Emlékszem sok éve volt eu a magán nyugdíj pénztáros valami
Vagy 5 -féle cég-ember kiszámolta hogy nekem még megéri belépni
Emlékszem volt olyan év a válság után hogy az év eleji nyitóm 800+ volt befizetés 200felett az év végi záróm meg 600alatt
Nesze neked takarékoskodás meg állami háttér
:( zavarnak ezek a dolgok, és tök szar, hogy nem sokat lehet ellene tenni , vagy azt sem tudja az ember mit hogy, egyáltalán merre, próbáunk napról napra élni, rohanni a kis világunkban, és ez az életünk kb....
néha legszívesebben elmennék egy szigetre, aztán ott alkotnék vmit...
Én se pedig hozzád képest vén szar vagyok
Ez sokszor volt már nálunk téma
Ha úgy élnénk mint anno a 80as években( semmi technika tyúkok disznók tartva stb) akkor tudnánk félretenni átlagban havi 20-30 ezret ami éves szinten legyen 300ezer
Ha vénségemre kiköktöznék a sufniba egy kis kályha fűtéssel és zsíros kenyér kaján élnék akkor is kettőnkre elmenne átlagban minimum havi 60 ezer szóval fél év sincs megspórolva egy év alatt és ebben még nincs benne semmi infláció se semmi más egyéb szarság
Szóval ha most kezdenék bármit agyalni akkor már elkéstem mindennel
Ti eléggé túlparázzátok az életet. Ezek szerint ez akkor nálatok családi vonás.
Én amúgy is leszarom ezt a nyugdíjat. jelenleg úgy néz ki, hogy még azelőtt megdöglünk rákban, szívrohamban stb.
Már anyuék sem bíznak benne. Pedig nekik már 10-15 év van odáig csupán. Pk ilyen nyugdíj előtakarékossági szart csináltak. Nem azt amit állambácsi lenyúlt hanem valami ... tököm tudja mit. Nem figyelek arra nem is értettem. De ők is készülnek a dologra. Mert már ők nem számítanak rá hogy lesz rendes nyugdíjuk. Mi meg ... ugyan nagyjuk van még odáig 40 évünk. Ennyire előre minek tervezni. No meg motorozunk. Szóval már sokat csökkent a nyugdíj korhatár elérésének lehetősége.
vhogy vmikor félre kéne tenni annyi, hogy majd akkor fel lehessen élni, de ezt hogy .... de sztem mire én nyugdíjas korhatárú leszek, lehet már nem lesz, egyáltalán ki tudja mi lesz, vagy sem, de ha lesz is, nem hiszem, hogy elég a megélhetésre, tudtommal már most sem az :(
Nem olvastam de az a gond hogy ahol nincs nyugdíj meg ilyenek ott a több gyerek azt jelenti hogy el tudja látni a szülőket ha megöregszenek
Ahol ilyen rendszer van ott a kevesebb utód magában hordozza azt hogy a szülő amint nem tud dolgozni éhen hal
Pl nálunk bőség van(sok néphez képest) és egy 3 tagú családnak igen nagy megterhelés lenne a szülőket is eltartani, hiszen ha csak 1 gyerek van akkor annak 2 szülője van
Szóval ha munkaképtelen lesz a szülő akkor az 1+1 gyerek eltart 4 szülőt meg a saját gyermekét
Így azért eléggé gáz lenne a helyzet még egy átlagos vagy kicsivel több fizetéssel is
Szóval gazdaságilag egy pestis jobb "ötlet" mint bármi más
Automatizálás ide vagy oda, egyelőre inkább azt látom, hogy az europai végek nagy része egy faéket nem tud hibátlanul legyártani nagy mennyiségben. Ha kivennék az emberi munkaerőt a folyamatból akkor lenne itt kurva világ hetek alatt
sajnos már vagy 6- 7 éve ez van, csak még nem drasztikusan, ott a mozigépész szakma, automatizálták, digitalizálták az egészet, bármilyen hülye tud 2 gombot nyomni, nem kell hozzá mozigépész...
Ebben nem vagyok biztos, nagyon gyors a fejlődés és hát lemarad aki kimarad. A melóhelyek tömegével fognak megszűnni különböző jóslatok szerint 2030 körül és hát ugye akkor jön az, hogy miből fog élni a nép? Persze nem csak a fizikai meló tűnik el hanem a magasabban kvalifikált is bár gondolom az lassabban, én ezért tartom az alapjövedelmet bevezetendő ötletnek (nem azonnal hanem majd 10 év múlva) hiába ódzkodunk az egyenlőre nálunk szerencsétlenebbeknek "ingyen" pénzt adni meló nélkül.......a gondunk az lesz, hogy ha az "elitnek" nem lesz szüksége a népre legfeljebb azokra akik személyes csicskásaik lesznek mert ugye a cégeikben robotok fognak termelni, igaz a robotok nem fogyasztanak tehát itt érdekütközés lesz mert a gazdag is csak addig gazdag amíg megveszik a termékét így a nép mégis kell, de ha nem lesz melója miből fog vásárolni? Tehát a fene tudja mi lesz velünk.
Valoszinubb...
Valamelyikotok olvasta a Dan Browntol a Infernot?
Na abban levo tulnepesedesi megoldasra meg en is azt mondom, hogy etikus lenne. Etikusabb, mint gyilkolni. (ha csak filmet lattad, az lof@sz, kb koze nincs a valodi tortenethez)
Nemigen vagyunk képesek feldolgozni ezt a gyors változást
Bár szerintem a túlzott szaporodás miatt előbb térdel le a föld minthogy ezek az okos bizgerék miatt legyen valami nagyobb bajság
Vagy 5 -féle cég-ember kiszámolta hogy nekem még megéri belépni
Emlékszem volt olyan év a válság után hogy az év eleji nyitóm 800+ volt befizetés 200felett az év végi záróm meg 600alatt
Nesze neked takarékoskodás meg állami háttér
néha legszívesebben elmennék egy szigetre, aztán ott alkotnék vmit...
persze mindentől van jobb meg rosszabb
Ez sokszor volt már nálunk téma
Ha úgy élnénk mint anno a 80as években( semmi technika tyúkok disznók tartva stb) akkor tudnánk félretenni átlagban havi 20-30 ezret ami éves szinten legyen 300ezer
Ha vénségemre kiköktöznék a sufniba egy kis kályha fűtéssel és zsíros kenyér kaján élnék akkor is kettőnkre elmenne átlagban minimum havi 60 ezer szóval fél év sincs megspórolva egy év alatt és ebben még nincs benne semmi infláció se semmi más egyéb szarság
Szóval ha most kezdenék bármit agyalni akkor már elkéstem mindennel
jaja, vannak ilyen megtakarító vmik biztosítóknál , vagy mi, nem tom , nekem személybiztosításom van
igen, de ha belegondolsz, kb fél életed leélted, és milyen hamar elment...
Én amúgy is leszarom ezt a nyugdíjat. jelenleg úgy néz ki, hogy még azelőtt megdöglünk rákban, szívrohamban stb.
Ahol ilyen rendszer van ott a kevesebb utód magában hordozza azt hogy a szülő amint nem tud dolgozni éhen hal
Pl nálunk bőség van(sok néphez képest) és egy 3 tagú családnak igen nagy megterhelés lenne a szülőket is eltartani, hiszen ha csak 1 gyerek van akkor annak 2 szülője van
Szóval ha munkaképtelen lesz a szülő akkor az 1+1 gyerek eltart 4 szülőt meg a saját gyermekét
Így azért eléggé gáz lenne a helyzet még egy átlagos vagy kicsivel több fizetéssel is
Szóval gazdaságilag egy pestis jobb "ötlet" mint bármi más
A nemzetállam pedig igen csak fontos,különben minden nép feloldódik egy sárgásbarna masszában.
Lemaradtam tegnap délután valamitől? Csak mert nem néztem ide fel. Ugyanis hősiesen legyőztem idehaza a természetet :-D
Valamelyikotok olvasta a Dan Browntol a Infernot?
Na abban levo tulnepesedesi megoldasra meg en is azt mondom, hogy etikus lenne. Etikusabb, mint gyilkolni. (ha csak filmet lattad, az lof@sz, kb koze nincs a valodi tortenethez)
Bár szerintem a túlzott szaporodás miatt előbb térdel le a föld minthogy ezek az okos bizgerék miatt legyen valami nagyobb bajság