Nem az elkészítés módjával van bajom hanem a kinézetével ami egy rozsdás mocsárra emlékeztet ugyanolyan pállott szaggal. 😒 Ezért az éttermek sosem zavartak ha enni mentem bárhova mert a konyhába nem mentem be és ha a kaja kinézete, illata és az íze elfogadható a fenét sem érdekli mi van a konyhában. 😆
Akkor, a te igényeiddel nem hinném, hogy étteremben valaha is gusztussal fogyasztanál valaha is. Mert ha tudnád, hogy ott mi történik a....... 😅
Mi sem sűrűn, de szoktunk étteremben kajálni. Olyan amilyen 😉
Ez igaz mert bár nem tartom igénytelenségnek ha valaki gusztustalan trutymóval összekent szétfőtt pontypatkót vagy kopoltyútövet szivornyázik afrikai harcsabélből keményített szívószállal, hogy legalább a nagyobb szálkák ne akadjanak a torkán, de én inkább maradok az áttetsző és a benne lévő holmik összességét teljesen láthatóvá tévő csak egész halszeletekből és ikrából, kevés haltej-ből készült hallénél. 😁
Akkor te is igénytelen lennél? Hisz mindenevők vagyunk pont mint a disznó, nekem mindig is gyanúsak voltak akik csak zöldet vagy húst esetleg fényt esznek.
Főleg malackát eszünk, tiszta az ha pörkölik és fürdetik. A marha marha drága vicces módon a vadhús olcsóbb na meg a csirke, eszem, de csak a combját még pörinek is, a száraz mell nem kell. 😁
Akkor gondolom, hogy a sertéshúst se nagyon nagy gusztussal, kívánattal készítitek és fogyasztjátok lipóti kenyérrel?
De lehet, hogy ezek alapján ti nem is fogyasszátok.
Az egyik leg igénytelenebb, gusztustalanabb,piszkosabb, mindenevő.
Állítólag a hal 1000X tisztább élőlény.
A paszírozást amúgy sem értem, egy gusztustalan szálkás trutymóban merül minden és onnan kell kihorgászni az ételnek szánt állat maradványait. Meg amúgy se, szeretek a zavarosban halászni így teljesen áttetsző lehetőleg szálkamentes hallal és belsőséggel rendesen megrakott leheletnyi paprikával színezett, de mégis igen csípősen fűszerezett kívánatos hallénket lipóti kenyérrel fogyasztjuk. 🍲 🍞
mindent értek amit írsz és helyben is hagyom(meghajlós) De az igazi halászlé az az amit leírtam, az a folyóparton a fák lombjai alatt össze szedegetett szárazfa tüzén elkészülő gyors kaja. (kezeit széttáró) A passzírozott verziót már az úri nép találta ki unalmában otthon a sparhelt mellett (meghajlós) A passzírozott verziót én is jobban kedvelem mert azt el tudom fűszerezni úgy, hogy ne érezzem a halnak azt a szar ízét 😅 A gyorshallevek meg halízűek én meg nem szeretem a halat 😅
Egyébként bemégy a metróba ott is kapsz halpaszírt(kezeit széttáró) Meg kofolát is amivel leöblítheted a jól sikerült halászlkevet 😅
a rendes halászlé meg olyan hogy kipaszírozol sok halat, lehetőleg minél több fajtát, a nagyobbaknak a feje-farka is megy a paszírba, a nagyja meg filézve, tészta mellé aztán lehet enni rendes állagú halászlét
ezek a hígfos cuccok katasztrófák, ettem már pár helyen étteremben kivétel nélkül mind szar volt
amúgy az alaplét meg a paszírozott cuccot meg kell csinálni egy nagy kondérba aztán le is lehet fagyasztani
aki lusta az alaplével szarakodni az tud venni is, felénk a halascsárdában 3 meg 5 literes flakonokba adják
A bajai halászlébe tesznek tésztát. Durum tésztát. Egész más az elkészítési módja mint a passzírozós félének. Mi itthon passzírozzuk úgy csináljuk ahogy ti az utolsó 10 percben rakjuk rá a halszeleteket. Ennek az elkészítési módja legalább 2-3 óra(óranézegetős)
A bajai halászlé megvan kb. 40 perc alatt. Ott a bogrács aljába teszik a hagymaszeleteket rá a halszeleteket majd a paradicsomot ami tulajdonkép összetartja majd a halat. Forralják 20 percig, Só, bors, paprika ennyi a fűszer és kész. A halász amíg létezett ez a mesterség belefőzte a tésztát, ha vitt magával. A halászok ezt a verziót főzték maguknak tájegységtől függetlenül, nem volt idejük szarakodni órákat passzírozgatni. Ez az igazi halászlé. Fa volt a parton, víz volt a folyóba, hal volt a varsába, gyufa volt a bagóhoz, kés volt az övtartón. Csak egy kis bográcsot kellett vinni meg némi zöldséget és fűszert kb. fél óra alatt meg volt az ebéd.
Baján meg a háztartásokban úgy csinálják, hogy a tésztát külön főzik és tálalják. Először szednek tésztát a mélytányérba arra szedik rá a hallevet. A halászlé sűrűségét a tészta mennyiségével állítják be, ki, hogy szereti hisz az alaplé az híg.(kezeit széttáró)
Valaki írt 2-3 hete a Transzfogarasról, akkor nem hittem el mennyire zsúfolt, szerdán voltunk ott, 6 napos túra része volt. Elképesztő a forgalom, ráadásul több helyen bedugult, a Bilea-tónál meg se álltunk, mert még motorral is küzdős lett volna a parkolás. A szerdai állapothoz mérve, el se tudom képzelni mi lehet ott hétvégén. Az út is nagyon gatya a 2 évvel ezelőtti állapotokhoz képest. A Transbucegi kevésbé felkapott, de szerintem van olyan szép és az út is lényegesen jobb, nagy esőt kaptunk, de még úgy is jobban éreztem magam ott.
Mi sem sűrűn, de szoktunk étteremben kajálni. Olyan amilyen 😉
Azért örülök, hogy mégsem vagy olyan finnyás. 🤣
De lehet, hogy ezek alapján ti nem is fogyasszátok.
Az egyik leg igénytelenebb, gusztustalanabb,piszkosabb, mindenevő.
Állítólag a hal 1000X tisztább élőlény.
halat eladni a picsába venni rajta tésztát 😂
Egyébként bemégy a metróba ott is kapsz halpaszírt(kezeit széttáró) Meg kofolát is amivel leöblítheted a jól sikerült halászlkevet 😅
ezek a hígfos cuccok katasztrófák, ettem már pár helyen étteremben kivétel nélkül mind szar volt
amúgy az alaplét meg a paszírozott cuccot meg kell csinálni egy nagy kondérba aztán le is lehet fagyasztani
aki lusta az alaplével szarakodni az tud venni is, felénk a halascsárdában 3 meg 5 literes flakonokba adják
A bajai halászlé megvan kb. 40 perc alatt. Ott a bogrács aljába teszik a hagymaszeleteket rá a halszeleteket majd a paradicsomot ami tulajdonkép összetartja majd a halat. Forralják 20 percig, Só, bors, paprika ennyi a fűszer és kész. A halász amíg létezett ez a mesterség belefőzte a tésztát, ha vitt magával. A halászok ezt a verziót főzték maguknak tájegységtől függetlenül, nem volt idejük szarakodni órákat passzírozgatni. Ez az igazi halászlé. Fa volt a parton, víz volt a folyóba, hal volt a varsába, gyufa volt a bagóhoz, kés volt az övtartón. Csak egy kis bográcsot kellett vinni meg némi zöldséget és fűszert kb. fél óra alatt meg volt az ebéd.
Baján meg a háztartásokban úgy csinálják, hogy a tésztát külön főzik és tálalják. Először szednek tésztát a mélytányérba arra szedik rá a hallevet. A halászlé sűrűségét a tészta mennyiségével állítják be, ki, hogy szereti hisz az alaplé az híg.(kezeit széttáró)
Én ezért nem tartok senkit nem normálisnak.
Vannak nagyobb problémák is. 🤣