Gondolom start kondiról van szó, nézd meg a motor adattábláját, 100W-onként 20µF-ot számolhatsz, de start kondinál nagyobb eltérést enged. Üzeminél (ami üzem közben is rajta marad a motoron) kell pontosan számolni, ott 5µF 100W-ra, azok jóval kisebb kondik.
Na igen, ez nekem is eszembe jutott, de hátha. 😄 Neten mégegyszer nem akarok rendelni, a csóka mondta, hogy küldjek számlaszámot és visszafizeti, de még erre is lusta voltam.
Kompresszoré, jól emlékszem? Akkor ne menj a gyári érték alá. Ha olyasmi lenne, mint egy köszörű vagy fűnyíró, ami ha nem 3 sec alatt pörög fel, hanem 4.5 alatt az nem tragédia, de a kompresszor terhelés alatt indul, minden Nm indítónyomatékra szükség van.
1 hónapja írogattam a rossz kondiról illetve nem rossz mint kiderült csak a csatlakozó tört le ami alumínium így nem tudom lehet-e forrasztani, de a lényeg, hogy az eredeti 300µ-os és a kérdés, hogy a 200µ-os elég lenne-e? Max ekkorát lehet kapni a környéken a 300-ról nem is hallottak mondván akkora motor nincs is. 😆
a papír pénz is kb annyit ér mint a villanyos, hiszen már semmi sincs mögötte
régen a dollárt át lehetett váltani x mennyiségű aranyra meghatározott fix áron, vagy 50 éve már nem így van szóval egy rakás fos a dollár is
szóval a papír is már csak hit kérdése, de vitathatatlan előnye a villanyos pénzzel szemben hogy akár seggtörlésre is lehet használni vagy fűtésre
Tegnapi hír, usákoknál szó van az állambedőlésről (nagy eséllyel elmarad) mire több államban a kisboltokban kiírták, hogy lehetőleg kp-el fizessenek. Az arany míg ember az ember örök marad még a kirajzásnál is. A virtuális fizetőeszköz ellen egyre több nyugati országban is felszólalnak, persze a kormányok nem, de hát a kormányokat a népek választják meg.......elvileg.
ha lenne nagy napelem a tetőn ami visszatáplálós aztán amikor melóból hazaérsz lehet a kocsit tölteni vele
csak ugye nem sokan tették fel addig amíg olcsó volt az áram
még igazándiból most se térül meg gyorsan a 70 forintos árammal sem ellenben a cégek erősen verik a fejeket a falba hogy miért nem csináltak napelemet 2-3 évvel ezelőtt
az biztos ha új kocsit (vagy szinte új pár évesen) vennék ingázni az csakis villanyos lenne
de mivel nem ingázom megcsinálom az astrát úgy hogy menjen még legalább 10 évet 😂
Ruandában a hutu mészárlás idején akinek volt valami értéke ami felajánlhatott akkor a machete helyett golyót kaphatott, mondjuk jó üzlet volt lássuk be.
ha most háború lesz akkor nem lesz itt évtizedekig tartó nyomorúság mint eddig, az atom mindent is visz szóval mindegy hogy romos épületed vagy 15 kiló aranyad van
Pont most fog felértékelődni,mikor mindenkinek viszket a tenyere,kitőr egy háború mindenkinek kézzelfogható értékre lesz szüksége,pont a virtuális pénz lesz az első ami megy a levesbe.
arany akkor jó ha éppen nem kell a pénz semmire sem, ami valljuk be nagyjából sosincs ilyen
de ha mégis van felesleges pénz akkor vezs az ember aranyat, elássa a kert végén aztán lehet épp az unokájának jó lesz valamire
bár azért nekem erős a gyanúm hogy ezek a régi értékek lassan mennek a levesbe, miután megszűnik a kp (márpedig meg fog belátható időn belül) utána ezek már nagyjából semmit sem fognak érni kisember szinten
Hát ha te olyan ostoba vagy hogy nem tudod kihez kell odamenni.....el is hiszem hogy csak kuporognál egy sarokban a bontásra ítélt kuszlikodba és várnád a csodát.
Huuhhh,de nehez vagy,el akarsz jutni a vilag masik felire,elkezded lobogtatni az aranyad.
En siman arokbalonem a hulye tudalekos tuzoltot,es elvennem az aranyat.
A bontasra erett epulet tobbet er a sulyodnak megfelelo aranynal,mert van olyan resze ami ved az esotol,az aranyad azt se teszi meg.
Mi a fasznak? Én simán a Nappal 32 fokosra melegítem az enyémet - ééééés - ha nincs fedésed, akkor amúgy is problémás a medencézés hűvösebb időben, melegben meg megint: minek?
régen a dollárt át lehetett váltani x mennyiségű aranyra meghatározott fix áron, vagy 50 éve már nem így van szóval egy rakás fos a dollár is
szóval a papír is már csak hit kérdése, de vitathatatlan előnye a villanyos pénzzel szemben hogy akár seggtörlésre is lehet használni vagy fűtésre
csak ugye nem sokan tették fel addig amíg olcsó volt az áram
még igazándiból most se térül meg gyorsan a 70 forintos árammal sem ellenben a cégek erősen verik a fejeket a falba hogy miért nem csináltak napelemet 2-3 évvel ezelőtt
az biztos ha új kocsit (vagy szinte új pár évesen) vennék ingázni az csakis villanyos lenne
de mivel nem ingázom megcsinálom az astrát úgy hogy menjen még legalább 10 évet 😂
En meg elvagyok a bontaserett epuletben.
de ha mégis van felesleges pénz akkor vezs az ember aranyat, elássa a kert végén aztán lehet épp az unokájának jó lesz valamire
bár azért nekem erős a gyanúm hogy ezek a régi értékek lassan mennek a levesbe, miután megszűnik a kp (márpedig meg fog belátható időn belül) utána ezek már nagyjából semmit sem fognak érni kisember szinten
En siman arokbalonem a hulye tudalekos tuzoltot,es elvennem az aranyat.
A bontasra erett epulet tobbet er a sulyodnak megfelelo aranynal,mert van olyan resze ami ved az esotol,az aranyad azt se teszi meg.