én utálom ezeket a buzi dízeleket de nem találtam benzinesben olyan terepjárót ami jó lett volna
pedig leszartam volna hogy 5000ccm mert ilyen 30-50km távokra használom majd hetenete szóval nagyjából mindegy hogy 8 litert eszik van 18 litert
na mindegy...... lett egy turbós crdi, egy kibaszott betegágy, remélem kibír pár évet ilyen kicsi használattal
ja és a gréta bekephatja 😂
https://www.autonavigator.hu/c...
Itt egy cikk róla.
Anno a vivaróval sikerült megtapasztalnom, turbótengelynél rántotta be az olajat. Szerencsére sikerült időben lefojtani.
Negyedikbe kuplung fel, satufék....
Ki is éghet, a dugattyutető kiégés a jobbik eset, de akár szét is robbanhat a motor. És bizony bármeddig pöröghet, illetve az elöbbiek bekövetkeztéig, motorja és annak mérete szerint
nekem a terepjárón 5 ezer felett is lehet forgatni a 2,9 dízelt, de 4500-tól már piros
amúgy kipörög hihetetlen fordulatig, elolvad benne minden, ha nem állítják le kurva gyorsan motorcsere a minimum, már ha nem ég ki a szekér
Ő odáig jutott hogy,nincs mit tenni 5ezres fordulat van meg nagyon meleg,meg különben is 4 csavar fogja a csövet.Az ilyeneknek való a vészhívó gomb.Nem véletlen büszke rá annyira.
Látod, megint okoskocc feleslegesen. Egyik dízel se forog üzemszerűen 5 ezret, tehát ebből látszik, hogy TUDOM miről van szó... persze lehet hogy nem 5000. hanem 5240, vagy 5860 😁 de ennél SOKKAL több nem lesz, mert van egy tehetetlensége a renccernek, és ha többre kényszeríted, valami szétszáll - ami meg is szokott történni néha.
Inkább megint az derült ki, TE nem értesz hozzá - attól, hogy egy szervizben fested őket kívülről... 😅 különben tudnád, hogy nem a beszívott olaj mennyiségétől függ a max. fordulat, hanem az égés sebességétől és a levegőtől. Hiába nyomsz be akármennyi olajat - füsthatár fogalma megvan?
na mennyé guglizni 😄
Hát pont ez az,rohadtúl nincs róla fogalmad.nem alapjárat,nem is 5ezer.......ilyen esetben nincs fordulatszám határolás,csak hogy értsd,nem tilt le egy bizonyos fordulaton.A beszívott olaj ég ami generálja a fordulatot,egyre nagyobb a fordulat ezáltal a beszívott olaj mennyiség is ami eléghet.
Mai napon Etyek és Botpuszta között defektet kaptam, a srác egy talán kék Forddal megállt, és mondta, hogy a Sportmotor.hu főszerkesztője. Gyakorlatilag leállítani se volt időm a motort, és máris intézkedett. Nem tudom, ki vagy, de rettentő hálás voltam neked ott és akkor. Önzetlenség, motoros összetartás jeles. Rengeteg szuper kanyarvadászatot kívánok!
nincs idő ilyen mutatványokra amikor 9000 ezret pörög a turódízel 😅 Levegőszűrőnél elfojtod 4 másodperc azt leáll mert nincs levegő az égéshez(kezeit széttáró)
Ja, biztos azért szoktak szétrepülni, mert alapjáraton mennek 🤣 ez a furgon a vidiben is szemmel láthatóan alapjáraton ketyegett...
Neked kéne egy vészhívó gomb... 😁
Szerintem ez egész jól működik,legalábbis mostanában,ha egyik oldalt kiég egy izzó és kicserélem,pár nap eltéréssel a másik is kiég,nincs nagy szórás az élettartamba.
És mivel megy a versengés szervizköltségben, tíz liter olajjal meg összes szűrővel, cullanggal 109fél😄
Nyilván otthon megvan feléből de a gari miatt áldozni kell a szervíz fenntartására is🙂
pedig leszartam volna hogy 5000ccm mert ilyen 30-50km távokra használom majd hetenete szóval nagyjából mindegy hogy 8 litert eszik van 18 litert
na mindegy...... lett egy turbós crdi, egy kibaszott betegágy, remélem kibír pár évet ilyen kicsi használattal
ja és a gréta bekephatja 😂
Itt egy cikk róla.
Anno a vivaróval sikerült megtapasztalnom, turbótengelynél rántotta be az olajat. Szerencsére sikerült időben lefojtani.
Negyedikbe kuplung fel, satufék....
amúgy kipörög hihetetlen fordulatig, elolvad benne minden, ha nem állítják le kurva gyorsan motorcsere a minimum, már ha nem ég ki a szekér
Ostoba ne legyél,ha a fordulat emelkedik akkor a levegő mennyisége is.
Inkább megint az derült ki, TE nem értesz hozzá - attól, hogy egy szervizben fested őket kívülről... 😅 különben tudnád, hogy nem a beszívott olaj mennyiségétől függ a max. fordulat, hanem az égés sebességétől és a levegőtől. Hiába nyomsz be akármennyi olajat - füsthatár fogalma megvan?
na mennyé guglizni 😄
Ogre
Agyatlan marha még az is aki robogóra felül(kezeit széttáró)
Neked kéne egy vészhívó gomb... 😁
Csak kifizetni.
Nyilván otthon megvan feléből de a gari miatt áldozni kell a szervíz fenntartására is🙂