Csak annyit mondok hogy ha az asszony nyírja a füvet meg a sövényt amíg én a,lanapén döglök akkor egy kutya nem akadály bármi féle fajta is legyen
Ja és ő akarja nyírni le se tudom beszélni róla
Világos, de érted, minden fajtának meg van a maga kezelési módja.
Vizslát nem lehet megtörni erővel, mint pl. egy szintén okos, németjuhászt.
Vizslához is domináns ember kell, de inkább el kell érni hogy tiszteljen és szeressen, és akkor mindenre hajlandó önként.
Vittem kutya suliba. Csávó fogja és lenyomja a seggét meg rángatja a pórázát, hogy így kell ha nem engedelmeskedik. Láttam hogy a kutya nagyon tiltakozik, de mondom jó van, te értesz hozzá, de amikor már a sokadik alkalomra sem tudott megtanulni ilyen egyszerű engedelmességi dolgokat, illetve csak félelmében, de nem élvezte, akkor átmentem másik helyre, ott pár érintéssel meg egyensúly áthelyezéssel, erőszak nélkül rávette a kutyát hogy magától leüljön 3 másodperc alatt. Akkor megértette, hogy mit várok tőle, és azóta is mint a kisangyal.
Azóta sokkal rendesebb kutya. Nincs is igazán gond vele. Tiszteletben tart mindent amit mondok neki.
Én mondjuk szoktam póráz nélkül sétáltani és a pinaszag megcsapja az orrát akkor megsüketül, de ajtón, kapun nálam sem megy ki engedély nélkül.
Kaját is csak akkor eszi ha mondom neki hogy a "tied".
Ismerek olyan Corso-t amelyik halál nyugodt,mindenkivel jópofa,gyerekeknek még extrém baszogatást is eltűr,de a gazdájával ne beszélj ingerülten mert rád megy!
Már azt sem tűri ha emelt hangon beszélsz a gazdival,van intuíciója a blökinek
A bulltól szórakoztatóbb kutya a világon nincs
Nagyon tanulékony, de makacs öntörvényű, de ha valamire rá tudod beszélni egyszer akkor azt mindig megcsinálja
Pl nekem sose ment ki az utcára póráz nélkül még ha hívtam akkor sem
Pedig volt hogy egész éjjel nyitva volt a kapu
És akkor se ment ki ha egy kóbor kutya téblábolt az utcán, nagy ravaszul becsalogatta és lefojtotta az a dög moccanni se tudott amíg vissza nem hívtam a bullt
Ebből a szempontból kegyetlen egy dög volt bárkit beengedett, aztán amikor már nem tudott kiszaladni a kapun utána letámadta
Legyen az ember vagy állat
Komolyan egyiket se bántotta de senki élőt nem eresztett
Bringával futtattam 20km-ert.
Járni nem tudott, de vonyított.
Mondom. Pánikreakció. Azon nincs mit megtörni.
Egyébként te tipikusan az a paraszt vagy akinek nem adnék a kezébe vizslát, neked ilyen bull meg más ilyesmi gyökér kutya való, nem az intellektuálisabb fajták
Egyébként nem én hanem a gravitáció a lassú
Vizsla jól nevelhető, 1 perc alatt bármit megtanul, de ésszel kell, nem erőszakkal.
Ha olyat akarsz ráerőltetni amit ő nem akar, akkor annál inkább befeszül és csakazért is az ellenkezőjét csinálja és még bosszút is áll a kis mocsok.
Persze kell fenyíteni, de csak akkor ha tényleg rosszat csinál, különben nem tanulja meg mi a jó és rossz között a különbség.
Viszont ha már tudja akkor elég rászolni, akkor az is elég.
Mindent meg lehet törni
Mondjuk a vizslának lehet vettem volna egy futógépet este rátenni 2 órára aztán nem lesz kedve ugatni
Nem ismerem közelről a típust de mindnek van gyenge pontja
Ismerősnek van, ha megy a határba fut uba a kutya, utána mindig le van nyugodva
Lasú vagy
Mondjuk én tuti betettem volns a lábtörlőbe a gázgyújtó szikrázóját és hs vonyít megcsípi a talpár
Olyan kurya még mem volt aki ne hajlott bolna meg az akaratom előtt
Még a bull is vigyáuban állt ha azt kívántam, még a dugást is abbahagyta
Pedig a bullok nagyon öntörvényű kutyák plusz már fél éves elmúlt amikor kaptam
Pont szért adták mert nem bírtak vele
Aha ezzel én is próbálkoztam, kemény voltam mert ugye kutyával következetesnek kell lenni, de amikor már két hetet végigvonyított szünet nélkül a teraszajtóban, (éjjel is)
akkor a szomszédok írtak petíciot hogy engedjem be Szóval a vizsla győzött. Beidomította a gazdit a helyes viselkedésre
Ugye ez a fajta nagyon ragaszkodó, de elég neki hogy az előszobában lehet. Hálóba is próbálkozott, meg felugrott az ágyra, na akkor kapott egy komoly lecseszést, azóta tuda mia a rend a lakásban.
én már egy ideje nem tervezek.... felesleges, vki mindig szétbassza :) 1-2 dolog ok, mint pl hogy megyünk Alpokba, ilyesmi, de ... ami több emberes terv... az necces, egyedüli tervem van sok, és megyek is rajtuk végig sorba :)
Ja és ő akarja nyírni le se tudom beszélni róla