Csak ezt a kis sarokelemet akarom lefesteni. Szegélyléc már van habosított műanyag, nem szórakozom papírfóliással. A fenyőt mire lefestem drágább mint a padló. Csak ezekből a kis szarokból nem találok festettet, a papírfóliás meg szar mindenből.
És ha a halász nem fogott semmit csak vízicsirkét tudott elkapni akkor abból van a halászlé? A halász ha fogott valamit főleg a szolgaidőkben akkor azt nem megette hanem a gazdának adta így halból biztos nem csinált semmit inkább békából vagy hasonló jószágból tehát az eredeti halászlé a húgyában főtt hínárral ízesített szebb napokon békából, de általában szúnyoglárva és vízipók keverékéből állt és persze paprika nélkül hisz azt a 20. század előtt legfeljebb az urak tudták megfizetni. 😏
És ha már itt tartunk, te mivel festenél fehérre kis, nagyjából 20x20x80as tölgy vagy bükk léceket? Padlófalszegélyhez akarom rakni de a boltban csak papírfólias fehér van, elég (zöld)borsós áron.
Nem mindegy hogy szegedi vagy bajai :D kell benne legyen tészta! De csakis házi gyufatészta 😃
Van valahol 3könyvünk, Balatoni, Tiszai, Dunai halászlevelről. Már régóta elő akarom keresni, mert megy a vita itthon hogy most a hagymát apróra kell vágni és szétfőzni vagy úszhatnak a darabok benne, én le szoktam passzírozni a fejét-farkát-hagymát hogy sűrűbb legyen, ezen barátnőm kiakad… 😂😂
Ja és a brassóiban nincs borsó! 😃 az valami más, biztos finom mert illik hozzá csak ne legyen brassói a neve 🤓
Mert hogy a halászlében a halász nem az alapanyagra utal hanem az eredeti elkészítőjére.Mert bármilyen hihetetlen,a halászok készítették először ezt az ételt.De honnan is tudnák......
Dehogy ezért, privatizálták a helységeket vállalatostól, a legtovább a Majakovszkij-Lenin krt. sarkon működött mert a privatizátor még kicsit működtette, de nem a nép hiánya miatt zárt be bár a kínai büfék akkoriban szaporodtak el és olcsóbbak voltak.
Van valahol 3könyvünk, Balatoni, Tiszai, Dunai halászlevelről. Már régóta elő akarom keresni, mert megy a vita itthon hogy most a hagymát apróra kell vágni és szétfőzni vagy úszhatnak a darabok benne, én le szoktam passzírozni a fejét-farkát-hagymát hogy sűrűbb legyen, ezen barátnőm kiakad… 😂😂
Ja és a brassóiban nincs borsó! 😃 az valami más, biztos finom mert illik hozzá csak ne legyen brassói a neve 🤓
Halhúgy 🤣
Nem ettem még, majd oszd meg milyen! 🤣
De mi van az étlapon? 😅 Nem olvastam még, de tuti van.
Esetleg bajai halléfesztiválon melyikőtök volt már? 🤣
Csak, ha tesznek bele 🤣
Mint borsót a brassóiba 🤣