Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Egyik kolléga szeret játszani a táblázatokkal meg a KSH adatokkal. Ott mutatta, hogy a 50-100% volt az infláció attól függően hogy milyen a fogyasztói kosara neki. A hivatalos KSH infláció ezzel szemben 15% körül volt, de ugye ezt úgy csinálták hogy megfelelően válogatták össze azt a fogyasztói kosarat ami alapján számolnak, meg az abban lévő dolgok ársapkájával (amit korlátozottan lehet kihasználni) erősen görbítették a teret hogy ez így kijöjjön. Igaz egy kisebb jövedelmű embernek, vagy nyugdíjasnak ki tud jönni a 15%, de azért ők mégiscsak jobban megérzik ezt is.

Tehát azért ekkora valós jövedelem csökkenéssel már én is odafigyelek mire adom ki a pénzem.
Egyébként pont a drága éttermekben nem volt akkora áremelkedés, mert nem volt hova és eleve nagyobb a mozgásterük, tehát a pizzéria helyett inkább a Michelin csillagot keresd, azzal jobban jársz 😆

Egyébként lehet szidni a kormányt, de abból a szempontból ez jó intézkedés, hogy ha hagyná a picsába akkor tuti elszabadulna a hiperinfláció. Ezért kell azonnal elkölteni minden pénzt és olyan dolgokba fektetni ami hasznos egy gazdasági, vagy társadalmi összeomlás esetén.
a lidl mogyorós szórású jégkrém egész jó
pár éve 70 ft volt múlt évben 150 körül
gondolkozom a fagyi gépen
áram ingyen van, már most nem tudok vele mit kezdeni
kenyér sütés is bejött 350 ft 70 deka kenyér és 10x faszább mint a bolti 1000 forintos
és úgy 350 forintos hogy benne van 0,5 kwh áram+ a gép ára 3 évre elosztva( ennyi a jótállás)
igaz az olcsósított liszt árával ennyi, ha elmegy a rezsi csökkentés akkor lesz +100 ft maximum
Magnumból 10-et ? Azt a vastagcsokis szart szereted ? Az bűnrossz ! Bezzeg a jó öreg Leó !? 😉
itt mostanába lett sok mindennek irreális ára(gondolkodós) elég a lakossági gázra 750 ft/m3 vagy a céges 1470 ft/m3 gondolni. 3000 ft-ot pizzáért én sem adnék akár mennyire is szeretem. De nem is vagyok köteles megvenni. Most a mai első jóidős hétvégén azt láttam, hogy azok a helyek amik fúlosan tömve voltak eddig vendéggel még a tavalyi forgalomhoz képest is fele formán vannak az emberek. Nem azt jelenti, hogy lézengenek, de nincsenek hosszú tömött kígyózó sorok se az 1650 ft lángosért se. Igenis van már az az ár amikor átgondolja az ember. Az a dolgozó réteg akinek néhány éve nem okozott gondot elvinni a családját egy kiruccanásra, most átgondolja kétszer is. Amikor a legolcsóbb helyen is 4 lángosért 4 üdítőért otthagy egy 10-est, felül a kisvonatra 6000-ért aztán a 600 ft-os benzinre oda-vissza még elkölt egy 10-est. Vagy csak beülne egy másfél órás moziba Egy kis popkornmenü meg nacsosz azt másfél óra mindjárt 15 ezer (gondolkodós) Egy moziról beszélünk. (kezeit széttáró) Szerencsére nekem ez nem okoz gondot de egyre nagyobb az a réteg akinek már igen és néhány éve még ez nem volt megterhelő a tarisznyára. Vagy történik valami csoda vagy be fog fulladni a fogyasztás.
Na jó de az gagyi.....
Időnként megyünk az algidába bejárásra meg gyakorlatra,mindig adnak fagyit,akkor be szoktam tolni 10 magnumot meg néhány calippót aztán azzal el vagyok egy darabig
Aldi-lidl 200 korul van a jegkrem,palcikas.Pont. 😆
Lebuktam..... 🤣
A fagyi mint fogyasztó szerintem kb 100ft/gombóc amit megér.Nyilván a másik oldal nem így gondolja.Ez olyan mint a pizza,3000 feletti ár már irreális.
atv-t nézel?(gondolkodós) Áruló 😆
Nekem a csúcs ott volt mikor kapcsolgattam a tv-t egyszercsak atv és ez a macska ott hirdeti az igét.Mondom csessze meg már itt is?Olyan mint egy féreg aki be eszi magát mindenhova.
Az a baj szinte az összes fagyi valamiféle bérelt helyen tengődik. a bérbeadó meg szarik a fejére, még ha van is napelem
Télen meg nem is kell dolgoznia(gondolkodós) 4 hónapi melóból megvan az éves pénze(kezeit széttáró)
én szurkolok neki(meghajlós)
ezekre lenne jó a napelem
nyáron van sok nap és van sok hűteni való
és ők nem 70-ért kapják a villanyt
Kizárásos alapon: az öregkatona más nickkel régen is ott volt, és annyira nem média vonalon mozog. Meg hát igy be sem fészkelhette magát hisz ott volt....
Ellenben eddig pinki nem sürün járt oda, mondjuk az emlitett egy év viszonylatában nézve, mostanság meg ott is tolja a marketinget miota felült egy busára......szóval emberünknek teljesen új azon a felületen. Aztán meg az egész életét és a vállalkozását is a médiára alapozta és folyamatosan jelen is van valamilyen plattformon..
Ugyhogy szerintem egyértelmű....
Holnap jön valaki a 80-90-es évek sportmotor találkozóra ? 😉
Az utolsó hozzászóló kire gondolt,a macskára vagy a régikatona ellendarabjára?
Na fagyi...Tokajban 490 volt, de Nyiregyházán a Vadasparkban a gyerek 530-ért kapott. Montam is a fagyisnak, ez már nem vicces, mitől lett ilyen drága? A tej vagy a fagyipor tolta meg ennyire? Aszonta a villanyszámla......erre nem tudtam mit mondani, szerintem ha sokat elad a nyáron akkor sem indokolt.....Pesten az Auchan kávézójában 370 volt a mult héten, azt is sokalltam.....
Az utóbbi mondatoddal támogatóra találtál bennem:) Egy utasod már van :))
No,ha nyerek a lotton veszek szardinan egy rancsot oszt szervezek felelosseg nelkuli turistautakat batortalan embekeknek.
Aki zuros,vagy nem mer atmenni a zarovonalon azt kidobjuk a tengerbe jeligere. 😆
Számbavehető nem sok van, de a netet felütve te is megszámolhatod. Szinte mindnek meg van a maga törzsközönsége, ritka az átjárás, de előfordul, ez inkább a Motoavanturara jellemző, ott sokan megfordulnak. Rengeteg motoros van és egyre több a túramotoros. Szinte a legtöbb ugyanazzal a problémával küzd hogy ideje nehezen összehozható, máshoz nem képes alkalmazkodni igy inkább ő alkalmazkodik adott időpontokhoz amiben nincs nagy kiszámíthatatlanság, uganigy a tura menetrendjében sem. Szóval még egyet kettőt elbir a piac, ugyhogy zárd be a butorboltot, aztán ha jó ötleteid vannak megyek veled :)
én sem szeretek már emberekkel kínlódni. Volt időszak amikor ez örömmel töltött el, szervezgettem stb, Mára már nem tölt el örömmel. Ha hívnak valahová lehetőségeimhez mérten szívesen elmegyek, de én már max a saját szülinapjaimat szervezem meg semmi mást(kezeit széttáró)
Nos az ingyen túrától kicsit több marad, ha komolyan csinálják. A felelősség sem teljesen marad, mert nyitásként aláiratnak egy felelősségvállalási nyilatkozatot, ami sok minden alól (ami általában egyébként is józan ésszel mindenkinek a saját felelőssége) Viszont meg kel előlegezni a szállásokat, meg kell oldani a felmerülő problémákat - pl lezártak valamit vagy a szállással adódik valami probléma.
Netán lerohad valamelyik motor, és hát ennyi ember közt mindig akad aki nem megfelelőn készült fel egy ekkora megmozdulásra, vagy a motorja - vagy ő maga sem-nem épp alkalmas rá de tulgondolta a dolgot és adott esetben az ebből fakadó beilleszkedési gondokat is kezelni kell. Aztán a jelentkezők bár jogosan de ugy gondolják egy szolgáltatást vesznek igénybe, ami azért nem teljeskörű akárhogy is nézzük. De szerencsére ritkán van zavar a rendszerben.
Ami jó nekik hogy szinte mind euroban számol el mindnekivel igy a pénzromlást is kiküszöbölik. Viszont én biztos hogy nem csinálnám.
Ezért is 8 gombócban határoztam meg az ide szezont(gondolkodós) 4 éve ez még 15 volt, tavaly már csak 10. idén lesz 8. Lehet 3 év múlva elnyalom az utolsó gombócot.(kezeit széttáró) Van az az összeg amit már nem fizetek meg. 😅 2 hete voltunk a szentendrei skanzenbe. Egy önkiszolgáló büfé jellegű étkezdére alacsonyodott már le az ottani étterem/jászárokszállási fogadó/ Azért ott majdnem szívinfarktust kaptam amikor egy csésze húslevesért volt pofájuk 1890 Ft-ot kérni. én mindig eszek levest ha étterembe kajálunk. Na most azt mondtam, hogy NEM. Közel 2000 Ft-ért nem veszek 2 dl húslevest(ujjával nemet mutató) Egy csülkös ragu 7500 Ft volt 😅 A többi főétel na nem volt nagy választék 3500 körül. Másnap az asszony pont húslevest csinált otthon egy kisebb fazékkal. Mondtam is neki a skanzenba ennyi levesből csináltak 100 ezret tegnap 😂 már ha volt akkora marha aki adott érte pénzt (gondolkodós)