Nálunk van 2 szendvicspaneles cég és árulnak maradék vágottakat is amiből össze lehet válogatni épületnek valót és persze újat is amilyen kell, állítólag olcsóbbak mint máshol, de ezt nem tudom biztosan. Valamikor lefényképeztem a reklámtábláikat majdbelőkereaem vagy újra fémyképezem és elküldöm.
Szendvics szebb, jobb, meg kisebb xopás felrakni, mint utólag az eps-t rátaknyolni a bádogra... Keress osztályos daraboltat, úgy ócóbb, nekem még 3 körül volt, most inkább 5-6/m2. Egyébként már a 0,5 mm festett hullámlemez is 4 körül van.
Hmmm,ez a reszt mar siman lehet felhasznalni.Mar nem akkora a lapraszerelt dolgok irant a kereslet,kegalabbis nalam,es a 235 magas duc nem fer ala,tehat mindenkepp ki kell innen paterolni.
Foleg hogy ha lepek innen elvileg az altalam beepitett cuccot itt kene hagyni,de kapja be a berbeado.
Annyi eldontesre varo dolog van hogy sima lemez boritas legyen es kesobb szigetelem EPS tablakkal vagy egybol szendvicspanel teto meg fal legyen.
Amiket hirdetni szoktak 2-300 ezer környékén, azok 2mm-es szögvasból. Apám vett egyet, pikk-pakk összedobták neki helyben, még lerögzíteni se volt ideje. Másnap egy komolyabb vihar kerekedett, a szél konkrétan lemelte az Ignisről a bódét és eldobta oldalra. Mintha a kutya szájából vetted volna ki, úgy nézett ki utána. Elég vékony cucc, nem való bárhová.
Baszki,3 emelet magas a szerkezet,220x120 as raklapokon volt hogy 1,5 tonna volt egyen,a balcancar neha orra esett.
Alul csavarozva a betonpadlohoz felul meg az epuletvazhoz.
Semmi nem inog.Kell a 3 as fal.
Jó, igazad van, most megmértem. 2mm falvastagságút használtam 40*80-asból. Ez a lépcső váza.
De 50-esből is csak 2mm-eset használtam a műhely asztalhoz.
Nem kell túlzásba esni a falvastagsággal csak azért hogy legyen benne anyag.
Egyedül a CNC maróhoz használtam 5mm falvastagsággal 50*50-es zártszelvényt, mert ott simán kell a tömeg, hogy ne rezonáljon.
A nagyobb átmérő többet számít a hajlítási szilárdságban, mint a falvastagság. Igazából a 2-esnél is lehetne vékonyabbat használni, csak azt már nehéz hegeszteni, de belegondolsz egy autó kaszni is csak 0.6-0.8mm vastag.
Terveztem egyszer fémipari marógépet. Ott már az volt a probléma, hogy ha túl vastag volt az anyag, a saját súlya alatt görbültek az anyagok nagyobbat mint a pontosság, tehát ott már nem elég csak bruteforce növelni az anyag mennyiséget, hanem ott is trükközni kell, hogy kiegyenlítsed ezeket a torzulásokat, mert azért a tömeg az kell ahhoz hogy stabil legyen.
2-es a legvékonyabb az általános zártszelvények között, a 80 mm-nél nagyobbaknál meg 3-as. 1-es amúgy nem tartana lófaxt se, vagy csak azt, és abból is csak póniét 😄
Az acél mindenhogy inog, mert rugalmas, csak a rácsos tartó nem, de az meg elég ronda szabadon állva. 200-as I-gerenda is behajlik 5m fesztávon a közepén majd 1 centit, csak a saját súlyától.
Persze ha az van kéznél akkor jó az 50*50-es vastagfalú de én az 1mm-es falvastagságot nagyobb átmérővel preferálom. Nagyobb a terhelhetősége és a merevsége a szerkezetnek.
Én nem rohadok a boltban, azt mégsincs időm semmire 😁
napelemes csoportokban csomó helyen olvastam hogy ezek a 10 év körüliek hozzák a gyári paramétereket
egy időben nagyon méregetett mindenki, mostanra ez elég jól leült, gondolom az olcsó új panekek miatt nem baszakszik a nép a használttal
akinek meg 1-2 panel van leszarja mennyit termel nem kisérketezik a cuccal
Nem vesződök fával, mert a végén szálka megy az ujjamba! 🤣 Amúgy biztos vagyok benne, hogy hosszútávon a fa drágább, beleszámítva a vele foglalkozást (védelem) Vetemedik, hajlik... meg nálunk indusztriál minden, nem illene semmihez
de, kevesebbet is termel, meg nyilván nem is olyan korszerű... de inkább arra gondoltam, hogy mindenkinek korlátozott a helye, és inkább érdemes újban 1,5x akkora kapacitást felrakni ugyanakkora helyre, plusz KériLaci le is vezette, hogy nem drágább az új se - csak több pénz.
még akkor is ha tervben van az alászigetelès
6-800 ft a filc pluszban
3 at se nagyon akarnek adni egy 6x4 es valamiert.
Spúr vagyok.
Foleg hogy ha lepek innen elvileg az altalam beepitett cuccot itt kene hagyni,de kapja be a berbeado.
Annyi eldontesre varo dolog van hogy sima lemez boritas legyen es kesobb szigetelem EPS tablakkal vagy egybol szendvicspanel teto meg fal legyen.
a macskát elbírja de szerintem egy nagyobb hó összecsukná
Alul csavarozva a betonpadlohoz felul meg az epuletvazhoz.
Semmi nem inog.Kell a 3 as fal.
De 50-esből is csak 2mm-eset használtam a műhely asztalhoz.
Nem kell túlzásba esni a falvastagsággal csak azért hogy legyen benne anyag.
Egyedül a CNC maróhoz használtam 5mm falvastagsággal 50*50-es zártszelvényt, mert ott simán kell a tömeg, hogy ne rezonáljon.
A nagyobb átmérő többet számít a hajlítási szilárdságban, mint a falvastagság. Igazából a 2-esnél is lehetne vékonyabbat használni, csak azt már nehéz hegeszteni, de belegondolsz egy autó kaszni is csak 0.6-0.8mm vastag.
Terveztem egyszer fémipari marógépet. Ott már az volt a probléma, hogy ha túl vastag volt az anyag, a saját súlya alatt görbültek az anyagok nagyobbat mint a pontosság, tehát ott már nem elég csak bruteforce növelni az anyag mennyiséget, hanem ott is trükközni kell, hogy kiegyenlítsed ezeket a torzulásokat, mert azért a tömeg az kell ahhoz hogy stabil legyen.
Az acél mindenhogy inog, mert rugalmas, csak a rácsos tartó nem, de az meg elég ronda szabadon állva. 200-as I-gerenda is behajlik 5m fesztávon a közepén majd 1 centit, csak a saját súlyától.
Persze ha az van kéznél akkor jó az 50*50-es vastagfalú de én az 1mm-es falvastagságot nagyobb átmérővel preferálom. Nagyobb a terhelhetősége és a merevsége a szerkezetnek.
Én nem rohadok a boltban, azt mégsincs időm semmire 😁
Há de. 🤣
egy időben nagyon méregetett mindenki, mostanra ez elég jól leült, gondolom az olcsó új panekek miatt nem baszakszik a nép a használttal
akinek meg 1-2 panel van leszarja mennyit termel nem kisérketezik a cuccal