincs is mit, hiszen azonos keresztmetszetben pont egy árban van szinte az x+y vastagságú sóder+beton az x+y vastagságú zúzott kő+beton réteg.
Bár... egy valamit elfelejtettem, ezek szerint te a fóliát is úri huncutságnak tartod a beton és a zúzott kő (legyen sóder) közé?
De, plusz kiadás. Es nem jobb.
Te irodista vagy, próbálsz mindent megmagyarázni mindenféle linkekkel alátámasztva. Ellenben a gyakorlat nem mindig egyezik meg azzal amit gondolsz.
Ez a kő mizéria miért nem volt kurvára fontos mondjuk 40 éve?
Akkor miért vokt jó a sóder vagy még az se? Amikor a cementet ahol lehet kispórolták megis jó volt. Szereztél valami tudományos magyarázatot aztán azt hiszed attól jobb nincs is. Pedig ez nem igy van.
Hülye mód itt a mol épitkezésen is nagyrészt leszarták a kővedet, jó volt beton alá sóder pedig itt biztos okos mérnökök lehettetek. Ezt meg biztos akkor lölö lopta el😀 pedig a zorbánnak kőbányája van😄
Te nem érted.
Mert te valamit valahogyan csinálsz, nem feltétlenül az a legjobb.
És sokadszorra írom, nem plusz kiadás. Az nem érv, hogy neked PONT az olcsóbb.
Még mindig nem érted, de nem baj. Te lebetonoztál egy kocsi beállót. Én meg mindenféle módon vagy 100 köbméter betont hol házba hol udvarra hol aljzat hol alap hol hizatott hol kevert de mindig kell alá valami. Szerinted ha mindig hozatok alá követ, amit pl amikor épitkeztem sose hallottak róla csak az utépítésnel, mennyi pénzem bánná a felesleges plusz kiadást? Te ráérsz tudományosan betonozni ami biztos hogy nem lesz jobb mint az enyém, az csak hobbi amit leművelsz. Itt egyedül talán pipi aki kompetens ezügyben, belőle kinézem hogy látott már eleget ilyet. Ha ő is kővet rak akkor biztos úgy kell. De neki is messze van a sóder, tehát drága😁
Pedig de. Semmi nem dölt őssze, nem szakadt szét, nem süllyedt meg csak mer sóder és nem kő. Mondom mégegyszer. Ezt az utóbbi tiz husz évben találta ki az aki sose betonozott de el tudta adni háztájiba is. Aztán aki meg nyitott rá hát legyen. Nem lesz kára belőle. Felénk hamar megvernék azt a kivitelezőt aki csak mer az jó dumával hozatna vagy öt nyerges követ szemben a negyedannyiba kerülú sóder helyett a házépítésre😄
Még egyszer leírom, amit már többször is megjegyeztem, az, hogy NEKED éppen valamiben helyzeti előnyöd van időlegesen, az nem jelenti azt, hogy az úgy is van.
(Mindenkire érvényesen.)
Az ugy szoktunk......mert azt már sokadjára csinálják. Nézd meg a szikszó környéki nagy útépítésed az m30ason. Mérnökök, kő meg a faszomtuggya csak hát az altalajt kifelejtették a pesti mérnököcskék.
Folyamatosan ilyan helyen voltam meg vqgyok még sokszor.
De mond hülye mert sódert hozat beton alá nem követ😁
És tudod miért? Elárulom. Mert
1. Régen is ezt használták jóvolt
2. Most is ugyanolyan jó, semmivel nem jobb mint a kő
3. Mert egy komplett beruházáson milliokat sporolnak. De csak azért mert tizen kmrről olcsóbb a fuvardij mint mondjuk 70ről, és még érdekes módon a sóder is olcsóbb mint a zuzott osztályozott kő.....
Szóval pofonegyszerű ez, nincs benne semmi bonyolultság. Csak most bojdult meg a világ, mindenki nagyobbat akar fingani aztán ha drágább a buli el is hiszi mekkora jó az neki.
Neked mindeg, mert a tüzépről veszed ezt is azt is. Itt meg ahivá lépsz termál viz vagy kavicsbánya van. Kő meg a hegyekbe terem. Az itt nincs. Neked meg mind kurva messze van ugyhigy mindegy mit veszel drágáé.
Tudod, a világtörténelemben meg kell nézni, mi maradt talpon háború vagy földrengést követően. Amit az "úgy szoktuk" vagy a gondos kivitelés alapján építettek?
Én, amikor több fordulóval elhozott mennyiséget csináltam, a végén mindig mondtam a fuvarosnak, hogy az utolsó mennyi legyen, ott azért nehéz tévedni hatalmasat. Ez a titka.
Tájékoztatásul közlöm, hogy ezért kár széttúrni a netet. Itt mi gyakorlati szakemberek vagyunk nem olvasgatunk hanem lebetonozzuk amit le kell 😅 Ehhez nincs szükségünk szakmai folyóiratokra még a végén követ hozatnánk a beton alá 😅 Megszakítanánk a gyakorlatiasság és a józan ész elvét 😅