Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

egy ilyet lehet beszerzek, arra az esetre ha valami nagyon nagy baj lenne
https://tuleloviz.hu/lifestraw-mission/
Szerintem a kitartóbbak 😄
csak az értelmesebbjei (kezeit széttáró)
Mert nem csak a fordított ozmózis szűrő kell, hanem az aktív szén. Kútvízben amúgy sem sok kosz van, csak a nitrátot kell lecsökkenteni ihatóra.
Amúgy tiszta hülyék. Ha teli van nitráttal, az miért baj? Azzal kell locsolni és nem kell műtrágya 😂
Na már le is tettek róla, annyira nem működött 🤣
https://legkondicionalok.hu/ci...

Ugyan ez lesz a házi kutakkal is.
Én nem tudom kinek milyen a vérmérséklete , de azért ennyire soha ne vesszetek össze 😂 😂 😂 😂
Mellesleg ez is egy komoly vita lehetett 😂 😂
https://www.vadhajtasok.hu/202...
Igaz. Amit nem lát a klimavédelmi hatóság az országba léptetve azt nem látja sehol. De igazából a magyarba vettet se keresi szerintem senki sehol. Nincs rá apparátus.
a héten veszek két légkondit románból, mert most 20% engedmény, azt gondolom beépíthetem magamnak, csak az idehaza vásároltra kell tel jegyzőkönyv igaz?
havernak nemrég tettem fel egy 30+ ezres 3 lépcsős szűrőt
szerintem ez nem szed ki minden kórságot a vízből
a rendes szett meg sokszázezer forint, tuti nem lesz nagy roham
ehhez hozzátenném hogy amikor anyám gyerek volt(1950 születésű) ásott kútból ittak, a család is és a jószág is
aztán lett fúrva vascsöves kút mert az intenzív növénytermesztés miatt ihatatlan lett a gyürűskút vize
aztán széoen fúrogatott mibdenki ész nélkül és már az első vízzáró réteg alatti víz is ihatatlan kett mert nem tömítették a cső körül megfelelően a vízzáró rétegnél
mist ott tartunk hogy a másidik réteg után iható a víz, ezek már elméletileg engedély kötelesek de sokan szarnak rá, az a szerencse hogy ezeket az 50+ méteres kutakat már nem tudják kisipari gépekkel fúrni és drága
szóval ez a réteg bár nem szűz de jó eséllyel sokkal lassabban fog ihatatlanná válni mint a felette lévő
A folyamatok folyamatban vannak.
Amugy ekkora promót egy szerelő se művel.....szerintem azok szerelnek.......
Az fasza. A szerelőről vagy a folyamatokról?
Krumplifőzelék tojással ez a pro kép. Apropó. 🤣
Szerintem szóra sem érdemes.
Fiamnak megvan dolgozott a győrszolnál míg itthon lakott.
Pro minőségű fotókat is kaphattok már a szervizhez. Csak tudnám hogy ki fogja azokat a pro képeket megcsinálni mert eddig a pro képektől kibaszott messze volt amit feltöltött 🤔
Műemlékvédelmet kihagytam, de ott egy kapavágást se lehet papir nélkül.
Ezt amugy van aki végig olvasta?
Az okj-s tévedésben van megint. Nem kell.engedély a legtöbb helyre. Pl keritésen belül sehová. Csak közterület illetve a közterüeten lévő épület elülső homlokzatára. Pl családi házra telken belüli társasházra sose, de pl erkélyre vagy loggiára se kell.
Én nem hiszem, hogy erre építési engedély kéne, bár tudom, hogy pár éve van valami megkötés rá - de azt is mondhatja, lecserélték a régi és rossz készüléket - arra biztos nem kell engedély, ez nem Észak-Korea...
Nekem is van itt a házon 2 db, még a baxkódás előtt lettek feltéve. Azt se tudom, megy-e még, 3 éve nem volt bekapcsolva 😁
Ostoba,azért az érdekes hogy a 90 óta a tulajdonodban lévő ingatlanon 2016os klíma van,de az már ott volt.Marha.....
(((...csak úgy érdekesség képpen, NAV ingalanos "szaggember" annyira értette a dolgát, hogy a 3 szinten (alagsor, földszint, padlás) nem volt képes helyesen megszámolni a fürdöszobák számát. Ès ugyan átnyújtottam neki a tervrajzokat, azokat vagy nem nézte meg, vagy nem tudta olvasni a müszaki rajzokat, mert képtelen volt megkülönböztetni a vas-beton födémet a fa gerendás födémtöl mindezt úgy, hogy a megbizottam egy épitö mérnök akinek évtizedes tapasztalata van hatóságokkal (mivel dolgozott építési osztályjon önkorinál, meg a terveit a hatóságokkal kell folyamatosan egyeztetni)...a többi hülyeséget meg hagyjuk is...)))
"Fontos tudni, hogy az adóhivatal jogosult a forgalmi értéket egy helyszíni szemle keretében ellenőrizni és a szerződéses vételártól eltérően meghatározni. Ilyenkor az illeték alapja is változhat."
https://tudastar.ingatlan.com/...

Ha komolyabb ingatlant veszel (nem csak egy kaptárt), akkor szerzödésben feltüntetett négyzetméter és ár egyszerü szorzási, osztási müvelete nem ad minden esetben pontos távpontot az ingatlan valódi vételi vagy forgalmi értékéröl. Ilyen esetben hatóság igyekszik meggyözödni arról, hogy milyen arányban oszlanak meg lakóhelységek, alagsor, padlástér, garázs, taroló viszonylatában, ami vásárlónak is érdeke, mert ugyen a nappali területe (értéke) nem egyenlö egy alagsori tároló területi értékével. Ìgy szerencsés esetben nem állapítanak meg nagyobb forgalmi értéket, mint a vételár. Ami a vevönek is érdeke, ezért pl esetemben akkor is lehetövé tettem a szemlét, ha én személyesen nem is tudtam jelen lenni. (most nem részletezném, hogy mekkora volt így is az illeték mértéke, csak annyit hogy szemmel látható volt az összeg.)
A kút téma esetében meghallgattam parlami vita egy részét, próbálkozást MHM részéröl, hogy vonják vissza, meg már tavaly is téma volt.
Esetemben ott "merevedig" az 1000 mm -es betongyürü a rézsüs telken ami mindenhonnan jól látható. Biztos lehetne takargatni, de ...

Szerintem nincs értelme keverni a szolgáltatokat és az állami hatóságokat, így a felvázolt példáig nem támsztják alá az érvelésed.

Èn is lüatom atendenciát, hogy kihuzzák az egyén alól a szönyeget teljesen, hogy megszünjön minden lehetösege a polgári ellenállásra, függtelenségre, és teljesen függövé váljon a függöségi rendszernek, ahol csak egy szám, egy értéket termelö lény, vagy haszontalan hordaláka a redszerenek. A lejtön régen elindultak a társadalmak, pl Magyarország esetében , mikor a földbirtok (nem tulajdon) hitel fedezet lehetett. Ìgy a teljes önellátásban éllö jobbágy társadalom elveszítve földjeit elöbb utóbb kiszolgáltatatottá vált, és azokká lettünk, hogy beköltöztünk a várososokba. Ha reggel nem jön Lidl-teherautó feltölteni a boltot, akkor gyorsan kialakul az apokalips. Ha bank blokkolja a számládat, ha az állam "kuláklistára" tesz, gyorsan oda lesz nagy magabiztosság, mert nem sok emberenek van otthon felhalmozva kézpénz a "nehéz idökre" (mert drága és kényelmetelen), élelmiszerböl szintén nehéz egy lakotelepi 52 m2-es kaptárban sokat beraktározni, és lápos területeket is lecsapolták már vagy 200 éve, ahol bujdokolni lehetne... A "plandémia", az infláció a "haború miatt", a csinált energiaválság, a fake klimakatasztrófa, a várható élelmiszerhiány, csak eszközei a társadalom lassú vagy gyors tervezett kisemmizésének. Ebben az ivóvíz csak egy apró lépés lehet...

Az a gond szerintem, hogy abban a naiv narrativában vagyunk ringatva, hogy elmúltak azok az idök, hogy valakit csak úgy elhurcoljanak , "kuláklistára" tegyenekz, lesöpörjék a padlását, vagy pl terrorizmus veszélye miatt "ártalmanítsák", ellehetlenítsék. Az eszközök úgyan úgy ott vannak, csak lehet mára picit finomodtak. De látható, hogy kanádában, hogy zárolták egyesek banszámláit birósági tárgyalás nélkül. A lezárások alatt hogy fosztották meg az emberiséget az emberi jogaiktól. Ha ezek nem egy "terv" részei lennének, akkor világban káosznak kéne uralkodnia, nem pedig mindenhol azonas kaptafa szerint ugyan úgy történnie mindennek...
Megjegyzem a klíma telepítésre is építési engedély kéne. Tippelj hányan csinálták így? 🤣 azt is a hajukra kenhetik, mert ha kérdeznék, mindenki azt mondja az már ott volt.