Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

üzemanyagra elmegy minden zsetonotok? Egy telitank az asztmába 1 évre elég baszod 😅
😅 van aki ezért vesz motort többnyire ti is 😂
nagyjából azonos a pénzem a minimálbérekkel elég sok éve
ha nem is havi szinten de éves szinten kb annyi
régebben is volt hogy nem melóztam hónapokig utána meg 200 órákat mert úgy adta ki
lassan jön a légkondi tisztítás szezon lehet ismét pénzt keresni 😁
Ha dolgoznal lehet 4 emberre is futna.
De en nem ezt irtam, hogy azemberek vasarlasi szokasai megvaltoznak. Igaz, aremelkedesek hatasara valamelyest megis.
azért az emberek nagyjából azonos dolgokat veszenek pl én szeretem a sonkát akkor azt veszek, még akkor is ha a kaviár olcsóbb lett. persze vannak néha kilengések de nem jelentős
összeírnád a kajákat amit eszel akkor rájönnél hogy az idény dolgokon kívül nagyjából azonos dolgokat veszel már havi szinten is
Akkor lehet erdekes, hogy ki mit vesz,amikor megy a hiszti. Semmi kozom hozza, ki-mit, csak igy a helyen tudom kezelni a problemat. Es amikor az utcan megallit a tv2 stabja, hogy mit gondolok az inflaciorol, nyugodt szivvel visszakerdezhetek, hogy mire gondol Holgyem, amikor a nyuger mama tobb macska-meg kutyakajat vesz mint maganak valo etelt?
Mindig, mindenbe bele lehet kotni, de ha ezt alkalmazzak evtizedek ota, azzal lehet kovetni az arvaltozasokat. Az eedmeny lehet harom korte is, ha most is harom korte jon ki, akkoR nem valtoztak az arak. Ha negy korte, akkor nottek az arak.
Nyilvan aki a fogyasztoi kosar egyik elemebol sokat vasarol, tobbet mint az atlag es pont az dragul, jobban erzi mint aki csak gozmozdonyt vesz. De ezt kar is leirnom , ezt gondolom mindenki tudja.
mivel közeledik a faszlengetö majus, tegnappal, en is beizzitottam az Anameson Motorokat . . . .
/ Ha tudna valaki mik azok az Anameson Motorok :)) /
...ezert gyartjuk mink itthon ;)
Pici zselatint is tesz bele a nej, attol kellemesebb az allaga, jobban is lehet formazni. Fagyasztoban kikemenyedik, utana lehet csokiontettel ellatni.
De miért érdekelne, hogy ki mit vesz? Én azt tudom amit én veszek, és hogy az én fizetésemből mennyivel kevesebbet tudok venni. Ez az excel szerint 50%-al kevesebb.
Persze hogy jól kidolgozott, különben nem lehetne úgy hajlítani a számokat ahogy nekik érdekükben áll.
Volt is hőzöngés a komcsiktól amikor változtattak ezen a metóduson, és tulajdonképen igazuk is volt, mert egyértelműen a kozmetikázás volt a lényeg.
Jók ezek a statisztikák, csak érdemes nem vakon elfogadni mindent, hanem a saját szemednek hinni inkább, tehát amikor úgy látod hogy kétszer annyit kell a boltban fizetni, akkor nem te tévedsz, hanem a statisztikával basztak át.
Nem volt az olyan rossz. Persze az állaga az szar volt, de a mostani cukorral teli nyomott vackokhoz képest szerintem az jobb ízű volt.
Sajnos amik megmaradtak régi magyar édességek azokat is elcseszte a Nestlé a sablon műanyag receptúrájukkal.

Túró rudi is tömény cukor már. Múltkor valami cukormentes nonem cuccot vettem, az volt olyan jó mint régen, csak nem tudom melyik volt mert annyira neve nincs termék volt.
Az pipi üzlete.
Az, bizony, a kereskedelem rohadék lehúzás, de így kell csinálni, élelmes ember.
Itt van egy hamburgeres aki a saját gazdaságában nevelt szürkemarha húsból csinál mindenféle hús terméket, meg üzemeltet egy hamburgerezőt. Olcsóbb mint a Meki, de nagyságrendekkel jobb a minősége, meg az íze. Azt mondja a húson nem volt semmi haszna, itt meg mint kézműves termék, degeszre keresi magát még így is 🤣
Erre szoktam azt mondani, hogy el kell menni barmelyik multihoz, odaallni barmelyik penztarhoz es megnezni, hogy ki-mit vesz.
lehet ezt sokféleképp számolni
de a lényeg az hogy a fizetéshez képest sokkal többet hagy a boltban
nálunk kb 10 éve az a rendszer hogy ha bejönnek a pénzek akkor megy félre a jövő havi csekkekre, amit hirtelen meg kell venni azt megvesszük( pl most egy budit) amikor ez megvan a többit el lehet szórni
10 éve még a gyereknek is mindent mi vettünk most a gyerekre csak kajára költünk de igazándiból az "extrákat" ő veszi meg magának szóval összességében sokkal kevesebbet költünk rá
na szóval most a 2,5 emberre kevesebb jut mint azelőtt a 3 emberre, most kajára meg üzemanyagra elmegy minden zseton
technikát nem veszünk sok éve pl a gyerek régi telefonjait hordja mindenki a családban
igazándiból ezt lehet érezni nem a statisztikákat
Mit nyüszögtök az 500 Ft-os fagyin, nem értem... ha sokalljátok, nem kell venni. Egyetek dobozost, a carte dor a legdrágább, és abból is kb. 120 Ft-ra jön ki annyi, amit a fagyis ad egy gombócnak.
Nálam itthon mindig van 2 féle, mikor rákívánok, eszek belőle.
A fagyizás úgyse a fagyiról szól legtöbbx (legalábbis nálunk) inkább az elmenés, a szertartás, a tavaszi vasárnap délután - vagy motoros túra a 15 km-re lévő fagyizóig, haverokkal 😅
https://www.ksh.hu/docs/hun/mo...

Szrintem ennek jól kidolgozott metodusa van. Az aljan a datumon kretik elgondolkodni.
nekem annyira nem jött be a leo
a fagyi jobb volt annakidején
pálcikás mindig lefolyt, a dobozos meg beton kemény volt
nagyjából ennyi az emlék róla
ellenben a reklámjuk tetszett 😁
Mondjuk a szoci származék leó elég vacak volt legfeljebb a többihez képest volt ehető, megszépít mindent a retro hangulat már akinek rövid az elmékezete. 🙃
Főleg a fehércsokisat,de nem vagyok válogatós,szokták még adni azt a tölcséreset,nem is tudom mi a neve.Mindig jön többféle.
Szoval vettel egy-egy raklap lisztet es budipapirt? 🤔
Ne zabálni menj a moziba hanem nézzél ki a fejedből, akkor olcsóbban kijön
azért nagy geci a kereskedelem is
az 1000 forintos vaj egyből 600 lett amikor senki sem vitte
felénk újra felvirágzott a házi tejtermékek piaca
már parenyica sajtot is csinál az ember meg joghurtot, krémtúrót meg minden más kacatot mert azt mondta amit lead tejet azon annyi a haszon hogy a gazdaság semmire sem menne