Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Most kezdem csak érteni miért számolod talicskában a betont.......vazz, ha én is zsákban hoznám a sódert akkor fángliban keverném a betont. 🤓
Na én most nekiállok kiszámolni mindegy mennyi időmbe kerül. 😝
főleg ha lead útközben pár vödörrel az ismerősöknek 😂
Mer a mixeres sok vizet rak hozzá kiforgatásnál🤣
kicsit hígabb aztán máris bukik a matematika ha sok a négyzetméter
én zsákban hozom a sódert, persze nem köbméter számra hanam max 10-12 talicska cucchoz
aztán ha nem fogy el bebaszom a fészer egyik sarkába aztán egyszer jó lesz valamire
amikor a napelemet betonoztam olyan sóderral csináltam ami ott úszott már olyan sok éve hogy arra se emlékszem mikor hoztam
van egy csomó vastag zsákom olyasmi mint amibe a meszet rakták az nem szakad ki, elbír 20-30 kiló sódert
2 zsák kb egy talicskányi anyag
Rossz, és ennek sok oka van. De mindenhol van maradék. Ha másért nem mert elsöre kicsivel kevesebb lett......
Na jo de itt a sóder közel van
Nektek mindegy mit vesztek, mindegyiket ugyanolyan messziről viszik. Fuvar költség kb ugyanannyi. Termék is kb egyáron.....
De még mindig netről tudományosan csinálnád, mint a hozzánemértő pénzes emberek. Hagyományosan sóder ágy kell beton alá. Ezt lehet bonyolitani, rosszabb nem lesz. De kizárt hogy háromszoros árat fizessek a hájpra.
Vagy sok ,vagy kevés , ritka hogy eltalálják ! Egy alapnál megértem , de egy monolitfödémet köbcentire kilehetne számolni ! De mindíg rossz a matek ! 😉
nincs olyan, hogy nem marad anyag az legfeljebb a véletlen műve az az ember egy szerencsés csillagzat szülötte. 😅 Nem kell ám, hogy sok maradjon egy negyed köbméter maradék is tud gondot okozni egy parkosított füves udvarban amikor felesleg.(kezeit széttáró)
mondjuk én már ott elvesztem hogy minek a beton alá sóder..........
Senki nem mondta, hogy a szakmát művelő mérnökök mind hülyék és senki nem mondta azt, hogy a zúzott kőnek valamivel nincs jobb helye a beton alatt mint a sódernek mutasd meg hol állítottam ilyeNt 😅 De kinyalom a picsáját annak a mérnöknek amelyik kiszámolja a sóder és a zúzott kő anyagmennyiségét 🤣
De tovább megyek mindegyiknek kinyalom aki ezt kavicsra kiszámolja 🤣
Látszik, hogy qrvára nem betonoztál még csak osztod itt az észt. (kezeit széttáró) Felesleges kötnöd az ebet a karóhoz háztáji kis térbetonozgatásért nem életszerű amit mondasz. Ez azt jelenti, hogy semmi köze a valósághoz amit mondasz mert kis istván, nagy józsef rostás zoltán és kanalas nintendó is úgy fog otthon betonozni háztájiba mint ahogy én írom itt le és nem úgy ahogy te 😅 (legyintős)
Akár milyen szarul is esik ez neked ez a helyzet 😂
Aztán hiába számolod ki otthon magadnak, hogy 0,38 m3 kavics kell ágyazni a betonhoz 2,16 m3 sóder kell mire az ásóval és lapáttal elkészülsz a tükörrel ezek a számok módosulni fognak némikép 🤣 Aztán ha te oda mégy a tűzépre és mondod ezeket a mennyiségeket mikor a röhögéstől felocsúdtak és összeszedegetik magukat a földről és nem a hasukat fogják már, hogy ma van még egy hülye akkor meg fogják azt a kis pálcát a kanalas rakodón azt a kanál méretétől függően de általában fél köbméteres osztásban tudnak majd téged kiszolgálni ami egyébként sem lesz sosem pontos mert vagy több lesz 10-15%-al a végeredmény vagy kevesebb 😆 Hát ez van(kezeit széttáró) És én ezzel a zúzott köves agymenésedet lezártnak tekintem én felőlem úgy intézed a sajátod ahogy akarod. Én továbbra is kavicsot fogok a beton alá tenni mintha kawa is írta volna ő sem tett eddig másként még sem lett belőle baja sosem(meghajlós)
de házalapot sem csinálok
Ezek szerint a szakmát művelő mérnökök mind hülyék, mert van jobb megoldás.
Csak megjegyzem, ha van egy betonozási munka, és nem tudod kiszámolni a szükséges anyagot úgy, hogy a maradék anyag ne legyen problémás, az nem a szakmaiság problémája. A vesztesek tempója az, ha már a munka megtervezésénél azon gondolkodsz, hogy a megmaradt anyagot kivel vitesd vissza.
házalap feltöltésre jobb a zúzott kő mert nem jön fel a víz benne
de akkor is van + egy fuvarod a zúzott kővel tök mind1, hogy hány fuvar sódert szállít. Ehhez képest meg semmi értelme a kővel baszakodni egy betonozás összköltségvetése ugyan nem egy + fuvar árán múlik(12000 ft) de semmi értelme 2 kupac anyagot tárolni amikor így is lesz maradékod mind a kettőből. A sódert még jó esetben el tudod passzolni jóska pistának elviszi a futóján ingyé. A kővel meg majd dobálgathatod a helikoptert azt ingyé se viszi el senki. 😅 Bár ugyan ennyi fuvardíjért visszaszállítják ha gyorsba fellapátolod a maradékot a platóra és nem kell hozzá egy kubota 😅 Kötheted az ebet a karóhoz, hogy ezt így írja elő a nagykönyv senki nem fogja vitatni. De háztájiba mindenki sóderágyat fog vetni a betonnak nem baszkódik zúzott kővel 20-30 négyzetméternyi térbetonért(kezeit széttáró) Ha a lidülnek csinálnék parkolót ott lenne alatta zúzott kő(meghajlós) Otthon a macskajárda meg a kocsibeálló miatt meg nem(kezeit széttáró)
így inkább ne
amúgy ez a bennyhill stílus lenne??
de ezt beszéltük az ini kapcsán, amikor az mindig azt hozta fel indoknak, amikor valamit kendácsolt, hogy ő a méh-telepen talált hulladékból ekecsel valamit, az nem jó vitaalap.
Én most is igyekeztem úgy érvelni, ahogy az átlag júzernek csinálnia kéne. Volt szó a betonkeverőről, ki mennyiért mit vett, én sem írtam le, hogy én meg semennyiért, mert nekem odaszállítva-elszállítva ingyé' volt a keverő, mert ez a véleményem szerint nem indok a témához.
Ha x m2*-nél nagyobbat betonozol, amúgy is többet fordul az autó, mint egy. Ezért két autó sóder, vagy egy autó sóder és egy autó zúzott kő ugyanannyi, és akkor legalább úgy van kialakítva a réteg, ahogy az elő van írva.
Motorozzunk.🤣

https://www.facebook.com/share/r/1F4usod7py/
Nem változott sokat 😂 😂 😂
http://youtu.be/-YBq6yGQNy0
de legalább meditáltam egyet 😂 😂
Varga (cigány) Zoli még mindig nagy forma
http://youtu.be/iq7LF9oOBvU
de most az a lényeg hogy a wolfram hulladékból hogy csináljak port
homoktól finomabb szencse kell esetleg sivatagi homok, az apró szemű
tavasszal kicsit lassabb de utána kurva gyors
kb gyorsabb séta tempó
amikor árvíz volt és leengedték akkor volt lassú de maradt kb 70 centi víz
a kunsági tele van törpével meg kárásszal szinte lehetetlen értelmes halat fogni
nincs jó víz felénk