3-4 évesen már egy jónevelt gyermekkel semmi gond nincs, max annyi hogy úgy kell a programot szervezni hogy délben kell neki pár óra pihenő
de
az elmúlt 10-15 évben nagyjából egyetlen jól nevelt gyermeket nem láttam, nagy divat lett hogy minden úgy van ahogy a gyerek szeretné, és emiatt mindent beáldoznak
pl havernak ha kitalálja a gyerek hajnal 1-kor hogy ő játszani szeretne akkor apuci anyuci felkel és játszik a gyerekkel
aztán meg egész nap majd összesik mert aludt 3 órát
de ezen kívül vannak sokkal megbotránkoztatóbb dolgok is és az hogy ha nincs kedve fürdeni akkor nem fürdik ez nem tartozi közéjük
de a rokonságban is látom hogy apuci-anyuci teljesen kivan a gyerek miatt mert nem bírnak velük, közben meg saját faszságaik levét isszák
sokan azt hiszik a kisgyerekek hülyék, ez nem így van mert szörnyen okosak már 2-3 évesen is, azért az az 1300cc működik a fejben és attól hogy nem tudja mi oroszország fővárosa még remekül tud kombinálni
pl én 20 másodperc alatt megtanítottam mindkét kiskölköt hogy a cuccaimhoz nem nyúlhat, és azóta se piszkálnak semmit sem
szóval simán lehet bármit is csinálni a fiatallal is, ha a szülők nem idióták
mamlasz sárga lesz az irígységtől. 😅 Azt hitte ez a szánalmas figura, hogy valamiben végre erős, hogy a neje utatgaztatta egy-két nem jelentős helyre közben még ebben is lenyomom 😂
országról beszéltünk agyatlankám(kezeit széttáró)
persze néhány városra is emléxem de az a kevesebb. Dél afrika van meg valahogy jobban ott johanneszburg-pretória, rust de vinter, a kalaháriban meg blek rok rémlik(kezeit széttáró) Na ott országon belül utazgattunk 1000 kilométereket.(fejét fogó)
baszki benelux államok 90-ben majd el is felejtettem(felejtettem)
Lassan 20-nál járok segíts még egy kicsit lacám 😅 Bár az ndk-nszk-val egy kicsit beszoptam mert voltam passzauban zenei fesztiválon meg voltam cella meliszben 10 napot azt egynek kell venni sajanos(szomorú)
na baszki(fejét fogó) A yugoszláv államokban is voltam egy csomó helyen(fejét fogó) cseszkó-szlovenszkót is kettőre fogom bontani hisz a mai földrajzi helyzetről kell listát készítenem nem arról, hogy mi volt amikor a föld szárazulata pangea volt(ujjával nemet mutató)
Egy két helyre elvitt a nejed erre ne legyél már olyan büszke(kezeit széttáró) De már nem szívesen fizeti se a kóládat se a felvonódat remélem ez rémlik azért 😅
na én még egy olyan csapattal sem mennék ahol van 0-5 éves gyerek(ujjával nemet mutató) Az összes közös program összeegyeztethetetlen lenne. És nem a 6-8 órás utazás a legnagyobb probléma(ujjával nemet mutató)
Hát ha a klasszikus definíciót nézzük - Földközi tengerig és az Ural hegységig Ejrópa - akkor sok kimaradt: SU utódállamok (Ész, Lett, Litván, Fehérorosz) az északiak (Finn, Svéd, Norvég) két benelux (Lux, Belga) meg Dánia, Albánia, Ciprus, Írország... Bakker, ez 13, azt hittem, kevesebb lesz 😁
Mondjuk ezekbe pont egyikbe sem vágyom - ezért is maradtak ki 😁
Pipi, erre irányult a kérdésem, hogy te merre jártál? mert 15 nem is kevés. persze nem kell Ejrópára szűkíteni, ha bejártad Dél-Amerikát, az is számít 😀
egy hétig voltunk síelni
első 2 nap bebasztunk mint atom, utána a mardék napok többségén tejen és deli csokin éltünk
akkor még alumínium fóliás üvegben adták a tejet, a deli csoki meg isteni volt, hoztam is egy hátizsákkal haza
Most kellett picit gondolkodni, de igazából nem olyan nehéz 15-öt felsorolni. Egyszerűbb azt ahol nem voltam Európában.
Görög, Román, Ukrán, Bulgária, Skandináv államok, Beneluxból csak Luxemburg volt meg....és persze az angolok sem, de ők nem is európa részei 😁
de
az elmúlt 10-15 évben nagyjából egyetlen jól nevelt gyermeket nem láttam, nagy divat lett hogy minden úgy van ahogy a gyerek szeretné, és emiatt mindent beáldoznak
pl havernak ha kitalálja a gyerek hajnal 1-kor hogy ő játszani szeretne akkor apuci anyuci felkel és játszik a gyerekkel
aztán meg egész nap majd összesik mert aludt 3 órát
de ezen kívül vannak sokkal megbotránkoztatóbb dolgok is és az hogy ha nincs kedve fürdeni akkor nem fürdik ez nem tartozi közéjük
de a rokonságban is látom hogy apuci-anyuci teljesen kivan a gyerek miatt mert nem bírnak velük, közben meg saját faszságaik levét isszák
sokan azt hiszik a kisgyerekek hülyék, ez nem így van mert szörnyen okosak már 2-3 évesen is, azért az az 1300cc működik a fejben és attól hogy nem tudja mi oroszország fővárosa még remekül tud kombinálni
pl én 20 másodperc alatt megtanítottam mindkét kiskölköt hogy a cuccaimhoz nem nyúlhat, és azóta se piszkálnak semmit sem
szóval simán lehet bármit is csinálni a fiatallal is, ha a szülők nem idióták