hát ezek a 0,22-esek azért elég hangos puskák. Amit az tudott annyit már tud egy modern légpuska is(kezeit széttáró)
A lőtérre amikor érkezett a szállítmány toz 8-ból mindegyik fegyver mellett a dobozába volt egy próba lőlap, hogy mit produkáltak vele a gyárba 50 méterről (gondolkodós) Aztán az egyiknél kicsomagoláskor nézegettük, hogy elfelejtették átfúrni a csövet, úgy rakták össze és küldték el(fejét fogó) Azért a próbalőlap abban is benne volt egy 9-es és két érintő 10-es eredménnyel 😅
Az autók sem hadizöldek voltak , hanem ilyen okker sárga , még a ruhánk is ilyen barna kertész ruha volt . 1987-ben a honvédségi mixerem hátán álldigálok !
Soxor elvállaltam az éccakai őrséget az üzemanyagkút melletti toronyban, az nyugis volt.
Akkoriban ott volt a Ladám a laktanya mellett, mert heti 2-3 alkalommal volt Baja-Pécs. Nagyon kis fogyasztású autó volt, mert akármennyit mentem vele, mindig tele volt a tankja 🤣
szerintetek létezhet olyan hogy alkatrész hiba miatt veri le ezt a co hegesztő a biztosítékot?
1-2-3 állában fasza, 4. állásban 10ből egyszer szépen hegeszt többiben meg lebassza a 16-os biztosítékot
5-6 éve áll a gép, akkor ment 4. állásban is akár reggeltől estig
én a kismegszakító elfáradásra gondolnék, csak az nem tudom hogy van-e ilyen
92február-93február között voltam katona. 92 nyarán voltam párszor őrségben mert az augusztusi leszerelés után fele létszám volt és nem volt elég őrkatona, és befogtak minket is amíg a kopaszok nem tették le az esküt
nekem szerencsém volt nem volt elzárások a sok csillag megmentett, csak ugrott egy és áthelyeztek a sötét századba, de végülis így utólag az sem volt rossz mert mivel maradt még csillag nem melózhattam a honvédek között, a szakaszparancsnokok meg már megvoltak szóval tengtem-lengtem mint fing a gatyában 😂
plusz lőhettem egy bazi nagy ágyúval amit azért nem sokan tehettek meg...
az valami speciális volt, mert se a zala felvágott se az olasz nem olyan volt mint a boltokban, a bácskai hurka meg rettenet volt
a zala ehető volt az olasz határeset, ha volt sok kenyér akkor basztuk ki az olaszt is a kukába és ettünk sima pirított kenyeret
a bácskai fel sem volt szeletelve, egészben kapták a fogdások
Legutóbbi anyósom szerettette meg velem a farhátot mivel vasárnaponként sültcsirkét csinált és a farhát valahogy mindig nekem jutott így kénytelen voltam megkedvelni és igazából ha sültcsirke van akkor a farhátot már én követelem magamnak. 😁
Az nálunk is volt...szemben álltam az állománnyal a sorakozó téren, a haverok meg röhögtek 😁 de én nem feszültem rajta, mondtam, ígyis-úgyis itt kell lennem még egy évet, nekem oly mindegy, hol fexem 😅
A "nehezen" megszerzett őrvezetői kinevezésem is visszavonták, azt meg pont leszartam, akkor is kocsi pk maradtam 🤣 mert nekem volt meg rá a vizsgám csak 😅
Most próbálok visszaemlékezni, de nem emléxem, hogy ettünk... csak a kényelmetlen fa priccs ugrik be, amit este vihettünk be a cellába, és reggel ébresztőkor ki kellett vinni. Azt rühelltem, dehát nem azért csuktak oda be senkit, hogy jól érezze magát 😅
35 éve volt...
Na én meg a Petőfit úsztam meg meg a fogdát is . Komplett laktanya előtt meg szégyenítés + kb 50 őrség 😂
Mondjuk akkor nem volt fani mert elégé be voltam szarva, de a sok jó fejség és még több kanás bor + egy két minőségi ital enyhítettet a helyzeten hogy ne keljen katonai börtönbe vonulni 😬
vaskútiban volt fogda, mindig a legszarabb kajákat adtuk a fogdásoknak, szerintem heti 6x bácskai hurkát ettek 😂
voltam párszor őrsében akkor mindig azt kapták
Én csak az 1. időszakot töltöttem ott, kiképzés, a többit Baján a szegedi úton (1 hónapot kivéve, mert azt fogdán a másikban, mert a kis laktanyában nem volt fogda) 😁
Én se sietem be 😂 amúgy tényleg volt Táncsics 1 Táncsics 2
Híradós voltam sík hülyén 😁 de mivel csináltam egy nagyobb bakit összehoztam 118 őrszolgálatot 😂 😂 és olcsón meg úsztam
Első hónapban a kantin közelébe sem mehettünk röhögni meg friss kopaszként gondolatban sem mertünk még a sittesek sem ( na jó, a súlyosak mindent leszartak na meg a bányászok, azoktól még a tisztek is tartottak).
Táncsics volt, ja, úgy emléxem... azt tudom, kettő volt, egy, ami még most is üzemel... nyáron egyszer arra voltam, benéztem, de nem lehetett bemenni. A területe is kisebb lett.
95? addigra el is felejtettem, most néztem csak meg, mennyivel vagy fiatalabb, mondjuk engem elég későn híttak be (22 voltam majdnem)
A lőtérre amikor érkezett a szállítmány toz 8-ból mindegyik fegyver mellett a dobozába volt egy próba lőlap, hogy mit produkáltak vele a gyárba 50 méterről (gondolkodós) Aztán az egyiknél kicsomagoláskor nézegettük, hogy elfelejtették átfúrni a csövet, úgy rakták össze és küldték el(fejét fogó) Azért a próbalőlap abban is benne volt egy 9-es és két érintő 10-es eredménnyel 😅