"Jó mondjuk a nagyobbik főnököm szó szerint elbaszta a pénzt, mert vagy 4 nő és 7 gyerek után fizeti a gyerektartást,"
Nekem elég egyértelmű,7gyerek után fizeti a gyerektartást.
gondolom nem a gyerektartásról írt, hanem apaként helyt akar állni a főnöke és nem a gyerektartást fillérezgeti hanem megvesz mindent amire szüksége van a sok purdénak(kezeit széttáró)
Hát furi ezt a te szádból hallani közelítvén az 50-hez egy árva megveszekedett gyerek nélkül 😅
Ha blődi írta volna ezt aki gardírozza a 3 üszkét még csak megértem 😅
én tőlem egyetérthetsz vele hisz kb. egy szinten mozogtok értelmileg 😅
De azért nagyon nem mind1, hogy milyen melós vagy. Ha a kőműves mellett vagy segéd vagy építőipar bármelyik szegmenségben ha épen fut a gazdaság ugyanazért a pénzért már másnap másik helyen dolgozol ez nem gond(kezeit széttáró)
De ha egy multinál vagy akármilyen nagy cégnél vagy közép vagy felső vezető aztán egyszer csak megszűnik a munkaviszonyod az ok most mind1 akkor másnap te nem tudsz az ósenből a teszkó marketing igazgatója vagy regionális vezetője lenni(kezeit széttáró)
persze dolgozni tudsz akár már másnap is egy útépítésen lapátolgatni a földet a billencsre amit a markoló szűk helyről vagy sarkokból nem tud felvenni. De képzettségnek és elvárásoknak megfelelő munkahelykeresést írtam nem olyat ami hirtelen szembejön(kezeit széttáró)
Nem érted.B után mehet D-re,nem kell hozzá C.Mert hogy normál esetben,mint ahogy pl nálunk is van,ahhoz hogy busz jogsid lehessen kell hozzá Teherautó jogsi,ahhoz meg kell a szgk jogsi,na most ők ebből kihagyják a teherautó jogsit.
lehet a C ki van hagyva
régebben csak az mehetett buszra akinek a C megvolt, lehet most már elég a B is és úgy megy tanfolyamra
amit akár 1 nap alatt lezavarnak, aztán pár nap tanulójárat és megvan a vizsga
legalábbis így tudom elképzelni
gondolom az orvosi meg a páv meg a fene se tudja azért biztos kell
az meg 1000% hogy sima B jogsival nem vezet el senki sem buszt gyakorlás nélkül még akkor sem ha csak előre kell menni
Nekem ezzel pont nincs bajom pedig forgalmas helyen lakunk, billencs kamion, sportdobos speed,herélt dobos csopper hegyek és mivel van régi tank gyakorlótér ezért helyi rendszám és dob nélküli cross és quad csoportok mennek el előttünk, de igazából tudtam aludni.
amúgy a vasas szakmában azt nem bírtam hogy az éjszakai műszak után nappal nem tudtam aludni, olyan pöcs szomszédaim vannak hogy mindig hangzavar volt, amúgy is szarul alszok minden szokatlan neszre felriadok még éjjel is
ezért fasza a mezőgazdaság a termény betakarításon kívül szinte csak nappali melók vannak, a szüret meg nagy pénzes, kibirom azt a pár hetet
Nem ritka, inkább te nem tudod, csak azért mert a nemzetközizés van említve mindenhol mint kamionozás attól még a belföldes sofőrök minden országban többen vannak sőt nagyrészük otthon is alszik úgy mint én, mióta eladtam a sajátot nem aludtam kocsiban, de az utolsó 2 évben a sajátban sem voltam hajlandó ahogy sok kollégám sem. A nemzetköziben nyilván több a pénz, de olyan hulladék is az élet ahogy a belföldi hetelős is, azt nem is értem mert annyi erővel akár ki is mehetne és többet keresne,
sanyi baszki úgy csinálsz mintha nem tudnád milyen a sofőr meló
kamionom inkább az a ritka aki otthon alszik a hét minden napján, vannak ilyen helyek én is ismerek több céget aki alkalmaz így sofőrt de ott meg a fizetés sokkal kevesebb
pl szomszédom olyan 700 felé kap heti egy olasz kanyarral, igaz autószállító nagy szopás felpakolni(legtöbb kocsi üzemképtelen) volt hogy kigyulladt alatta a szerelvény
de elmegy hétfőn hajnalban és csütörtök este többnyire hazaér, pl ma kb 2 órája jott haza, de van hogy pénteken, ha hiba van akkor néha később, de van szerviz kocsi aki azonnal indul ha baj van, amikor túlnagy a baj és kint szerelik akkor hazahozzák a sofőrt és megy a váltó szóval max egy napot húz rá
akinek ez nem tetszik elmegy a szódáshoz sofőrnek havi 300ért aztán 5kor otthon van, igaz le-fel pakol 3-4 tonna vizet napjában
Na igen, de milyen körülmények között? 3-4 hónapig fülkében lakva, pótkocsi alá szarva, fürdés nélkül akár hetekig is, ki a franc akar így élni, ez normális elfogadható meló? Öcsém legalább saját ágyban alszik, de minden nap dolgozik éjjel-nappal azért a kb. 4000€-ért, engem ez nem vonz, ha heti 5 napban nappal tehát igazán normális meló kell akkor olyan vagy fillérekért van vagy ismerettség által. Nálunk minden nap hétvégén éjjel nappal dolgoznak a sofőrök kb. 10 órát és ezzel lehet havi 24 munkanappal havi 470-500-at keresni km-től függően minimálbérre bejelentve, de már ide is csak fiatalokat vesznek fel újnak mert jönnek, messze nincs annyi meló amennyire mondják.
Igen a hírekre alapozva, minden attól zeng, hogy nincs sofőr, németeknél már be akarták vezetni hogy b kategóriával is lehessen buszozni kis átképzéssel 😁
Egyébként a sofőrök ne panaszkodjanak, németbe kamijonozva kapnak háromezer eurót, aztán a legtöbbnek 8 általánosa van.
Te állítottál valamit én meg egy lehetséges változatát jelenítettem meg és elzárkózol az állításod igazolásától, én alapból soha nem hiszem el amit egy család mesél az ősökről, nálunk is volt kutyabőr sztori, háborús hős, nemeslelkű forradalmár meg minden szép és jó ami csak lehet csakhogy ha sikerül ugyanazt meghallgatni másoktól akkor igencsak más történetek kerekednek ki. Abban meg Ininek igaza van, hogy az ügynök és hasonló esetekben nagyon sarkos a véleményem mert saját tapasztalat, hogy soha semmikor semmi nem volt kötelező, ha valaki vállalta akkor az előnyökért tette.
Ja tényleg kurvajó lesz a gyerekeknek, hogy apa nélkül nőnek föl, mert egy barom szórta a magjait a világba... és ezen az se segít hogy tolja őket pénzzel... nekem is van egy ilyen fasz középiskolás osztálytársam, öt gyereke van három nőtől és most egy negyedikkel él együtt ☹️
Ezt tapasztalat nélkül csak a hírekre alapozva mondjátok, de nem igaz. Csinálj sofőr cv-t és told el ahová tudod és majd kitárgyaljuk a tapasztalataidat. Szar és szarul fizető melóra a halottat is felvennék, de elfogadhatóra nem.
Jól is vannak ezek a családi legendák, a gyerekmeséknek is az volt a céljuk (mondjuk eredetileg nem), hogy erkölcsi, morális tartást neveljenek a gyerekbe és a család így adja tovább a túlélési taktikákat. Az utolsó mondatod meg igaz lehet, inkább eszméletlenre verve, összetörve toljanak farba mint, hogy ahogy belépek a cellába azonnal térdre hullva lerángassam az összes meglepett cigó gatyáját és kérés nélkül lecummantsam őket utána egy marék vazelinnel a seggemre csapva lehajolok nekik, de ahogy nézem ez is egy családi legenda oktatási része lehetett és komoly tanulságokat vontál le belőle, remélem a gyerekednek is átadtad. 🤣
Jól van ám,kéri ismét egy tudatlan barom,teljesen mindegy hány gyerek van,az max a fizetés 50%át viheti,mondhatnák úgy is hogy inkább cumi a gyerekeknek hogy az 50% 7felé megy,mondjuk ha ez 4milla akkor azért annyira nem.De olyan nincs hogy a gyerektartás lenulláz.De még ha gennyesül sok a bevétel,akkor is mérlegel a biró hogy mennyi a gyerek szükséglete és az alapján határozza meg.
Mindenkinek kell egy hobbi, és hát inkább ő sokasodjon mint a C-k. 😆
Aztán mint normális ember rendesen fel is neveli a gyerekeit, de az tény hogy anyagilag elég lenullázza.
Ha belegondolsz a génjeid továbbadásának több értelme van mint a luxusnyaralásnak.
Nekem elég egyértelmű,7gyerek után fizeti a gyerektartást.