A teteje a zsibvásár, ez tény. Mi tovább mentünk délre, alulról eljutva Romnicu Valcea-ba, soha rosszabbat. A Stelvio is az , ha így nézem (nekem). A Mortirolo viszont nem túl jó út, viszont alig forgalom, de legalább a bakancslista egy része megvan.
Konkretan a transzfogaras egy zsibvasarba oltott forgalmi dugo,szar uttal.Az alpina fasza,jot lehet motorozni,elesd forgalommentes,voltam tavaly egy kozeli jo szerpentinensen,de ket nap egy szerpentin,es tengernyi bundesz rohadtnagy forgalommal az ara.Ugyanezt a hatar kozeli osztrak oldalan megkapom,hetvegen meg valahova eltunik minden labanc az utakrol,a roman meg csakazertis a kocsijat hajtja.
Pedig én jobban elleneztem elvekben, ha nem a gyerekkori barátom erőltette volna, el sem mentem volna én sem, de nem bántam mag. Az, hogy Románia, elég sokrétű, mehetsz Erdélybe, mehetsz a szászok tájékára, aka Transzfogaras, nem fogod megbánni. Nem fogsz egy Svájci elvágólagosságot megtapasztalni, de rosszat sem, én pl. pozitívan csalódtam. Nem a végtelenségig, de rosszabbat vártam és lőn.
Tavaly nyár óta a Dolomitok hágóiról részlegesen kitiltották a járműveket. A rendelkezés elsőként a Sellát érintette, amit szerdánként zártak le, ám a tervek szerint 2018-tól már több szakaszra és hosszabb időre is kikerülhet a korlátozó tábla, így a Pordoi-, a Gardena- és a Campolongo-hágóra is.
Máris kihelyezték a behajtani tilos táblákat, s aki megszegi a szabályt, legalább százeurós bírságra számíthat
A tiltott behajtást nagyon szigorúan büntetik, tehát nem érdemes kockáztatni! Javasoljuk, hogy indulás előtt alaposan járj utána, hogy a kívánt időszakban nyitva van-e a kiszemelt aszfaltcsík."
Hegylakok 17 es cikk.
kora tavasszal kurva sok a kis kő a hegyi utakon romániában
gondolom télen sózzák+ zúzott kő és utána nem takarítják le
nyárra általában már lesodorják
mondjuk mi nem terepezünk
Egyszer voltam.
Vettem egy sajtot.
Hoddaval.
Tavaly nyár óta a Dolomitok hágóiról részlegesen kitiltották a járműveket. A rendelkezés elsőként a Sellát érintette, amit szerdánként zártak le, ám a tervek szerint 2018-tól már több szakaszra és hosszabb időre is kikerülhet a korlátozó tábla, így a Pordoi-, a Gardena- és a Campolongo-hágóra is.
Máris kihelyezték a behajtani tilos táblákat, s aki megszegi a szabályt, legalább százeurós bírságra számíthat
A tiltott behajtást nagyon szigorúan büntetik, tehát nem érdemes kockáztatni! Javasoljuk, hogy indulás előtt alaposan járj utána, hogy a kívánt időszakban nyitva van-e a kiszemelt aszfaltcsík."
Hegylakok 17 es cikk.
https://hegylakok.hu/2017/08/e...
gondolom télen sózzák+ zúzott kő és utána nem takarítják le
nyárra általában már lesodorják
Sok az uj út, fasza ivekkel a hegyekben.