Pár milliónyival nincs gond. HA lenne százmilliókban mérhető, ahhoz a mai, vagyonmentési gyakorlatom valószínűleg kevés lenne. De ha már százmilliókat összegyűjtöttem volna, akkor valószínűleg lenne ötletem.
Persze az sem mindegy, a bankban van, ingatlanban van, vagy mondjuk tényleg aranyban.
Én nem voltam, eü alkalmatlan lettem valahogy nem bánom 😁 Szóval inkább hozzá sem szólok, mondjuk RC-ben, drónnak nevezett repülő/multikopter dolgokban van pár év tapasztalat, majd oktatom Zolit 🤣
Én meg műszaki írnokként - mondtam már? - szakaszparancsnok.
Azt az életet - a munkaidőre vonatkozót - bármikor cserélném. Most sem rossza, de az azért jobb volt.
Én, más indokok miatt novemberben ellődöztem egy másfél-két óra alatt több mint ötszáz különféle lőszert, akkor is csak azért annyi, mert a hidegtől egyszerűen nem tudtam többet tárazni.
(Nem sorozatlövő fegyverekkel.)
nekem ez a kommendás kurva jó volt, amíg a nyulak futkostak a réten az ezer fokban mi felhoztunk pár sátort a pincéből és kiterítettük az alakulótérre "penész mentesíteni" utána heverésztünk a pincében pár órát majd összeszedtük a sátrakat és újakat vittünk ki
ha meg kitelepülés volt előtte kimentünk megcsináltuk a tiszti sátrakat aztán nézelődtünk estig, vagy másnap estig
bakonyi lőgyakorlaton meg egy hétig azt néztük a hangyák milyen gyorsan hordják el a májkrémet a konzervdobozból, meg szarvasbogarakat keresgéltünk
temetésre is mászkáltunk, ha tiszt költözött vagy valami egyéb gondja volt akkor is mi mentünk, igazándiból a lehető leglazább életünk volt, a legstresszesebb meló a belszolgálat volt voltam talán 3x, itt észben kellett tartani ki hol van mert a 80 emberből jó ha 30 volt bent esténként
Nekem jó helyem volt, köszönhetően a képzettségemnek meg a polgári munkahelyemnek. Relé kocsi pk voltam, az kvázi független mindenkitől, az ezredek közti kommunikáció a dolga, és egy van belőle minden laktanyában. Így, mivel általában semmi dolgom se volt, besegítettem a telefonközpontba is, az is jó hely volt, meleg és száraz 😆
hülyékből a tüzéreknél is volt sok, meglepődtem a kommendás század után mekkora sötétség volt a tüzéreknél
nálunk a kommendás század ilyen zagyva század volt, egy csomó egyéb is ide tartozott, a "sátorépítők" mellett voltak a híradósok, a mindenféle parancsnoki sofőrök, buszvezetők, meg a parancsnoki épületben dolgozó segítők
szóval igazándiból senki sem volt hülye, írni-olvasni-beszélni (rajtam kívül) mindenki tudott rendesen
tüzéreknél meg voltak olyan emberek akiek a 8 általános se sikerült, a stihlfűrész tílpűrész volt meg hasonló dolgok
de nagyon tanulságos 2 hónap volt ez nekem, megtanultam elviselni a hülyéket 😂
Persze az sem mindegy, a bankban van, ingatlanban van, vagy mondjuk tényleg aranyban.