Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hát arra most kíváncsi lettem, mire kell ez neked?
Ez kurva jól néz ki, de hogy néz ki majd két hónap főzőcskézés után, mikor az egész telemegy zsíros étel gőzzel?
Szegény bejáró nőnek ezt minden nap el kell majd mosni...
wolfram izzószálat mivel lehetne porrá törni?
ettől kisebbre nem tördeli a kávédaráló
viszonyításképp van ott a fenyő tűlevél
ezek nem olyanoknak készültek aki főz is rendszeresen
jól néz ki és drága, ezek a fő funkciók
Ja, az más.....
Nem te vagy a celszemely.
Te hülye vagy😅 ennyi pénzből három főzőlapot meg három páraelszivót veszek🤣
Nem életszerű......max ha a betont is hozatod és van egy valag pénzed kőre is az olcsó sóder helyett. Aztán a megmaradt sóder hamarabb eltűnik mint a megmaradt kő.
Nagyon tudományosan betonozol😀
Én nem az internetről hanem a gyakorlatból tanultam és csinálom.
Ráadásul felétek biztos mindent a kereskedőtől vesznek. Felénk nem. Kb 20 kavics bánya van 25 km körzetben,a legközelebbi 9 km. Kőbánya 50- en tul. A kereskedésben a sóder is dupla annyi mintha a bányából hozatom. 40 ezerért még a tavasszal is egy teherautónyi sódert hozattam, de van amikor pár köbmétert ingyen is tudok.
Gondolom nem kevernéd ha mondjuk 2 kő és 4 sóder kellene egy billencsen így 2 fuvardíj lenne bár ha spórolásból leöntés után szétválogatod darabonként az is működhet. 😁
Ez király!
Mindenképpen kicsivel keskenyebb, mint a nyomtáv - csak hogy én is segítsek 😁
Milyen kettő?
kétszer hozatsz tehát két fuvar díj két fajta maradékod lesz amitől a betonozás végén meg kell szabadulni. Tehát jó a beton alá a sóder hidd el(meghajlós)
Eeeeeee...
Ha csak betonozol, vagyis nem megmaradt valahonnét, akkor igen, hozatni kell, fuvar dettó, az anyagár is kb.
A helyi építőanyagkereskedőket alapul véve, ahol van sóder, ott mindig van zúzott kő is.
A gömbölyű sóder alkotói elmozdulhatnak, a bazalt- vagy mondjuk az andezit nem. természetesen van egy építkezés és marad sóder, én sem dobnám ki, hanem a gyalogjárda alá tenném, de mivel az ára szinte ugyanannyi, akkor már azt, amit a szakma megkíván. vigyázni kell, ha mondjuk 0-16 bazaltot rendelsz, akkor a nulla és a közeli frakciók túlsúlyban lesznek a buzik miatt, tehát nullás frakciót soha ne rendelj beton alá.
senki nem hozat külön betonágynak zúzott követ (kezeit széttáró) háztáji betonozásnál nem életszerű folyamat ez(kezeit széttáró)
A tajigát megpakolod a sóderkupacból amiből majd betonozni is fox oszt szétteríted a lapáttal(kezeit széttáró)
biztos jó 600 ezer forintért mi itthon el vagyunk ilyen nélkül is 😅
most azt mondom akkor inkább veszek egy milláért kerót azt többet fogom mostanában használni mint a főzőlapot 🤣
Ja és olcsóbb plusz a zuzott követ kurva messziről kéne hozatni😁
De akinek közelebb a kö annak az olcsóbb
Mindegy az, csak a vizet vezesse el. Én mindig sódert haszbáltam mégsincs baja a betonnak.
Nem sóder, zúzott kő (bazalt). Tudom, hogy régen azt szokták, de akkor se.
Ja. Oda bármi elég. Én collost használok amilyen épp akad. Magasságot ugy állitom be hogy a deszka szélességéhez igazodjon
Nem kotelezo.Ha lenne felesleges 6 kilom egy fozolapra bevallalnam.Ugyis csak repi miatt foznek.
10 cm azért ajánlott szerintem, mert nem fagy szét. Betonozni meg csak sóderágyra szabad különben idővel töredezni, repedezni fog.
Ha 15 cm vastag a beton hibát azzal nem követtek el. legfeljebb neked került több pénzedbe de legalább biztos ami tuti(meghajlós)