újat már kutyaházból sem akarok építeni
amúgymeg inkább sátrazok a házam üszkösödő romjai között de akkor sem hagyom magam lehúzni
ezek elvek, ésszerűség kizárva
A gari egy dolog. Jelzem, hogy pl. új építésnél addig nem kapod meg a használatbavételit, amíg ilyenféle, általad spriccentésnek nevezett, de valójában egy aláírás hiányzik.
Értem, hogy lehúzásnak érzed, de én pl. megnyugodva megyek be olyan emberek és közületek épületébe, ahol feltételezem azt, hogy ezek a munkák el lettek végezve.
nekem a bojler csere spriccentés nélkül is sokkal többe lett volna, emiatt inkább bevállaltam hogy nem kell a gari, 2 évet amúgy is bírna, több gari meg nincs
én inkább vettem egy spriccentőt 1200ért
eddig mindig öngyújtóval nézegettem jön-e a gáz, csak a spriccelővel egyszerűbb meg nem gyújtogatja a kócot a cső végén
tudnék hozni kölcsönbe elemes gáz szimatolót, de úgy se lenne mindig akkor itt amikor éppen eszembe jut, szóval beruháztam egy spriccentős cuccra
nem az enyém a rendszer csak érdekességképp tettem fel hogy nem volt szívbajos a szerelő
kíváncsi leszek mennyivel fog kevesebbet enni az új ariston mint a 20 éves quadriga evett
meg arra is kíváncsi lennék 20 év alatt mennyi szervízköltsége lesz az aristonnak
A benne lévő keringtető miatt kell..annak a kerámia betétje érzékeny és egyrészt igyvan gari másrészt megbegy százast nemigen akarnál párévente.kiadni ha a rendszered nem épp a legtökéletesebb.
Amugy myugodtan kivághatod, működni fog😃 valameddig
anyáméknak a fég c24 jövőre lesz 30 éves, épp nemrég cserélték ki a a gázszelep részét mert amikor kikapcsolt néha égett ilyen 2-3mm láng még utána is
azon még a keringetőszivattyú is az eredeti, egyszer volt javítva az áramlás érzékelő kihalt
na ott vannak 2" csövek is
Kell szűrő meg iszapoló, mert a mai kazánok mind műanyag fosok, a legkisebb szennyeződéstől megakad, letilt, stb. talán még a szivattyú is bexarik. Nekem a szűrő+leválasztó egybe van, kisebb katyvasz, meg olcsóbb is volt. Minden lakásunkban ezeket én csináltam meg, nem egy nagy művelet a mai anyagokkal. Lánggal hegesztgetni meg hajtogatni 1" csöveket, na annak nem állnék neki 😁
szerintem kb 10 idom teljesen felesleges csak túl van bonyolítva
az is fura hogy 20 évig szűrő és iszapleválasztó nélkül is elment a quadriga, ennek a csoda masinának meg minden szar kell
nem apózzák el 😆 Ez kb. 3 órás meló ha nem kapkodnak(kezeit széttáró) Azért csőszigetelést tehettek volna rá ennyi pénzért, hogy ne a kazánházat fűtse a melegvíz(gondolkodós) Nekem 4 kiló volt tavaly az egész művelet. 2 en dolgoztak rajta szűk 1 hétig. Nekem annyi volt a dolgom, hogy mindent a helyére raktam, vegyes kazán, puffer. Meg a gázkazánért és az összes szerelvényt én hoztam el szenzorostól,érzékelőstől keringetőstől központi vezérlőstől, csövestől idomostól stb. ennyi pénzért ki lett cserélve a gázkazán, be lett kötve a vegyeskazán a pufferral és a 2 kazán össze lett hangolva. Ráadásul a kondi kazán füstcsövét felfelé lehetett kivinni amihez a tetőteret is bolygatni kellett,mert a falon nem lehetett mert az a szomszédé(kezeit széttáró) A villanyszerelés részét mondjuk én csináltam a vezérlők bekötését azt meg bosch partner az egy 20-as volt pluszban(gondolkodós) Mondjuk csak összehányta nekem kellett újból átkötözgetnem érvég hüvelyezgetnem és rendbe tennem mert minden lógott szerte széjjel. Igaz miután bekötötte minden a helyén volt nekem csak ugyan oda kellett visszakötözgetnem meg eldarabolgatnom a felesleges hosszú vezetékeket meg be kábel csatornáznom , meg egy tűzvédelmi kapcsolót kialakítanom. Igaz ezzel elbaxtam kb. 8 órát. Szóval 420 volt a munkadíj(dollárjeles) Ezért a képen látható munkáért sokallom a 150 lepedőt(szemeit körbeforgató)
én amúgy meg tudom érteni hogy mindent megpróbál sufniban csinálni
a képen látható fűtéscső módosításnak 150 ezer volt a munkadíja
ani nem látszik ezen az 2 db lyuk egy b30 falba egyik 30mm másik meg 100
ehhez még jött egy 20 ezres gázbiztonsági szemle ami 2 spriccentés volt
amúgymeg inkább sátrazok a házam üszkösödő romjai között de akkor sem hagyom magam lehúzni
ezek elvek, ésszerűség kizárva
Értem, hogy lehúzásnak érzed, de én pl. megnyugodva megyek be olyan emberek és közületek épületébe, ahol feltételezem azt, hogy ezek a munkák el lettek végezve.
De én nem erre helyeztem, a hangsúlyt. Tudok olyan esetet, ahol nem spiccentek, de te még ettől is többet fizetsz.
eddig mindig öngyújtóval nézegettem jön-e a gáz, csak a spriccelővel egyszerűbb meg nem gyújtogatja a kócot a cső végén
tudnék hozni kölcsönbe elemes gáz szimatolót, de úgy se lenne mindig akkor itt amikor éppen eszembe jut, szóval beruháztam egy spriccentős cuccra
kíváncsi leszek mennyivel fog kevesebbet enni az új ariston mint a 20 éves quadriga evett
meg arra is kíváncsi lennék 20 év alatt mennyi szervízköltsége lesz az aristonnak
Amugy myugodtan kivághatod, működni fog😃 valameddig
azon még a keringetőszivattyú is az eredeti, egyszer volt javítva az áramlás érzékelő kihalt
na ott vannak 2" csövek is
az is fura hogy 20 évig szűrő és iszapleválasztó nélkül is elment a quadriga, ennek a csoda masinának meg minden szar kell
Gyári alufelni 5X112 8.5X18-as ET29
Audi VW Skoda Seat.
Gumi nem árképző.
Érd: Privátban!!!
a képen látható fűtéscső módosításnak 150 ezer volt a munkadíja
ani nem látszik ezen az 2 db lyuk egy b30 falba egyik 30mm másik meg 100
ehhez még jött egy 20 ezres gázbiztonsági szemle ami 2 spriccentés volt