Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Mondjuk kíváncsi lettem a német fogságra, a 2. vh.-ban történt vagy az előzőben na meg ha a németek ejtették fogságba akkor kinek az oldalán harcolt? Apám usákos fogságban volt belgiumban és ausztriában kerültek amcsi kézbe 8 hónapra, ezt azért tudom elhinni mert kapott érte egy kevés kártérítést a 90-es évek elején.
ez is igaz, de a fejlesztést mindig be kell építeni a vételárba, tudom ez nálunk nem divat
itt inkább az a divat hogy a vállalkozó népek inkább alávernek a másiknak még akkor is ha nekik emiatt kevesebb a haszon, azok meg vissza és utána sírnak hogy nincs pénz, közben me csak simán idióták 😂
pl a borosok is ilyen 2-3 forintokkal szopatják egymást mert ugye nem volna ám mindegy a vevőnek hogy 800ft a kettespet bor vagy 805 forint, de a cégnek az a pusz 5 forint kurva sokat számítana amikor 500ezer palackot letölt havonta, ebből lehetne fejleszteni kacsalábon forgó arany berakásos palackozósort is
mint írtam rengeteg cégnél voltam már kicsinél is nagynál is ismerem az összeset, kibaszott jószág mind az összes vállalkozó
Csak az egysejtű droidok gondolják, hogy a vállalkozónak az csak úgy dől a lé 😅
Nekünk is dől hó elején... rögtön elutalom belőle a béreket, a közterheket, a számlákat (teló, net, stb) és jó, ha marad kb. 1 guriga a havi teljes üzemelésre... és a kopó eszközök, fogyó anyagok még sehol... persze ha véletlen marad belőle, azt még ugye le is kell adózni, mikor a tulajok felveszik.
egyik öregapám a náciknak varrta az egyenruhát, lehetett választani vagy golyó vagy varr, a varrást választotta
emiatt a ruszkik kihajtották hadifogolytáborba pár évig, mire hazakeveredett tödőbeteg lett
na most akkor szar ember volt mert nem a golyót választotta? mert az írásod szerint az volt mert a németeket segítette önszántából
a komcsik java része kényszerből eltt komcsi, persze választhatta azt hóis hogy nem lesz az sokkal szarabb életkörülményekkel
aztán mondja a gyerekének hogy azért eszünk 3 hete zsíros kenyeret mert apuci akkora jellem hogy inkább éhen hal de nem lép be a pártba
akkoriban ez volt a normális, kb mint most sok évtized után fikázni a komcsikat
háborúban embereket ölnek, fogolytáborban embereket kínoznak, ez így van rendjén, mindig is így volt ezután is így lesz
a besúgókról nincs sok infóm felénk nem volt divat, nem is ismerek ilyet, egy munkásőrt ismertem de az se lehetett valami hithű mert csak a pia meg a lógás miatt volt munkásőr, senkitől se hallottam hogy keresztbetett volna bárkinek, mert azért ezek kiderülnek előbb-utóbb
Kawa is folyamat veszi a szerszamot,emelot meg a fene tudja mit.
De igy nem az van hogy fejleszt 1x majd utana akasztja a nagy lét es él mint hal a vizben.
gyereknek csak a vágó program többszáz pénz évente, minden gépen fizetős az össze sw, van pár előfizetése a jogdíjas hangokhoz+képekhez, plusz még mellé levesz 10% a partner cég
ugyanúgy fizet a számlázz.hu-nak a könyvelőnek, mint mindenki más
de ezek kiadások ezt bele kell számolni amikor számmláz valakinek
amikor katás volt elment 100 pénzért fesztiválozni most ez lett 200+áfa+üzemanyag, és ugyanúgy a 100 ami zsebben marad
Én igazából egyikre sem tekintek hősként,az egyiknek a katonai élményéből ennyi maradt meg,a német fogság a nápolyi és hogy igazából jól bántak velük,a másiknál igazából ugyanez a szitu,azokban a kaotikus időkben ezek előfordultak,az tény hogy valami oka csak lehetett hogy emléktáblát kapott 30évvel később,meg van egy újságcikke anyámnak róla a 90es évekből.
Igen, ezek a családi legendáriumok amiket az ember általában magától attól akivel történt nem hall csak másod, harmadkézből így a családnak lesznek hősei ( én is hallottam ilyet és sírok is vannak, de honnan tudnám tényleg úgy van-e ezért mikor továbbadom kifejezem kétségeimet is), de akiktől elsőjézből hallhatjuk az életük történetét senkitől nem halljuk, hogy bármi rosszat csinált viszont ha mindenkincsak jól és helyesen élt akkor ki követte el a bűnöket?
Meg mindig nyomi vagy,te 4 et emlitettel,nem csak miattad kell az AI.
ott van pipi is.
Bar ő nem faszkalap,csak te.
Nekem az egyik öregapám volt német hadifogságban,arra emlékszem hogy mesélte milyen jó életük volt,nápolyit ettek,itthon azt sem tudták mi az.A másik öregapám egy katonatiszt volt,ő 56-ban halt meg,összeszólalkozott két rendőrrel egy kávézóban,lekomcsizta őket azok rárontottak ő megpicsázta mindkettőt és kiment,az egyik utána szaladt és hátbalőtte. Valamikor a 90es években emléktáblát is kapott ott ahol lelőtték.
"Agyatlan faszkalap,a #5870040 | 2024. április 10. 6:41 es Hsz-em és az AI kérés közt eltelt 20 hsz,ha számolni nem tudsz minek ugatsz bele?"
Amúgy meg ha már számolást firtatod,az a 20 valójában 21.
Hozzad igen,de ettol meg az egeszhez IS.Csak nem tettem hozza,de wzt is irtam kawanak hogy a forum egeszetol kiakadt a program.
Mondjuk amilyen nyomoroc kitekeredett elmed van rad IS ferne egy szuro.
Te elmondanád a gyerekednek ha valamelyik háborúban harcoltál és kínoztál, kivégeztél foglyokat, besúgó lettél volna vagy bármi aljasságot elkövettél a múltban? Nem hiszem, hogy bármelyikünk apja ilyeneket mesélt a múltjáról pedig valakik elkövették a bűnöket méghozzá tömegével elég csak a 800000 párttagra és kb. 400000 besúgóra gondolni a szociban vagy előtte a nyilasok vagy most bármelyik jóformájú elmondja, hogy milyen féreg volt? Pont, hogy először a szüleinkkel kell kritikusnak lenni különben eléggé félrevezető múlthittel fogunk rendelkezni.
"Igazabol csak annyi hogy szűrő kell hozzad,"Ezt írtad.Szűrő kell HOZZÁD!Hozzám,vagyis ahhoz a 4 hozzászóláshoz amit ezidő alatt írtam,nem 20,hanem 4!
Nem is erre gondoltam.
Csak nekéne létrán mászkálni. 😂
Ahogy Kawat olvasom idonkent, nem is all meg a tudasa a Mari neni hazanak az ujrahuzalozasanal.
Folyamatos fejlesztések vannak,certifikciók,betanítások,lejárt gyári softwar-ek mind mind fizetni kell.
A rohadt számlázóprogramom minden évben bejelenti hogy ha nem fizetek be 50-60e-ret akkor használhatom,csak az adatbázis amivel adoszám beütése mellett lecsekkolja és kidobja a céget teljsen a számlára az nem müködik.
Lehet fizetni a számlázz.hu-nak haviban kb ennyit évente,vagy írhatsz kézi számlát amit le kell jelentened,és kell hozzá pénztárgép,ami 2-3 év után selejt és vehetsz 150e-ért.
A picsába most mindenki megtudta hogy 20 ugrik be havonta .... hessegethetem a kölcsönkérni akaró majmokat 🤣 🤣
Agyatlan faszkalap,a #5870040 | 2024. április 10. 6:41 es Hsz-em és az AI kérés közt eltelt 20 hsz,ha számolni nem tudsz minek ugatsz bele?
kockázat
ez benne van az első 3-5 évben, utána a termelő eszközök ára visszajött, utána maximum elmaradt haszonról beszélhetünk
mert ugye ami 5 év alatt nem jön vissza egy nagyon rossz beruházás ezt a multikon kívül senki sem engedheti meg magának
melósnak is van rizikó mert ha nem dolgozik ott lehet találna sokkal jobb helyet is.... ezzel senki sem számol
Minek keresne?Na jó de itt nem arról van szó hogy a Mari néni házát újra vezetékelik......
Pontosan 4hsz az ami meghaladja a képességeidet.Mondjuk nem meglepő.Biztos fárasztó az olvasás,mert olvasni nem akarsz,de azért a tartalma érdekel.
Simán,nem tudja meg ezt a tök alsó fórumot sem összegezni.